Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 28.

Fortsatt hårda restriktioner, men signalen från våra myndigheter och politiker är att vi nu definitivt är på rätt väg. Färre smittade, färre inlagda på sjukhus och framförallt lägre dödstal. Alla måste ändå vara försiktiga då man samtidigt varnar för en ”andra våg”.


Vi fortsätter köra trav, ponnytävlandet är igång och travsporten är nu klassad som friskvård, det händer också positiva saker i dessa svåra tider.

Mer positivt; vi har fortsatt väldigt mycket häst på banan och vi har många nya förfrågningar om att få hyra box- och stallplats här på Östersundstravet. När det gäller antal häst på banan är det tre banor som ”sticker ut” lite extra; Halmstad, Visby och Östersundstravet.

Jag är övertygad om att detta är ett koncept som bevarar intresse, skapar fortsatt utveckling och ger oss möjlighet att ytterligare växa som rörelse. Trots att vi nu bara är halvägs, detta märkliga år, påbörjar vi snart planering för nästa. Det ska bli spännande om vi får igenom lite nya idéer, kanske ändra lite gamla upplägg och om möjligt utveckla det som redan är bra. Men vi är 33 viljor som ”slåss om” de bästa och de flesta travdagarna.

Hyresavtal:
Nu är också remissomgången klar och avtalen är justerade av styrelsen. Vi har gjort en del förändringar, en del förbättringar och några små ekonomiska korrigeringar. Jag vill gå igenom avtalen med var och en. Alla hyresgäster ska få ta del av innehållet, möjlighet att ställa frågor (och få svar) innan påskrift. Jag har redan påbörjat detta och fortsätter under nästa vecka.

Vindskydd:
Vi har nu, efter stor efterfrågan, byggt några vindskydd och några finns redan utplacerade. Varför vi inte gått ut med information om detta tidigare är att vi inte landat med det ekonomiska upplägget. Vi har diskuterat köpeavtal, hyresavtal eller en blandning av dessa. Men det som kommer gälla är ett hyresupplägg. Vi återkommer om detta inom kort.

Söndagstrav:
12 hästar som går kval- och premielopp, 55 hästar till Derbykval och delat lopp i Svenska Kallblodsserien innebär 132 hästar på plats. Detta innebär ett väldigt stort behov av boxar. Listan är klar, vi fick med alla och det tack vare hjälp från er hyresgäster. Bra jobbat och lycka till i helgen!

Fortsatt trevlig sommar!

/JQ

Publicerad fredag 10 juli 2020.