university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Våra kurser

Våra kurser

Vi på Travskolan erbjuder kurser och aktiviteter för alla. Travskolan Östersundstravet är en Kvalitetssäkrad Travskola och vi följer Svenska Travsports Kursplaner. Våra utbildningar syftar till att ge deltagarna en grundläggande kunskap  om häst och trav, för att de sedan skall kunna välja sin individuella väg för fortsatt utveckling inom travsporten.

Knatte 1-3

Det här är kursen för de lite yngre barnen från 5 år. Vi lär oss hur man beter sig i ett stall och vad hästen behöver i sitt hem, vad hästen mår bra av och hur vi hanterar och sköter om hästar på ett säkert sätt. Vi introducerar körning och ridning.
Pris: VT2017 1350 kr, 16 tillfällen a 60 min

Järn

Är det första steget att gå i Travskolans utbildningstrappa. Här lär du dig bla. säkerhet i hästhantering, hästens historia och sinnen m.m. Du får prova på att köra och lära dig grunderna i selning.
Pris: VT2017 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

Koppar

Steget efter Järn innebär att vi repeterar och bygger på de teoretiska kunskaper med bla. hästens olika delar, färger och tecken och hästens skötsel m.m. Du får mer tid att ägna åt selning och körning och får prova att köra ute på skogsbanan.
Pris: VT2017 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

Brons

Nu börjar du få lite kunskaper om hästen och fortsätter nyfiket att undersöka ämnen som hästens hälsa, sjukvård och stallmiljö m.m. Selning och körning tränas flitigt, nu börjar det bli dags att köra själv.
Pris: VT2017 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

Silver

Lastning och träningsmetoder är de bitarna som både praktiskt och teoretiskt kommer upp under större delen av denna kurs. Du kör nu i de flesta fall själv och kommer få prova på att köra på banan och lära dig köra med tidtagarur.
Pris: VT2017 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

Guld

Snart är det dags att börja tävla så i den här kursen lär du dig allt som rör travtävling; reglemente, startmetoder, funktionärer och tävlingsutrustning m.m. Körningen kommer vara intensiv och med mycket fokus på tävlingssituationer, att tex. kunna köra i rygg eller ledningen.
Pris: VT2017 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

Träningsgrupp 1

Det här är kursen för dig som har licens och vill fortsätta att utvecklas tillsammans med egen häst eller med travskolans hästar. Vi tränar hästarna tillsammans, lektionerna varvas med personlig coaching, teori och träning på eget ansvar. Vid terminens första tillfälle får gruppen själv styra inriktning av terminen efter behov och intresse.
Pris: VT2017 Terminsavgift 2700 kr (egen ponny 1700 kr), 16 träffar a 2 timmar

Träningsgrupp 2

För dig som kommit lite längre i ditt tävlande finns möjlighet att ingå i träningsgrupp 2. Här tränar du tillsammans vid vissa tillfällen och individuellt vid vissa tillfällen allt efter ditt individuella upplägg för utveckling. Här får du personlig coaching och hjälp med verktyg för att utveckla dig som tränare och/eller som kusk.
Pris: VT2017 2700 kr (egen ponny/häst 1700 kr), 16 träffar a 2 timmar

Licensutbildning ponny

Är kursen för dig som kommit så långt att du vill börja tävla i ponnytrav. Under denna kurs lär du dig allt du behöver veta för att kunna tävla i ponnytrav, för att bli godkänd i kursen krävs både godkänt teoriprov och minst 10 godkända licenslopp.
Pris: VT2017 2700 kr (egen ponny 1700 kr), 16 träffar a 2 timmar

Föräldrautbildning, ponnylicens

När ditt barn/ungdom tar ponnylicens eller redan har licens, så erbjuds du som förälder att gå en föräldrautbildning för att lära dig mer om din roll som förälder när ditt barn ska börja tävla med egen eller lånad ponny. Du har även möjlighet att ta en ponnytränarlicens.
Pris: VT2017 1000 kr, 12 träffar a 2 timmar

Hästfritids

Vi erbjuder Hästfritids på Travskolan. Du kommer direkt efter skolan och vi börjar med att fika mellis tillsammans. Sedan går vi ut i stallet och har hästlektion. Det finns möjlighet att ta en märkeskurs järn-brons under hästfritidstid.
Pris: VT2017 2700 kr (1000 kr om du även går en märkeskurs), 16 träffar a 2 timmar

Hästskötarkurs

Vår hästskötarkurs är uppdelad efter din kunskap och erfarenhet. Här får du utveckla dina kunskaper om hästens skötsel ur flera olika perspektiv. Vi startar kursen med att äta mellis tillsammans.
Pris: VT2017 2700 kr (1000 kr om du även går en märkeskurs), 16 träffar a 2 timmar

Vuxen 1-3

Kurs för vuxna erbjuds vid flera tillfällen/termin. Dessa kurser ger dig som deltagare grundläggande kunskap inom hästhantering och körning. Kontakta oss för mer information vad som aktuellt just nu.

Kör och montélicensutbildning storhäst

Kör-/montélicensutbildning – ges i samarbete med Hästsportens Folkhögskola samt Svensk Travsport. Förkunskaper: Deltagaren skall ha goda körkunskaper/ridkunskaper samt minst 1 års erfarenhet från snabbjobb på bana. Nedre åldersgräns: Man ska ha fyllt 15 år.
Anmälan sker på Hästsportens Folkhögskola -> Hästsportens Folkhögskola

B3 licensutbildning

B-tränarutbildning – ges i samarbete med Hästsportens Folkhögskola och Svensk Travsport. Förkunskaper: Deltagaren skall ha goda förkunskaper i hästhållning, utselning samt erfarenhet från fortkörning och körning i angivet tempo. Minimiålder: Det år man fyller 16 år. Denna utbildning ges även delvis som webutbildning.
Anmälan sker på Hästsportens Folkhögskola -> Hästsportens Folkhögskola

Läs mer om Svensk Travsports utbildningstrappa och detaljerade kursbeskrivningar på Svensk Travsport – Vår utbildningsverksamhet