Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 44.

Breddtravet den 23 oktober blev en hemmafest. Sex av nio lopp vanns av Östersundstränade hästar och fem av de sex loppen hade även en Östersundskusk i segersulkyn, enda undantaget var duktiga ”skrällkusken” Sofia Frilén som vann med Anna-Charlotta Bergströms Wallbase till oddset 50,11!


Nämnas bör också att Jonas Johansson åter skördar fina framgångar i vagnen då han tog två segrar med Sundbergs Turmalin Yankee och Text Man Hörsta!

Oscar Berglund kvalade i söndags in sin No Business till finalerna i Breeders’ Crown och inte oväntat satt Magnus A Djuse i sulkyn. Pöjken från Brunflo, endast 20 år gammal, har nu kört in hela 15 370 218 kr på 1171 starter! Det går bra nu!

Det går också bra för ATG, rekordresultat för de tre första kvartalen och slutresultatet för 2020 ser ut att bli det bästa i historien. Detta tack vara, eller på grund av, en pandemi som satt alla andra spel i schack. Det är inte bara ATG som gjort det exceptionellt bra, travbanorna har också skött sig väl. Vi har kunnat arrangera travtävlingar, trots svåra förhållanden. Pandemin är dock inte över, vi måste fortsatt sköta våra kort.

Nu öppnar vi upp för publik den 1 november. Viktigt att hålla isär och håll koll på vad som gäller. Stallbacken är fortsatt en arbetsplats, endast tränare, skötare, kusk och transportör har tillträde. Inga andra!

Restaurangen får fortsatt drivas som tidigare och räknas inte in i publiknumerären. Nu får vi, från och med 1 november, ta in 300 besökare på publikplats. Men för att säkerställa avstånd väljer vi att ta in 200 sittande gäster i totohallen, ingen drive-in. Vi koncentrerar oss till totohallen, där mat och fika får hämtas i ”luckan” men alkohol serveras vid borden. Ingen entrékostnad då Reaxcer fortsatt sponsrar alla! Observera att publikområdet, platser vid staketet, är inte tillåtet. Begränsat antal biljetter bokas på Tickster från kl 10.00 tisdag den 27 oktober! Mer info kommer på hemsidan senare idag.

Vi har tyvärr haft ovälkommet besök på stallbacken. Vid jämna mellanrum har våra hyresgäster blivit av med utrustning. Vi kommer se över en lösning med kamera-övervakning. Jag har nu ställt frågan till tre olika leverantörer.

Ett minne…
Järvsöfaks fick i förra veckan somna in efter en makalös karriär. Jag ställer mig i kön och hyllar denna häst som på Östersundstravet tog hela 8 segrar i storloppet Sven O Perssons Minne. I sin sista start lyckades jag övertala Jan-O Persson, som efter viss tvekan, gav mig pisken. Ett fint minne av kanske Sveriges mest kända travprofil.

/Jan Quicklund

Publicerad måndag 26 oktober 2020.