Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 34.

Hoppas ni alla haft en riktigt fin sommar med sol och bad, god mat och dryck.


För min del blev det två veckor på västkusten i mina gamla hemtrakter. Mycket bad i både Kattegatt och Skagerack, svamp och bärplockning, renovering av stugan och möten, på distans, med nära och kära.

Nu drar vi igång en höst som fortsatt är oviss. Vi har ingen aning om när, var och hur det eventuellt kan bli förändringar. Lagt kort ligger, vi följer reglerna och kör trav, men utan publik.

Dock har vi öppnat upp för lunchservering på Spiltas Restaurang och Café Volten är nu öppen för matutlämning på travdagarna.

Sportsligt skördar vi fina framgångar. Allt oftare syns både stora och små hästar i den främre träffen. Senaste ponnydagen tog våra aktiva hela 7 av 9 segrar vilket visar på tillväxt och en fin framtid. När det gäller varm- och kallblod har vi redan 5 STL-segrar i travets elitserie i år.

Antalet hästar i träning ökar i Sverige och Östersundstravet är inget undantag, vi ligger även här riktigt bra till. Detta innebär att trycket och intresset att få box- och stallplats har nått bristningsgränsen och prognosen går mot 160 häst på banan innan året är över. Detta är inte lätt, men vår inställning är att göra det yttersta för alla. Detta innebär ibland lite ”stök” men vi måste bevara intresset, understödja rekryteringen och i möjligaste mån hjälpa varandra. Detta är en förutsättning för Östersundstravet att växa, få fler och bättre tävlingsdagar, mer pengar att köra om och ytterligare få snurr på hjulen…

Nu har jag, Mattias (sporten) och Andreas (anläggningen) lagt ett schema för hagarna. Vi har och kommer prata med alla om tilldelningen. Vi har försökt tillgodose era önskemål, gjort så få ändringar som möjligt och försökt skapa lite mer ordning och reda. Logostiken är inte lätt men även här har vi försökt göra det så praktiskt som möjligt. Vi kommer också komplettera och bygga två nya hagar, dels en vid stall 7 och dels en vid stall 4. Någon kommer få tillfällig hage tills dessa är klara och därefter hoppas vi att alla ska vara på plats. Vi kör igång denna vecka!

//Janne, Mattias och Andreas

Publicerad tisdag 18 augusti 2020.