Årsfinal med V64

Under torsdagskvällen körs årsfinal på Östersundstravet med en V64-omgång och Magnus A Djuse går mot sin första championat på sin forna hemmabana.


Det ser spännande ut på förhand och det kan nog bli fina pengar inom V64:an. Det är hela 72 hemmahästar i de elva loppen och flera av dem tippas i programmet. Den 20-årige Magnus A Djuse blev snuvad på körsvenschampionatet ifjol av broder Mats, men i år får Magnus sannolikt revansch och tar hem segern. Tvåan Rikard N Skoglund behöver nämligen ta in hela fem segrar under finaldagen på Magnus, vilket får ses som föga troligt. Bland tränarna är det Oscar Berglund som leder championstriden. Det är är några programförändringar som inkommit redan nu. I lopp 2 är 2 Sture struken. I lopp 3 är 10 Art Nökkve struken. I lopp 4, V64-1 körs 2 Barkåks Nero av Ingvar Nyberg. I lopp 6, V64-3 är 9 Galeras struken.

SMHI spår att det kommer snöa under torsdagen, vilket minskar något under kvällen. Det blir runt -2 grader, 5 m/s sydöstlig vind med upp till 10 m/s i byarna. Vi återkommer under tävlingsdagen med det senaste, ex. med intervjuer med ex. Ulf Ohlsson, Magnus A Djuse och Henrik Svensson V64-analys och -förslag. Vi resultatkommenterar sedan under själva tävlingarna. 

Nedan kan ni ta del av text till programtipset.

När det är dags för årets näst sista travtävling på Östersundstravet serveras publiken på pappret öppna och spännande lopp. Det finns ingen givet singelstreck, men jag har valt har valt ut två spikar med intressanta förutsättningar. Den förste är Per Linderoths fine reklamhäst Donners AM som verkligen har visat toppform på sistone och jag tror att han är tuffast under slutvarvet i V64-öppningen. I V64-finalen väljer jag att chansa på innerspårets Huddlestone som jag tycker har övertygat. Henrik Svenssons häst kan öppna fint och kanske håller upp täten. I vilket fall får den 4-årige valacken efter Brad de Veluwe en fin resa och har goda segermöjligheter. Det är helöppet bakom honom och vem som helst kan annars dra det längsta strået, men jag tror alltså på Lars Wikström-tränade hästen. Markus Pihlströms Love You Sweden har tre segrar på fyra starter och hon kan ge Magnus A Djuse ytterligare en vinst i jakten på körsvenschampionatet i ungdomsloppet. Hon känns dock svårbedömd efter 10 månaders uppehåll och behöver sänka rekordet med ett par sekunder för att kunna vinna. Hemmahästen S.G.Faster Iris är ett intressant motbud som Mats E Djuse sitter upp bakom. Det är fullt fält i V64-2 och det är flera med som visat fin form. En felfri Troll Prinsen har bra förutsättning med vasse Ulf Ohlsson i vagnen. Spets och slut från springspåret? I V64-5 känns det vidöppet och det kan mycket väl skrälla till här. Passa duon Forsberg och Alsaker Juni, som båda gick jättefint efter galopp senast! Bland 3-åringarna tycker jag att Cab Frontline och Kalaxy Boko har visat bäst takter, men de har bakspår vilket gör att jag ger lägesgynnade Foppa med en viss Magnus A Djuse tipsnicken. 

Lycka till på liret! 

 

Niklas Herneryd 

 

 

Publicerad onsdag 16 december 2020.