Månadens ledare oktober

Emma Englund är 16 år och bor i Östersund tillsammans med mamma, pappa och två bröder. I höst har hon börjat på gymnasiet på Wången och bor numera där under veckorna. Emma har ett eget russ som vanligtvis står uppstallad på travet, men nu har han flyttat med Emma till Wången.


Emma har sysslat med trav i ca 4-5 år. Innan dess var det ridhästar som gällde, men efter ett sommarläger på travskolan så fastnade hon för trav istället och 2017 tog hon sin ponnylicens. Att köra lopp är det roligaste med trav säger Emma, men hon tycker också att träningen är rolig då man får följa hästarna och vara med i utvecklingen fram till tävling.

Som ledare i Travskolan har Emma jobbat i ca 2 år. Hon tycker att det bästa med det jobbet är hästarna och att få följa barnen från att de kommer i kanske sitt första möte med hästar och trav och att sedan se dem lära sig sela och så småningom köra själva.

Emmas mål är att i framtiden jobba som hästskötare för att sedan bli travtränare, men nu först så är det gymnasieutbildningen med travinriktning som gäller. Där kommer hon att ta storhästlicens och hon siktar på att både ta monté och körlicens.

Vi önskar Emma stort lycka till med sin utbildning och sina framtidsdrömmar och vi är så glada att hon vill jobba hos, hon är en väldigt omtyckt ledare som har lätt att få barnens förtroende och som både är rak och tydlig men också lekfull och rolig.

Publicerad tisdag 20 oktober 2020.