Månadens Ledare

Elin Nyblom är 15 år och bor i Lit tillsammans mamma, pappa och tre shetlandsponnyer. Farbror Martin har också tre kallblod hemma på gården. Både mamma och pappa är häst- och travintresserade.


Det här är sista året Elin får tävla med shettis då hon efter nyår faller för åldersstrecket. Hon har en förkärlek för de allra minsta hästarna och har egentligen inte haft några planer på att skaffa russ, men nu har hon börjat fundera i andra banor och hästannonserna läses flitigt.

Planen är att börja på Wångens travgymnasium till hösten och så småningom ta körlicens på stor häst.

Elin har alltid hållit på med hästar och haft egna ponnyer hela sitt liv, men till en början var det ridning som gällde. 2015 anmälde hennes pappa henne till en kurs på travskolan och efter det blev det trav för hela slanten. 2016 tog hon sin ponnylicens och har sedan dess tävlat flitigt med sina ponnyhästar. Favoriten heter Nordanåkers Eskil.

Det roligaste med trav är allt, säger hon! Men hon lyfter ändå fram att träna och tävla med sina egna hästar.

Hon har jobbat som ledare på travskolan i drygt ett år och hon trivs väldigt bra. Det roligaste med jobbet som ledare tycker hon är att se hur roligt barnen tycker att det är, och hur de lär sig och utvecklas. Elin är en väldigt duktig och intresserad ledare som är en bra förebild för eleverna.

Tack Elin!

 

 

Publicerad fredag 20 november 2020.