Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 29.

Vi ser nu ljuset i tunneln, belastningen på sjukvården minskar snabbt, dödstalen är nu lägre, men än ser vi inga lättnader i våra förhållningsregler. Ovissheten om ”andra vågen” ligger som en blöt filt över hela världen. Den enda lättnaden vi nu fått inom Svensk Travsport är att ackrediterad media ges tillstånd att få tillträde till stallbacken på travbanorna. Men i övrigt oförändrat!


Travdagen den 12 juli körde vi åtta spännande kallblodslopp. Årets uttagningar till Derbyt och Derbystoet är ett bevis på att intresset också ökar. Kallblod från både Åby och Solvalla tog sig till final. Favoritfall, säkra finalister föll på eget grepp och några prestationer bevisade att alla lopp måste köras. De svenska kallbloden bryter nu trenden om tidigare norsk dominans. Ovisst, precis som det ska vara.

Den 22 juli kör vi V86 med riktigt fina lopp, inte bara Derby-finalerna i Svenska Kallblodsklassikern. Sven O Perssons Minne med 150 000 kr i första pris, Hästägarekannan för både kallblod och varmblod med fina 60 000 kr till vardera vinnaren och ett STL-försök med 110 000kr i förstapris. Tyvärr får ingen publik ta del av dessa sportsliga höjdare. Bänka er framför TV eller ATG-live och njut av riktigt bra sport.

Hyresavtal:
Jag träffar nu alla hyresgäster, reservation för att vi inte når 100% i dessa semester- och coronatider men alla kommer få ta del av avtalen innan påskrift. Hjälp till och boka tid med mig, jag har inte fått svar av alla. Hittills positiva svar (!). Vi kommer ”skruva till” några formuleringar efter era synpunkter och önskemål och vi kommer också strukturera om så att avtalen blir än tydligare. Återkommer till er som jag inte träffat än.

Vindskydd:
Vi har nu, efter stor efterfrågan, byggt vindskydd och några finns redan utplacerade. Ni som är intresserade, hör av er. Upplägget är ett separat hyresavtal. Detta innebär att ni som hyresgäst kan för 400kr/månad + moms hyra ett vindskydd, avtalet gäller i fem (5) år men kan sägas upp med en (1) månads uppsägningstid.

Hagar:
Vi har fortsatt stor efterfrågan om att få hyra in sig på Östersundstravet. Visst kan vi uppbringa fler boxar för nya hyresgäster, men begränsningen är antal hagar. Detta innebär att vi ska strukturera, och fördela om alla hagar. Ni som hyresgäst kommer självklart få, som tidigare, en hage per två hästar, för ponnys gäller nu tre hästar per hage. När vi gör detta kommer vi självklart hjälpa till att ”likställa” hagarnas status.

Övrigt:
Vi kommer från och med nu köra Gräfsåsen måndag, onsdag och fredag redan kl 06.00 för att denna träningsslinga ska vara klar till ca 07.00-tiden.

Fortsatt trevlig sommar!

/JQ

Publicerad torsdag 16 juli 2020.