Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 30.

Vi får ofta frågan om när travet öppnar upp för publik igen. Ingen har det definitiva svaret. Men vår bedömning är att när fotbollen eller motsvarande sport öppnar upp och får tillstånd, oavsett nivå, så kan vi möjligen ”haka på”. Men tills dess är det fortsatt stängt för publik och övriga som inte har tillträde.


Travdagen den 12 juli kördes otroligt fina lopp och rekorden avlöste varandra. Vi fick bland annat se svenskt rekord av vinnaren Alfa Lina som med 25,4 vann sitt försök i Derbystoet. Nu ser vi fram emot Finalerna i Derbyt och Derbystoet samt Sven O Persson Minne. Ett STL-försök och Hästägarekannan för varm- och kallblod är andra sportsligt högintressanta lopp denna V86-dag som körs imorgon den 22 juli.

Hyresavtal:
Jag har till dags datum träffat (pratat) med snart alla hyresgäster. Några ska jag träffa idag (tisdag), några i morgon (onsdag) och de sista träffar jag efter semestern. Många bra möten och avtalet är i det närmaste klart, bara några individuella önskemål som ska korrigeras. När dessa är klara kommer vi också flytta om några hagar, så att det blir enklare för fler, kortare avstånd och möjligheten att ha hästarna inom samma område.

Vindskydd:
Några har hört av sig men det finns fortfarande några kvar, maila mig om ni vill hyra vindskydd (jan.quicklund@ostersund.travsport.se).

V30-31:
Sekretariatet är stängt mellan 23/7 till 2/8. Behöver ni hjälp med exempelvis häst på träningslistan kan ni vända er till Bergsåker och Marie Abrahamsson på email marie.abrahamsson@bergsaker.travsport.se eller telefon 060-66 96 01.

Provlopp:
Vi kör provlopp nu på lördag den 25/7 och nästa tillfälle är satt till lördag den 8 augusti.

Trevlig sommar!

/Jan Quicklund

Publicerad tisdag 21 juli 2020.