Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 47.

Nu är situationen värre än någonsin. Jag måste tillstå att inte ens regeringsföreträdare vet vad var och en har sagt, och framförallt vad det innebär. Detta bekräftades av Anders Tegnell då han, på frågan, svarade att; ”Vi måste nu tillsammans presentera vad som ska gälla...”


Vecka för vecka, dag för dag, slängs vi mellan nya direktiv och nya bestämmelser. Men vi är vana att hantera detta nu och vi gör det bra! Men samtidigt är det frustrerande att ena dagen säga att Spiltas är öppen och nästa dag tvingas stänga. Jag vet att ni förstår situationen men likväl är det tråkigt. Inte nog med att det drabbar alla våra kunder, det drabbar också vårt resultat.

Vår nya hemsida är nu klar. Det känns riktigt kul, bra och spännande att kunna presentera nyheter, mer information och möjligheter vi inte haft tidigare. Håll till godo!

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Östersundstravet presenterar fina siffror över lag, kanske är antalet startande hästar i loppen den bästa jmf. 2019. Detta är en viktig signal, det är positivt för alla er aktiva och det ger mer resurser till banan på sikt. Men det innebär också att vi behöver mer boxar för våra gäster. Jag uppmanar er alla att hjälpa till så mycket det går, redan på tisdag ser det tufft ut. Mycket anmält och behovet av boxar än stort. Tack på förhand!

Jag har nu tagit fram ritningar, ansökt om förprövning, och projekterat ett nytt permanent stall. Som det ser ut nu kommer vi bygga detta i förlängningen av stall 9 (ej klart). Planen är 23 permanenta boxar med flexibel indelning, 4-5 separata duschspiltor som också andra kan nyttja. Jag har också i ”bidragsdjungeln” sökt medel för att bland annat möjliggöra en effektiv energiförsörjning. Planerad byggstart är nu… och vi hoppas kunna vara klara i mitten på mars 2021.

Onsdagen den 25 november kl 18.00 ska vi här på banan genomföra fystest för våra montéryttare för att de ska få fortsätta rida lopp nästa år. Om du inte är anmäld och vill vara med så är det bara att höra av sig. Vi genomför i år löptestet utomhus. Välkomna!

Lycka till!

/JQ

Publicerad fredag 20 november 2020.