Månadens Elev oktober

Månadens elev är Linda Vassén som under våren gick B-tränarlicensutbildningen hos oss på Östersundstravet.


Linda är 43 år och är född och uppvuxen i Bjärme men flyttade 2014 till Oviken. Där bor hon nu tillsammans med hennes man Robert och fyraåriga dottern Fia. De bor på en gård där de tillsammans driver ett lantbruk med både mjölk och köttdjur. I övrigt jobbar Linda halvtid som elevassistent på skolan i Fåker.

Linda har i hållit på med hästar i princip hela sitt liv. Hobbyridning och körning med både släde och vagn har varit det hon har gillat att göra tillsammans med hennes hästar. 2015 köpte hon en kallblodstravare för att ha som ridhäst, men denne blev starten på Lindas travintresse då hon betäckte stoet och fick en avkomma som nu är tre år och i år har gått godkänt kvallopp. Hon fick blodad tand och betäckte stoet ifjol igen och har nu ett föl till hemma i hagen som också ska bli travhäst är det tänkt.

När intresset för travet ökade så blev det också dags att gå B-tränarkursen och snart ska hon kvittera ut sin egen tränarlicens. Körningen kommer hon att anlita andra för, men tränar gör hon gärna och hon har bara 4 km till Ovalla travbana, där hon också är involverad som en av styrelsemedlemmarna. Hennes mål är att få vara med och följa sina unghästars utveckling och lyfter fram det härliga i att ha möjlighet att ha hästarna hemma så nära inpå och att tillsammans med andra vara i stallet hemma på gården för att träna och umgås. Hästarna är en frizon och de tvingar ut mig oavsett väder, en form av terapi, säger Linda.

Det ska bli så kul att följa Linda och hennes Firolis Tjorva på travbanorna framöver.

Lycka till och välkommen som B-tränare på Östersundstravet!

Publicerad måndag 12 oktober 2020.