Månadens Ledare

Wilda Ridderlind fyller 19 år nu i december. Hon är född och uppvuxen i Östersund och bor på Frösön tillsammans med mamma, pappa och tre hundar. Wilda har gått travgymnasiet på Wången.


Hon har haft närhet till hästar hela livet, hennes gammelmoster hade hästar och Wilda började tidigt på ridskola men blev sedan rädd och slutade med hästar helt och istället satsade hon på slalom. Hon såg senare en lapp om läger på travskolan, men var skeptisk då hon fortfarande var väldigt rädd. Men som elvaåring testade hon ett läger och fastnade helt och gick därefter allt som gick att gå på Travskolan.

2016 tog Wilda ponnylicens och skaffade sitt gotlandsruss Doris, som också kom att bo med henne på Wången under gymnasietiden. 2019 tog hon både storhästlicens och B-tränarlicens. Wilda siktar på att bli travtränare, om än kanske inte med det största stallet. Hon går nu hovslagutbildningen på Wången för att lära sig mer om sin passion och få mer kunskap samt få en helhetsbild för att kunna träna fram bra och hållbara hästar i framtiden.

Det bästa med trav är tveklöst hästen, säger hon. Tävlingsbiten skiljer sig från andra hästgrenar, adrenalinet och kicken i tävlingsmomentet och att träna upp en häst från noll till tävling är något hon har fastnat för.

Hon har jobbat till och från som ledare på Travskolan i fem år. Det bästa med att jobba som ledare är att få lära ut om hästar och om trav samt att se samspelet mellan hästar och barn.  Särskilt med de barn som kanske har det jobbigt i andra sammanhang och se hur de kan förstå hästarna och fungera så bra på Travskolan tycker hon är roligt.

Wilda är en pedagogisk och bra ledare som barnen snabbt får förtroende för. Hon ser varje individ och vad just den eleven behöver.

Tack, Wilda!

Publicerad torsdag 10 december 2020.