Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 48.

Tiden går rasande fort, snart är det jul… Vi har nu bara tre travdagar kvar detta så innehållsrika och svåra 2020. Pandemin slog till hårdare än väntat, den andra vågen som inte skulle komma är nu definitivt här. Alla kurvor pekar också åt fel håll… Trodde aldrig denna virus skulle lamslå oss så här.


Torsdag kväll den 19/11 signalerade kroppen något jag inte känt tidigare, blev frusen och fick lätt huvudvärk. Sent på fredag kväll fick jag också hög feber, tryck över bröstet och ont i hela kroppen. Jag bokade direkt tid för test (måndag 23/11) och svaret kom idag, inte oväntat har jag Covid-19.

Och jag som varit extremt noga med att hålla avstånd, jag har spritat händerna till överdrift och inte umgåtts med några ”okända”, men ändå fick jag det… Detta visar att man inte kan vara tillräckligt försiktig. Sjukvården hörde av sig, frågor ställdes för smittspridning och allmänna råd gavs. Jag har informerat anställda, kollegor och alla jag träffat. Jag håller mig isolerad tillsvidare och jobbar hemifrån. Var rädd om er!

Det går fort nu, vilket innebär både för- och nackdelar. Men vi är nu tvungna att försöka dra igång bygget av nytt stall innan kälen går för långt. Förprövningen är klar och bygglovet inlämnat. Vi har definitivt beslutat att det blir i förlängningen av stall 9. Detta ger oss möjlighet att ”jobba mer ostört”, utrymmet finns och vi kan samköra energin med hela stall 9 och Kliniken. Detta är en stor och långsiktig satsning som ska ge oss än mer luft under vingarna. Parallellt jobbar jag med en energi- och EU-ansökan, allt i syfte att försöka skapa bästa ekonomiska förutsättningar.

Gårdagens materialstrul (V64-4) fick stora rubriker… Kommunikationen brast och ”dubbelfel” uppstod, tiden rann iväg och tyvärr blev konsekvensen, som så ofta, inte bra. Funktionärerna, under ledning av måldomare Göran Åkesson, kommer gemensamt ta upp, diskutera och gå igenom incidenten.

Vi lyfter på hatten och säger GRATTIS till våra hemmasegrar; Lugo (Oscar Berglund) Weekend Fun (Daniel Wikberg) Carl Anners Moa (Åsa Heidenberg) och ett extra grattis till dubbelsegern genom Prince S.W. och Base Line (Tomas B Nilsson).

Och på fredag är det anmälningar till torsdag 3 decmber, missa inte det!

Lycka till!

/JQ

Publicerad onsdag 25 november 2020.