Resultatkommentarer Östersundstravet den 10 december 2020


Resultat lopp 1, V4-1: Järvsö Jansing med Mikael Halvarsson långt bak inledningsvis, fram först i andraspår från en andra svängen, pressade utvändigt om ledaren och övertog täten in i slutsvängen, höll säkert undan. Drängens Pöjk med Magnus Kårvall rygg ledaren, ut ett spår in mot slutkurvan, till attack in på upploppet och avslutade positivt. Björlifix med Stefan Edin i kön, fram i andra ytter, kunde inte haka på in mot upploppet med räddade tredjepriset. Kaksi med Jan-Olof Johansson snabb iväg men galopperade efter 100 meter, ånyo på den första långsidan och diskades. Segertid 1.28,4/2160 meter, odds 13,70. V4-värde 191 kr.

Tempo: första 500 1.30.1 (3 Can Bo), 1000 1.29.2 (3 Can Bo) sista 500 1.32.1

Resultat lopp 2, V4-2: She's Ready med Marie Hafstad Eriksson utvändigt i kön, fram hastigt i tredjespår på den första upploppsrakan, utsvarvad men pressade sig fram utvändigt om ledaren ut ur den sista långsidan, kopplade greppet och höll säker undan. Madonna Morique med Mats E Djuse med i kön, kom fram i slutsvängen och avslutade positivt utan att kunna hota om segern, Bang Boomerang med Ola Åsebö spurtade in som trea. Segertid 1.17,1/2660 meter, till 5,53 i odds. V4-värde 304 kr.

Tempo: första 500 1.20.6 (2 Crazyforareason Ås), 1000 19.6 (2 Crazyforareason Ås) 2000 1.18.0 (2 Crazyforareason Ås), sista 500 1.17.7

Resultat lopp 3, V4-3: Lindens Prio Ett med Susanne H Osterling bra iväg, med i rygg, fram utvändigt om ledaren under slutvarvet, kopplade greppet in mot upploppet och vann säkert. Höstbo med Jimmy Jonsson till täten, ökade farten allt eftersom, pressad under det sista halvvarvet, blev passerad in mot upploppet men höll farten väl uppe. Forsberg med Tamara Skutnabb, tidig galopp och hamnade längst bak i kön, fram i tredjespår på den sista långsidan, fullföljde väl hela vägen in i mål. Segertid 1.29,6/2160 meter, till 3,13 i odds. V4-värde 370 kr.

Tempo: första 500 1.34.3 (2 Höstbo Wille), 1000 1.32.0 (2 Höstbo Wille) sista 500 1.30.3

Resultat lopp 4, V4-4: S.G.Charpentier med Mats E Djuse i kön, fram i kön på den sista långsidan och övertog ledningen på den första upploppsrakan, drog undan och vann med många längder. Mellby Don Juan med Kenth Åkerlund långt bak i kön, fram i ryggar under slutvarvet, kom raskt i vida spår över slutrakan. Global Tribunal med Susanne H Osterling med i ryggar, spurtade bra och tog den sista totoplatsen. Segertid 1.14,8/2160 meter, till 1,36 i odds. V4 delar ut 391 kr.

Tempo: första 500 1.18.7 (3 Broximus Zet), 1000 1.16.6 (3 Broximus Zet) sista 500 1.16.1

Resultat lopp 5: Taxi May med Micael Melander med i rygg på ledaren, ut ett spår 800 kvar, till attack i tredjespår 300 kvar, spurtade till en klar seger. Coco Loco Razz med Sofia Frilén tredje inner, fram i rygg ledaren på den sista långsidan, fick lucka in på upploppet av avslutade positivt. H.P.Roadrunner med Per Linderoth till ledningen, fick hållas i ett lugnt tempo, slagen in på upploppet. Segertid 1.19,6/2140 meter, till 3,45 i odds.

Tempo: första 500 1.22.0 (1 H.P.Roadrunner), 1000 1.21.6 (1 H.P.Roadrunner) sista 500 1.18.0

Resultat kvallopp: Nylander och Arevs Terje Philip är godkända.Under torsdagslunchen arrangerar vi lunchtävlingar på Östersundstravet. Här har du ta del av information inför loppen. 

Programförändringar

Lopp 3: 8 Wik Wiking körs av Carl-Ivar Larsson

Lopp 4: 7 Whitsun Eye och 15 Tempel L.B är strukna.

Lopp 5: 7 Hallsta Briana körs av Malin Strinnlund

Väder- och banprognos

Det spås av SMHI bli - 1 grad, uppehåll med mulet, 3-4 m/s sydostlig vind.

Banan fick gott betyg senast och håller det sig kallt bör banan kunna bli fin. 

Balans- och vagninformation (förändring gentemot den senaste starten)

Alla får med skor eftersom det är skotvång.

Lopp 2: 5 Madonna Morique hybrid.

Lopp 4: 9 Aldorassa sulky. 14 S.G.Charpentier hybrid.


