Nyheter

Vinner Osah’s Bolt igen i V64-finalen?

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔12.september 2019
Vinner Osah’s Bolt igen i V64-finalen?

När Östersundstravet kör tävlingar inklusive V64 under fredagsaftonen är det 48 hemmahästar till start, sju som kvalar och åtta som går premielopp. Två av hemmahästarna får vinnartipset i programtipset. Den första av dem är i öppningsloppet där Wångens 4-årssto All Of Sudden som spurtade riktigt bra i sin debut även om hon inte hann fram till ledaren och Jocose-dottern kan nu ta sin första seger från ett andraspår. Den andra kommer inom V64-ramen genom Anna-Lena Göranssons Osah’s Bolt med Emilia Leo. One Too Many-sonen har fyra segrar på de fem senaste loppen, har övertygat den tunga vägen och ses med en god segerchans igen trots spår 11 på bakom bilen i V64-finalen. Rundar han allt igen?

Som vanligt kan du under tävlingsdagen ta del av det senaste med ban- och väderförhållanden, programförändringar, intervjuer, sista minuten-information,  V64-analys och spelförslag samt en LIVE-rapportering med resultatkommentarer allt eftersom. Programtipsets text och systemförslag kan du ta del av nedan.

Storm Teddy bör runda alla
När Östersundstravet arrangerar en V64-omgång under fredagen ser vi ett givet spikförslag, ett par lopp där vi kan gå kort och några lopp där utgången känns mera oviss på förhand.
Jag väljer att spika norske Storm Teddy med Arve Sjonar i V64-2, eftersom den segervane hingsten går ned kraftigt i klass på motstånd gentemot tidigare. Trots trippla tillägg tror jag att han sitter tidigt i slagläge inför det sista halvvarvet och då snabbheten höjer sig kraftigt i sammanhanget tycker jag att han bör runda alla till slut.
Gazoline Mearas visade fin klass på Solvalla senast i en enkel spetsseger över lång distans. Den 3-årige Svante Båth-tränade Ready Cash-sonen övertog ledningen efter ett halvvarv och vann utan att köras undan för fullt. En tänkbar spik i 3-åringsloppet! Motbudet på förhand är Jimmy Arthur som sett riktigt fin ut emellanåt.
Tangens Lilja var favorit senast inom V75 efter flera fina insatser i rad och gick bra, men galopperade i slutkurvan då speediga Torpa Olea pressade på. Om formen är bibehållen är det toppchans i V64-4! Tuffast emot är Gjerv Prinsessa då hon varit riktigt vass i några lopp på just Östersundstravet. V.S.Selma är startsnabb och får segertipset i den första dagens dubbel-avdelning- en för Ulf Ohlsson. Det är fin segerchans från täten, men det är orutinerade hästar och flera som visat talang invändigt som kan ställa till det för favoriten. Jag vill lyfta Beware som gjorde ett riktigt starkt lopp senast. Dumle Loss-dottern blir mycket farlig om det blir ett högt utgångstempo och hon får smyga med i ett vettigt slagläge. Haukland Survivor galopperade då hon skulle accelerera inled- ningsvis senast och tappade mycket mark, men såg därefter fin ut då hon kördes runt och har denna gång ett bra spår. Ett rysardrag!
I V64-öppningen står tilläggshästarna bra till och har sannolikt mest tyngd över slutrakan. Tipset får Orlando Triss som är bra på speed och spurtade ned ett namnkunnigt gäng på Dannero näst senast. Även Ippon Futura gick bra senast i sin nya regi och räknas tidigt. Intressant på startfållan är också Oscar Berglunds kapable nyförvärv Vincent Zaz som gör årsdebut för Emilio Leo. Hur är formen idag? I V64-finalen får Osah ́s Bolt tipset för Emilia Leo då valacken har övertygat den tunga vägen flera gången. Jag vill dock varna för Bergakungen F. som återkommer efter ett långt uppehåll. Han är riktigt startsnabb, har en vass kusk och sitter formen är han mycket svårpasserad! Även Kathedral Zon är tidig, men han behöver såklart ha mycket klaff från bricka 14.
Lycka till på spelet!

Systemförslag 6 * 1 * 2 * 2 * 3 * 4 = 288 rader

V64-1: 9 Orlando Triss, 2 Vincent Zaz, 10 Ippon Futura, 8 Digital Engine, 6 Majet Af Djupmyra, 7 Big Cactus Zet
V64-2: Storm Teddy
V64-3: 6 Gazoline Mearas, 4 Jimmy Arthur
V 64-4: 6 Tangens Lilja, 7 Gjerv Prinsessa
V64-5: 7 V.S.Selma, 10 Beware, 3 Haukland Survivor
V64-6: 11 Osah ́s Bolt,5 Bergakungen F., 14 Kathedral Zon, 1 Dancer Halbak

Liknande Artiklar

Lunchtävlingar under onsdagen på Östersundstravet

Lunchtävlingar under onsdagen på Östersundstravet

När Östersundstravet kör lunchtävlingar under onsdagen är det 21 jämthästar till start, samt fyra som kvalar. Det spås blir 6-8

Läs Mer