Det är dan före dan – i morgon är det dags!

Under onsdagsaftonen är det dags för ”stortrav” igen då finalerna av Derbystoet och Svenskt Kallblodsderby 2020 skall avgöras inom en V86-omgång med jackpot på Östersundstravet. Tyvärr får ingen publik närvara denna gång heller.


Som vanligt kommer vi att syna omgången med aktuell förhandsinformation här på hemsidan under tävlingsdagen med programförändringar, balans- och vagninformation, intervjuer, spelanalys- och förslag och följa upp med LIVE-rapportering.

Just nu spår SMHI att det kommer att bli 10-12 grader, uppehållsväder med 6 m/s nordvästlig vind (med upp mot 14 m/s i byarna). Det kommer varken att regna före eller efter tävlingarna så banpersonalen får planera vattning av banan utefter detta. Det går säkerligen köra med valfri balans.

Det är fyra programförändringar så här långt. De är i lopp 6, V86-3 – 12 Tigerlilje, lopp 6, V86-4 – 1 Betting King, i lopp 8, V86-6 – 5 Shut Up And Dance och i lopp 10, V86-8 – 8 Jagger Boko som är strukna. Nedan kan du ta del av programets tipstext, som skrevs direkt när startlistorna blev klara.

Öppet för spekulationer i derbyfinalerna

Det är V86 vid Östersundstravet på onsdag och äntligen dags för final i Derbystoet och Svenskt Kallblodsderby 2020. I år går det verkligen att spekulera i hur finaler kommer att köras. Bland stona spetsar med stor sannolikhet Aaby Lina med Lars-Erik Karlsson från innerspåret och frågan är om amatörtränaren verkligen överlåter täten till Norheim Borka med Örjan Kihlström. Om han väljer detta kan det bli ett högt tempo på tillställningen och den senares stallkompis Brenne Berna blir sannolikt tung att stå emot till slut.

I den öppna klassen är Järvsö Elling, som nu körs av Dagfinn Aarum, väldigt startsnabb och gissar att man från stallet knappast vill se Öystein Tjomslands favorit Havglimt i täten, varför jag tror att Järvsö Elling körs i ledningen. Öystein vet att måste hålla uppe tempot utvändigt mot Järvsö Elling, eftersom Horgen Tore-sonen är så speedig. Det kan faktiskt öppna upp för Fräcke Prins som avslutade kanonbra i skymundan efter galopp i uttagningsloppet.

Lome Brage har innerspår i Sven O Perssons minne och allt talar för att Örjan Kihlström kommer till täten från innerspåret och sitter formen där blir norrmannen väldigt svårpasserad. Det finns möjligen frågetecken för formen men jag spikar!

Jag väljer även att singelstrecka Brunello Hall i V86-6 trots det tråkiga ytterspåret eftersom jag tycker att Love You-sonen imponerat på sistone. Robert Berghs hingst är verkligen en hårding, tål ett tufft upplägg och är på väg upp i klasserna!

I det avslutande klass I-försöket är jag hemmapatriot och chansspikar Oscar Berglunds kapable Pleasure For Cash som har perfekt förutsättningar med spår 2 med Örjan Kihlström. Hästen har mognat till och såg toppfin ut senast och hade enligt Magnus som körde mycket krafter i behåll. Jag har känsla för att det kommer att gå bra denna gång, men han får inte ha en dålig dag för loppet håller riktigt hög klass!

V86-öppningen är Hästägarekannan för kallblod, vilket är öppet! Kapable Fender hade i full form varit ett spikbud, men med bara ett lopp i kroppen känns formen tveksam. Uppstickaren Våler Nikolai med Öystein Tjolmsland är ju väldigt speedig och får tipset. Passa Don Viking som har en tråkig resultatrad men har han sin dag är han väldig vass på speed! Bokli Teddy med Arve Sjoner har visat toppform på sistone, men har bakspår och möter bättre motstånd denna gång.

I Hästägarekannan för varmblod tycker jag att de på dubbla tillägg står bra till. Jag tippar Donners AM som går bra varje gång, trivs över distansen och är tung att stå emot. J.H.Mannerheim gick bra i Frankrike och är spännande hos Daniel Wäjersten.

V86-2 är ett intressant sprinterlopp för ston! Tipset med tvekan till Patricia Zaz eftersom hon står väldigt bra till i loppet. En annan som har fina förutsättningar är So Gå Kleopatra som körs ofta offensivt och har springspår på tillägg. När lossnar det på allvar för återkommande Indine Keeper?

Lycka till på spelet!

Niklas Herneryd

Publicerad tisdag 21 juli 2020.