Foto: Anna Gerdmarker, TR Bild

Oviss championatstrid vid Ovikens lunchtävlingar

Det är öppna lopp under tisdagslunchen i Oviken och utgången av körsvenschampionaten är helt oviss inför årsfinalen!


Robert Skoglund är den enda kusken med två vinster av de på plats efter två tävlingsdagar, medan det är ett flertal med en seger. Robert har tre uppsittningar, men i mina ögon inga jättechanser. Per Linderoth eller Mats E Djuse är två tänkbara vinnare, när krutröken väl har lagt sig. Det blir i alla fall säkert en spännande upplösning! Nedan har ni mina V4-idéer.

I V4-öppningen tror jag mest på hemmahästen Blixen som kan hitta till spets från springspår med duktige Jan-Olof Johansson. Kommer ekipaget till spets tror jag ingen kan ta sig förbi! En chansspik!

Elsås Storm avslutade starkt senast och blir allt bättre, men utgångsläget är chansartat. Hallsta Molly är en bra gäst som kommer ut efter uppehåll. I vilket skick?

V4-2 ser väldigt jämnt ut på förhand! Positionerna lär bli avgörande. Jag är förtjust i Secret Of Joy men hur är formen i årsdebuten? Andre Agassi var en av 90-talet bästa tennisspelare och hans namne bland hästar är också vass.

Normalt sett måste Jimmy H Andersson ha toppchans i V4-3, men spår 8 är lurigt även om startryggen Estreem är startsnabb för det är några duktiga motståndare med i loppet och det måste ju lösa sig. Ett givet spikbud, men blir av allt att döma en väldigt stor favorit. Jag väljer att gardera upp loppet. Happy Confess känns spännande för Mats E Djuse i regidebuten från springsåret.

V4-finalen tror jag på Järvsö Fux som är en bra häst med några lopp i kroppen, visade uppåtform senast och Mats E Djuse är ju en toppkusk! Min V4-spik!

V5-förslaget 4* 7 * 4* 1 = 112 rader – 224 kronor

Avd.1: 3 Alsaker Tyra, 4 Hallsta Molly, 6 Blixen, 9 Elsås Storm res. 11 Sundbo Komet, 1 Källdals Faksen

Avd.2: 3 Al’s Charmy Flicka, 4 Big Cactus Zet, 5 Prince S.W., 6 Arya Karma, 7 Foppa Sisu, 9 Secret Of Joy, 10 Code res. 8 Mellby Glorius, 2 No Lane

Avd.3: 3 Wallbase, 6 Happy Confess, 8 Andre Agassi, 10 Digital Engine res. 4 Texan Rose, 2 Västerbofeelsofine

Avd.4: 5 Järvsö Fux tes. 6 Edbest, 12 Joel Klipp

Lycka till!

Publicerad måndag 27 juli 2020.