Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 49.

Pandemin håller oss, och mig i fortsatt järngrepp. Men jag måste säga att vår sjukvård håller otroligt hög servicenivå. I förrgår ringde en läkare och frågade hur jag mådde. Dagen efter blev jag kallad till kontroll, och det var kontroll av allt. Svaret lät inte vänta på sig; det är inte över men det har vänt… skönt!


Jag är själv inte väldigt aktiv på Facebook, men ibland plingar det till. För det mesta är det ganska ointressant och man skrollar vidare, men då och då är det läsvärt… När jag ser den lilla debatt som pågår gällande Östersundstravet vill jag gärna stänga diskussionen som jag anser är både negativ och är ganska onödig. Jag ska svara på frågan om placering av stall och samtidigt vädja till er i en annan fråga, som en konsekvens. Ibland måste beslut fattas snabbt och ibland drar det ut på tiden. Oavsett var man står i frågan blir man aldrig riktigt nöjd och förändringar är aldrig lätta. Vi gör nu en stor satsning som ska gagna ännu flera aktiva på stallbacken. Vi gör det för ER!

Under processen; ”stallbygge” har vi diskuterat hela sju olika alternativ. Jag ska svara på varför ett alternativ föll. Att, som svar på frågan, flytta maskinhallen till första sväng, bygga nytt stall där maskinhallen står innebär minst dubbla kostnaden, vi klarar inte avstånd och gränser för en byggnad i fösta sväng, dieseltank- fett- och oljeavskiljare kommer för nära Odensalabäcken vilket inte är tillåtet, för långt avstånd till vatten och avlopp, buller och fiber och annan kommunikation begränsar. Som ni då förstår faller detta förslag på sin orimlighet; vi kan inte och vi får inte!

Precis på samma sätt har vi diskuterat alla andra alternativ, vägt för- och nackdelar och räknat på ekonomiskt utfall och vi landar till sist vid stall 9. Vi är trångbodda, vi har begränsat utrymme och vi måste ta hänsyn till många faktorer. Självklart blir det konsekvenser av allt och vi kommer säkerställa funktionalitet, säkerhet och utrymme så långt det bara går. Jag hoppas ni alla förstår, att vi räknar på allt, vi ser på alla möjliga alternativ och vi försöker sy ihop bästa lösning, oavsett vad det gäller. Sedan är det inte bara vår vilja som styr, det är myndighetskrav, det är miljö- och hälsa, bygg- och exploatering och till sist en icke oviktig fråga; ekonomiska resurser.

Fördelen med att bygga i anslutning till stall 9 är att vi där kan bygga smarta och flexibla byggtekniska lösningar, närhet och tillgång till vatten och avlopp, enkel logistik, separata spolplattor som kan nyttjas av flera samt närhet till andra faciliteter. Vi har också en plan för parkering och uppställning av fordon som vi kommer att presentera.

Och nu till min vädjan…då vi blir än fler på stallbacken. Jag har sagt det förut och jag gör det igen, innan det händer någon olycka.

  1. Sänk hastigheten på stallbacken, många bilar kör för fort!
  2. Ställ era bilar på anvisad plats, det underlättar för alla och inte minst nu för snöröjningen!
  3. Övriga bilar hänvisar vi till parkering utanför stallbacken eller vid huvudentrén!

Hjälp oss med detta! 

Det är inte bara hårt tryck på stallbacken, det är åter väldigt bra anmält. Antalet startande hästar per lopp är i år ”All Time High”. Stenby-effekt eller Andreas-effekt, eller möjligen båda? Oavsett vad, så är det otroligt positivt för oss alla. Många hemmaekipage visar framhovarna och mycket av kakan går till Östersundstränade hästar, väldigt glädjande!

Vi säger också grattis till B-tränare Anders Hafstad som igår vann med sin Minessa, som tävlade i monté för första gången. Grattis också till Nathalie Edlund som lotsade ekipaget till en överlägsen seger med åtta längder till fina oddset 88 gånger pengarna!

Lycka till och kör försiktigt!

/JQ

Publicerad torsdag 3 december 2020.