Intervjuer

Jan-Olof Johansson

Kaksi (lopp 1) är rätt bra för klassen och har har blivit allt mera stabil. Här vore det bra om vi kommer till täten och hålla uppe tempot lite så att de tuffa på tillägg för det jobbigt att komma ifatt. Hon är inte borta, men de från dubbla tillägg tror jag blir svår att stå emot. Björlifax som jag brukar köra höjer sig ett snäpp då han känner att han rår på dem och det kan ju vara fallet här.

Atlas Vendil (lopp 2, V4-2) är en häst jag håller högt för klassen och han bör om han är i form hävda sig väl här. Jag vet inget om formen mer än att han hade otur i comebacken då Jimmy nästan höll på att ramla ur vagnen. Jag skall nog passas tidigt.

Napoleon (lopp 3, V4-3) går jämnt och bra, har stabiliserats mycket sedan tidigare år. Han möter lättare motstånd denna gång, men har lite svårt att sätta nosen först. Han räcker nog ganska långt här.

Cash Life (lopp 4, V4-4) är bättre än vad han har fått visa upp, tycker jag. Han håller god form för dagen och jag hoppas komma igenom väl från början här. De på tillägg är ju vassa och är de uppe oss direkt hinner han nog inte med riktigt. 

Från atg.se

Oscar Berglund har börjat packa för resan mot Östersund med dagens tyngsta favorit 14 S.G.Charpentier (V4-4) som kommer från två övertygande segrar, men inte synts på tävlingsbanan för två månader sedan.
- Han blev sliten efter loppet senast och behövde en paus. Jag har bara kört lugnt på rakbanan hemma och inte vässat alls. Formen kommer inte att vara lika bra den här gången, men jag hoppas att det går vägen ändå, säger Berglund som anar en svårsprungen bana.
- Det har varit konstigt väder de senaste dagarna och det snöar just nu så jag gissar att det blir ganska krävande förutsättningar idag. Men vi fick ett kvitto näst senast på att han hanterar det och han kommer att gå med samma balans och utrustning som han gjorde då. Dessutom har hästen tränat på brodd i flera månader så även om han såklart blir lite mindre snabb så hanterar han det. Vi åtgärdade honom efter förra starten, det var faktiskt första gången som veterinären hittade något fel på honom, och han har känts klart fräschare i jobben efteråt. Siktet är inställt mot en vintersäsong med starter på lördagarna och tanken är att han ska gå framåt med dagens lopp och gå ut i V75 nästa gång. Men det betyder inte att vi kör avvaktande. Hästen behöver en rejäl genomkörare målet är att vinna. På pappret är han huvudet högre än sina konkurrenter så jag måste erkänna att jag blir besviken om vi måste åka hem med en förlust.

Susanne Osterling sitter upp bakom 4 Lindens Prio Ett (V4-3) som gick omkull på mållinjen i tävlingsdebuten i somras.
- Jag såg loppet på tv och blev skrämd, men nu har hästen förändrat sig och är finfin. Det kan bli succé här, säger Osterling till Equus och berättar vidare:
- Det som hände i debuten var att hästen tappade luften och ”kvävde” sig. Men det är inget att oroa sig för numera. Jag vann med hästen på Bergsåker i oktober och han kommer från seger med Kajsa Frick så formen är helt klart stark. Normalt ska han kämpa om segern här och vi ska räknas.
- 4 Global Tribunal (V4-4) vann jag med i fjol och det är en nyttig häst som kämpar tappert varje gång. Men han har fått på sig mycket pengar och har det tuffare att hävda sig i den här klassen. En fjärde- femteplats är ett realistiskt mål här.

V4-analysen

I V4-öppningen tror jag mest på Björlifix som har toppchans att runda allt om han har sin dag. Kaksi och Delsbofaks är motbuden. Atlas Vendil är min idé i V4-2 och felfri tror jag att Jan-Olof har toppchans - just nu bara streckad på 6 procent av systemen. She’s Ready var toppen senast,  en det är svårare förutsättningar här. Lindens Prio Ett är favorit i V4-3, vilket jag tycker är rätt, men det finns några be emot. Fall Galder har läget. Den givna spiken är S.G.Charpentier i V4-finalen och Oscar Berglund låter ju minst sagt optimistisk.

V4-förslaget 90 rader

Avd.1: 5 Kaksi, 8 Delsbofaks, 9 Björlifix 

Avd.2: 2 Crazyforareason Ås, 4 Atlas Vendil, 5 Madonna Morique, 10 Bang Boomerang, 11 Tattoo Avenger, 12 She's Ready

Avd.3: 1 Fall Galder, 2 Höstbo Wille, 4 Lindens Prio Ett, 5 Napoleon, 10 Hallsta Melodi

Avd.4: 14 S.G.Charpentier

Lycka till på spelet!

 

Publicerad torsdag 10 december 2020.