Foto: Tom Jönehag, TR Bild

Mats E Djuse körsvenschampion i Oviken

När Ovikens travbana körde årsfinal från tisdagslunchen var det väldigt ovisst i championatstriden och det var först i det sista loppet det hela avgjordes till Mats E Djuses fördel genom Aurora Sund, som höll undan knappt för vasst spurtande Take Me Laday med Jimmy H Andersson.


Det var tight och hade Jimmy hunnit fram hade istället han blivit kuskchampion i år. Denna spetsseger avgjorde också tränarchampionatet som Markus Pihlström tog hem.

Mats E Djuse hade flera chanser på förhand under tisdagen och det blev tre vinster! Den första kom genom Anna Charlotta Bergströms årsdebuterande Secret Of Joy efter en snygg styrning i V4-2. Efter den första halvan av loppet i tredje inner, veks hon ut ett spår inför upploppslopprakan med ett varv kvar, kom ut i rygg i tredjespår på den sista långsidan, blev själv i tredje in mot slutsvängen och hon var klart bäst till slut, vann till synes med gott om krafter i behåll till över tjugo gånger pengarna.

Den andra dagssegern tog Mats genom en enkel spetsviktoria med Daniel Wikbergs debutant Kalaxy Boko i V5-2 och den sista alltså i avslutningen genom Aurora Sund. Vi gratulerar såklart Mats E Djuse till sitt första kuskchampionat på Ovalla! Han är nu uppe i 101 årssegrar och har slagit fjolårets utmärkta siffror!

I V4-öppningen fick Mats dock nöja sig med en målfotoförlust med Elsås Storm. Vann gjorde Mikael Björklunds Blixen med Jan-Olof Johansson, trots en galopp i stor ledning på den sista långsidan.

I V4-3 vann storfavoriten Andre Agassi med Jimmy H Andersson mycket enkelt efter ett tidigt avancemang utvändigt om ledaren. Johan Gunnarssons Joel Klipp med Per Linderoth var överlägsen i V4-4 och stack ifrån med många längder. V4 delade ut 1.505 kronor.

Övriga dagsvinnarna var Joyness med Kevin Svedlund, Järvsö Majlis med Magnus A Djuse samt Chef Madrik med Ove A Lindqvist.

/Niklas Herneryd

Publicerad tisdag 28 juli 2020.