Hemmatävlingar på tisdagskvällen

Det är många fina hästar till start under tisdagskvällen, med fyra vinnartippade från länet och det ser spelmässigt intressant ut inom V64-omgången.


Under tisdagskvällen har vi hemmatävlingar på Östersundstravet. Det ser enligt SMHI ut att bli fint väder, med uppehåll, någon enstaka minusgrad och i det närmaste vindstilla. Av de 51 hemmahästarna är det fyra som vinnartippats i programmet. De är Oscar Berglunds duo Lugo och Super Express S.W., Per Linderoths Young Highness samt Åsa Heidenbergs Carl Anners Moa. Det är dessutom sju hästar från länet som kvalar. Ni kan ta del av programtipstexten nedan.

Vi har lagt om hemsidan nu och efter lite tekniska dilemman kan undertecknad som vanligt försöka bistå med relevant information under tävlingsdagen med det aktuella. Det innebär programförändringar, väder- och banprognos, balans-och vagninformation, intervjuer, V64-analys och -förslag samt sedan LIVE-rapporterar vi från tävlingarna.

 

Är Nordsjö Vinni en bra V64-spik?

Det ser svårlöst på förhand inför V64-omgången och det finns goda förutsättningar till en god utdelning. Den här tiden på året är det ofta ovisst med banunderlaget, vars beskaffenhet kan påverkas såväl utrustningsdetaljer som hästarnas prestationer. Jag väljer att spika Öystein Tjomslands Nordsjö Vinni med Ulf Ohlsson i V64-2. Det är fördel ston och ekipaget har spår 1 på start över kort distans. 4-åringen efter Tekno Odin kommer från två segrar på de tre senaste starterna som tagits just över sprinterdistans och jag tycker att det ser upplagt ut för en repris. V64 inleds med ett lopp över dryga tre varv och  då tycker jag att de längst där bak brukar vara starkast till slut. Robert Berghs Nyhet får tipset och är en tänkbar spik, men spår 5 är inte det bästa. I V64-3 lär Daniel Wäjersten prova att svara upp innerspåret över kort distans med J.H.Mannerheim och lyckas det är det goda möjligheter i V64-3, men det finns flera startsnabba utifrån. Hemmahästen Weekend Fun är i god form och kan mycket väl visa sig vara starkast till slut. Per Linderoth har fått Clemenza Am som är klart intressant på förhand. Oscar Berglunds Super Express S.W. fick bestämma i ett lustempo senast i täten och segern var intetsägande, även om jag tycker att han såg bra ut över slutrakan. Mycket tuffare emot i V64-5, men det kan absolut gå igen. Passa dock Markus Pihlströms nykomling Comte Godiva som jag vet att man höll högt i tidigare regi. Nordby Elde har en intressant uppgift på förhand i V64-finalen och kan absolut leda hela vägen. Det är öppet bakom honom och många kan stå som slutsegrare här. Jag väljer att ta med snabbe U.R.Faxe och starke Gott Klirr, trots att de båda har bakspår på tillägg.

 

Lycka till på spelet!

Publicerad måndag 23 november 2020.