Shocking Superman startar på Vincennes

Oscar Berglund-tränade Shocking Superman som gjort två starter efter halsoperation och då varit tvåa och trea ska nu starta på Vincennes på lördag.


- Hästen kom ner till Paris igår, jag har fullt upp här hemma så jag har skickat ner Linda Fastesson med hästen till Frankrike, berättar Oscar Berglund.

Kl 15.50 på lördag startar Shocking Superman i Prix d’Hautefort med en samlad prissumma på 44 000 euro och i sulkyn sitter Magnus A Djuse. Man har spår 15 och startar i det bakre ledet bakom startbilen.

- Jag har pratat med en del folk som har lite bättre koll på fransk travsport än mig och vad jag förstår har han en vettig uppgift och ska kunna dyka upp långt fram. Jag är dock väldigt ödmjuk inför uppgiften, hästen har stått på transport i 30 timmar och det är en omställning att komma dit och starta för första gången. Resan verkar ha gått bra, men det är ändå en omställning så klart. Det är även första gången Magnus kör där på Vincennes och det är inte helt enkelt att åka ner och möta Bazire, Nivard och de andra som kör där varje dag.

Shocking Superman är uppstallad på Grosbois hos Anders Lindqvist och fungerar "Superman" bra och visa sig duga även på Vincennes finns en plan för honom att stanna kvar där nere och starta resten av vintermeetinget.

Jaramaz Boko på Bergsåker

Nästan samtidigt på lördag, kl 17.27, startar stallets Jaramaz Boko som en av favoriterna i STL Klass II på Bergsåker. I sulkyn där sitter Erik Adielsson.

- Vi har kört väldigt försiktigt med henne efter vilan, men hon har gått bra till slut och jag har en känsla att hon kan duga i Klass II. Den här gången är det läge att köra lite mer offensivt och hon kan vara långt framme på lördag, säger Oscar.

På lunchtravet hemma på Östersundstravet under torsdagen vann S.G.Charpentier som var tillbaka efter några månaders tävlingsfrånvaro. I sulkyn satt Mats E Djuse.

- Han har alltid travat lite konstigt, men efter senaste starten hittade veterinären ett fel på honom och nu känns han mycket bättre. Mats var nöjd med honom idag och ”Charpentier” fick travet att flyta fint i kurvorna. Nu när han var så fin är tanken att han ska få starta på i Bronsdivisionen under vintern, berättar Berglund.

Högst segerprocent i Sverige

Det här var stall Oscar Berglunds 38:e seger i år på 117 starter, det ger en segerprocent på 32,4 vilket ingen annan tränare på topp 50-vinstrikaste tränare i Sverige är i närheten av. De som är närmast bakom på segerprocent av topp 50-tränarna är Solvallas Timo Nurmos som har näst högst segerprocent på 28,5, Daniel Redén har 27,7 procent och Öystein Tjomsland har 27,3 procent.

- Jag har förmånen att ha bra hästar i stallet och när vi startar vill jag att hästarna ska vara bra, det ska inte behövas lopp i kroppen och starta igång utan när vi startar vill jag att hästarna ska kunna vinna. Därför har vi hög segerprocent och jag är glad att vi kan ha så höga siffror även i år, säger Oscar Berglund.

Publicerad torsdag 10 december 2020.