Ordförande informerar

Hej!

Det var länge sedan vi sågs. Kanske det vanligaste konstaterandet i dessa dagar. Jag känner att vi tappar en dimension nu när vi inte ses. Den där korta avstämningen, hur är läget, ska vi inte underskatta. Både medmänskligt och som förebyggande vid eventuella problem är mötet viktigt.


Tänkte därför uppdatera lite från min och Jämtlands Travsällskaps styrelses horisont.

På Östersundstravet tycker jag att vi gemensamt har hanterat situationen med publikfria tävlingar, restriktioner kopplat till pandemin och övriga utmaningar som kommer av social distansering på ett mycket bra sätt. Vi i styrelsen vill tacka vår personal, våra hyresgäster, besökande tävlande och övriga för ett mycket bra jobb i dessa svåra tider.

Vår ambition är att så fort restriktionerna lättas på, kommer vi att bjuda in till informations/diskussionsmöten likt tidigare. Mötesplats Östersundstravet återuppstår.

I travsverige annars noterar vi att nästa veckas förtroenderåd, där alla banor och basorganisationer möts, kommer att domineras av frågan om hur Svensk Travsport bäst organiserar sig för att möta framtidens krav.

Från vår styrelse skulle vi helst se en stark ekonomisk förening som organisationsmodell. Dock uppfattar jag att uppfattningen bland övriga banor är sådan så vi kommer inte att få den majoritet vi behöver för att besluta om den organisationsmodellen. Vi får se efter mötet.

Jämtlands Travsällskaps styrelse kommer att ha sina årliga strategidagar i början på oktober.

Fokus där kommer att ligga på hur vi ytterligare kan förädla vår bana och anläggning, ytterligare stärka och ta hand om våra ungdomar, ännu mer förbättra för bredden inom travsporten samtidigt som vi vårdar våra A-tränare. Allt detta med en stabil och hållbar ekonomisk ram.

Ett mycket spännande jobb.

Jag ser fram emot att vi får ses snart. Till dess önskar jag alla en bra sensommar.

Håkan Karlsson
Ordförande Jämtlands Travsällskap

Publicerad fredag 28 augusti 2020.