Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 50.

Äntligen ringer åter väckarklockan kl 0545, är nu frisk och åter i selen, härligt! När man är frisk har man tusen önskningar, när man är sjuk har man en… så sant! Var rädd om er, C-19 är riktigt lurig.


Fina och spännande lunchtävlingar igår; goa hemmavinster där Micke Halvarsson lotsade Järvsö Jansing till säker seger, Mats E Djuse vann därefter enkelt med S.G.Charpentier och Helena Jakobsson-Perssons Taxi May spurtade starkt och tog sin första seger, Micke Melander i sulkyn. Grattis till Er!

Nu har vi bara en tävling kvar innan vi gör bokslut för 2020. Den 17/12 kör vi årsfinal med V64 och det ser ut att bli riktigt bra anmält och jag vädjar ännu en gång och ber om full uppslutning, hjälp oss med boxar. Det kommer bli fullt! Om ni har speciella önskemål, säg till! Tack på förhand!

Som ni säkert läst, vilket är riktigt kul och nödvändigt, så kommer prispengarna att återställas under 2021. Nästan 50 miljoner kronor mer nästa år. Dessa pengar dedicerar jag under begreppet ”bredd”. 200 lopp fler än 2020, 34 extra B-tränarlopp som körs på lördagskvällar, ett åttondepris införs i STL och dessutom bredare prisskalor i STL för placeringarna 3 till 8 och ett sjundepris införs i loppen på onsdagarna. Det här är riktigt trevlig läsning, nu är det upp till oss att göra något bra av detta!

Ni aktiva ute i verksamheten gör fantastiska insatser men ibland uppstår det friktion i maskineriet.
I detta fall är det enkelt och insatsen är ringa… Ni får inte beträda banan när den är stängd, framförallt inte dag för tävling och framförallt inte denna tid på året. Om ni skulle behöva köra då banan är stängd, ring anläggningsgruppen och fråga! Det brukar lösa sig!

Vi har en av landets lägsta serviceavgifter. Vi har gjort otroligt mycket på anläggningen och vi avser att fortsätta satsa. Intresset att hyra in sig Östersundstravet är också fortsatt mycket stort. Med anledning av detta gör vi nu en justering av serviceavgifterna för nästa år.
Avgifterna gäller oavsett antal häst i träning.

  • A-licens stationerad på Östersundstravet 2 400kr/år
  • A-licens ej stationerad på Östersundstravet 1 200kr/år
  • B-licens stationerad på Östersundstravet 1 200kr/år
  • B-licens ej stationerad på Östersundstravet 800kr/år
  • Ponnylicens med medlemskap i ÖPTK 0 kr
  • Ponnylicens ej medlem i ÖPTK 800kr/år

Jag blir båda glad och varm i själen när jag i tisdags kunde ge klartecken till sju godkända montéryttare. Fystestet inleddes med 3 000 meter löpning på banan och därefter fyra olika styrkeprov i totohallen. Vi behövde inte ens använda handikappsystemet som finns (!). Alla klarade sig med marginal. Grattis till er och lycka till.

Det lackar mot jul och därefter nyår. Helgerna är inte enkla att pussla ihop men vi kommer inom kort att lägga ut information om öppettider på anläggningen, sekretariatet, travskola/utbildning och Spiltas Restaurang.

Lycka till och var rädd om Er!

/JQ

Publicerad fredag 11 december 2020.