Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 46.

Pandemin har tagit ny fart. Ökningen i Sverige är oroväckande, i Norge är det än värre och i Danmark muteras Covid-19 bland minkar, vilket nu innebär att man bland annat stänger ner många kommungränser.


Ökningen i Sverige har nu medfört regionala restriktioner. I Jämtland har ökningen inte varit lika stor. Men nu gäller det att skärpa till oss ytterligare. Jag vädjar nu till alla att distansera sig, undvik folksamling, håll avstånd, sprita händerna så ofta det går och var på er vakt. Detta är en tydlig och oroande signal, pandemin är långt ifrån över.

För Jämtlands Travsällskap har pandemin satt sina spår. Vi ska hålla igång verksamheten men med begränsat ekonomiskt tillflöde. Vi har inte bara tappat tempo, omsättningen på Spiltas Restaurang har minskat och sponsor- och entréintäkter uteblivit. Trots detta har vi lagt om banan, byggt hagar, renoverat stallar, bytt ut ventilation och sist men inte minst återuppbyggt totohall, sekretariat, läktare och studio efter branden. Ett mycket händelserikt och lärorikt år, ett år som går till historien.

Det som nu står på agendan är framförallt en projektering av nytt stall. Vi har som ni vet ett hårt tryck, många permanenta hyresgäster och fler står på kö. Hur ska vi hantera detta? Investeringen är tuff och ekonomin är begränsad. Jag söker nu olika ekonomiska medel för att möjliggöra detta. Vi vill och vi jobbar för att fler travintresserade ska kunna åtnjuta våra faciliteter. Tillväxten är essentiell!

Vår nya hemsida är snart klar! I slutet av nästa vecka hoppas vi kunna presentera den för er. Det är en hemsida framtagen av Svensk Travsport, men med våra inspel som grund. Här kommer ni inte bara se en ny layout. Här kommer ni få mer information, det blir enklare sökvägar, ni kan anmäla er till provloppen direkt från hemsidan, ni kan enklare se startande hemmahästar och ni har möjlighet att boka bord på Spiltas, bara några exempel.

Som jag sagt tidigare kommer vi, från och med 2021-01-01, inte kunna skicka ut travprogram längre. Hanteringen av posten i vår region kommer inte kunna säkerställa att programmen kommer i tid. Programmet försvinner inte, det kommer finns på hemsidan och vi kommer ha program på banan. ST jobbar även med att få fram ett enklare utskriftsprogram. Detta innebär också en kostnadsbesparing som vi då kan omfördela till hemsidan, information och utskick på sms, riktade Facebook-kampanjer och andra marknadsföringskanaler. Väldigt många travbanor har redan gjort denna förändring…

Höstmötet för Jämtlands Travsällskaps medlemmar genomförs i totohallen den 19/11. Det går också att anmäla sig att vara med på telefon.

Till sist vill jag slå ett slag för Mustaschkampen, ge oss ett litet bidrag till detta välgörande ändamål. Det är många som drabbas och ett bidrag är ett steg på vägen, forskningen är avgörande! Tack på förhand!

Klicka här för nå Östersundstravets insamling.

Lycka till!

/Jan Quicklund

Publicerad fredag 13 november 2020.