Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 41.

Det blev inga lättnader i publikfrågan ännu.


Pandemin är inte över och jag vill påtala vikten av att vi verkligen håller oss till reglerna. Det är inte tillåtet att samlas i stall, i fikarum eller i andra konstellationer. Jag vill inte springa och kontrollera något som är så självklart. Inga samlingar, håll dig hemma om du känner dig krasslig och tvätta/sprita händerna!

Folkhälsomyndigheten och regeringen påpekar en stark oro över att smittspridningen ökar i vissa regioner; bland annat i Stockholm, Örebro och Skåne men även i Jämtland. Detta innebär att vi nu måste, till alla buds stående medel, hjälpa till, skärpa oss och gör det vi kan för att hålla ner alla kurvor.

Jag vill också påminna om att det är 30 km/h som gäller inne på stallbacken, respektera detta och sänk farten! Det har vid några tillfällen varit riktigt ”nära”. Vi har historiskt råkat ut för en olycka och jag vill inte vara med om det igen. Skymning, mörka kläder och dis och dimma gör det ibland omöjligt att se dig på stallbacken. Använd också gärna reflex!

Vi sitter i en rävsax, det är just nu proppfullt på stallbacken och det är förvisso väldigt bra på sikt men det sätter oss också i svåra situationer just nu. Vi måste och vi ska anpassa verksamheten efter rådande läge. Vi ser nu att travskola/utbildning intensifieras ytterligare och antalet elever ökar hela tiden. Efterfrågan på hästhotell och nya upplägg på uppstallning är också frågor vi måste lösa. Tillväxten är just nu väldigt bra! Fler A-licenser visar också intresse för Östersundstravet, några önskar också fylla på i sina stall vilket totalt gör att vi på sikt måste göra justeringar på stallbacken. Återkommer vid skarpt läge!

Det är också jätteviktigt för vår framtid att vi kan fortsätta ha välfyllda startlistor och då krävs också att alla hjälps åt att hyra ut boxar på tävlingsdagarna. 142 hästar finns i startlistorna till på torsdag.

Jag skrev senast om hur PostNord hanterar oss ”Norr om Dalälven”. Detta har varit känt för oss och för Svensk Travsport sedan länge. Vi ser nu över hanteringen av travprogrammen som vi ofta inte får i tid och det kommer ett förslag på nytt upplägg till 2021.

Den 19 november håller vi vårt årliga höstmöte och information om hur detta ska genomföras återkommer vi med. Beslutet kan ändras på kort varsel. Det är viktigt att göra sig hörd, därför uppmanar vi alla att bli medlem i Jämtlands Travsällskap. Ju fler vi är, ju starkare blir vi.

När det gäller ”Rådslaget den 20 oktober” är representanter från respektive intresseorganisationer kallade, men observera, med anledning av pandemin, att det inte är ett öppet möte…

På torsdag är det tävlingar på Östersundstravet med fina lopp. Ni som inte har starthäst kan följa oss hela kvällen på atg.se eller i Vinnare V64 på Sportkanalen kl 22.00.

Håll ut och håll i!

/Jan Quicklund

Publicerad fredag 9 oktober 2020.