university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Våra kurser – barn

Våra kurser – barn

Dags för kursstarter vårterminen 2019🎉

Vi på Östersunds travskola erbjuder kurser och aktiviteter för alla.

Vi är en kvalitetssäkrad Travskola och vi följer Svenska Travsports kursplaner.

Våra utbildningar syftar till att ge deltagarna en grundläggande kunskap om häst och trav, för att de sedan skall kunna välja sin individuella väg för fortsatt utveckling inom travsporten, kanske vill man bli kusk eller montéryttare, jobba som hästskötare eller ha hästar och travsport som en hobby.

Det viktigaste är att hästar, elever och ledare har roligt hos oss!

Vill du delbetala så ange det i anmälan, kursavgiften delas då på 4ggr +25kr/betalning.

Betalning sker via faktura.

Är du osäker på vilken kurs som passar?

 

så hjälper vi dig!

Alternativt kontakta oss på

travskolanosd@outlook.com  eller Erika 070-2797796

Välkommen!

 

Våra märkeskurser samt knatte startar v.4 2019

KNATTE

Torsdagar kl.16.30-17-30

Det här är kursen för de lite yngre barnen från 5 år. Vi lär oss hur man beter sig i ett stall och vad hästen behöver i sitt hem, vad hästen mår bra av och hur vi hanterar och sköter om hästar på ett säkert sätt. Vi introducerar körning och ridning.
Pris: VT2019 1600 kr, 16 tillfällen a 60 min

 

JÄRN

Onsdagar kl.17-19

Är det första steget att gå i Travskolans utbildningstrappa. Här lär du dig bla. säkerhet i hästhantering, hästens historia och sinnen m.m. Du får prova på att köra och lära dig grunderna i selning. Från 6 år.
Pris: VT2019 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

 

KOPPAR

Torsdagar kl.18-20

Steget efter Järn innebär att vi repeterar och bygger på de teoretiska kunskaper med bla. hästens olika delar, färger och tecken och hästens skötsel m.m. Du får mer tid att ägna åt selning och körning och får prova att köra ute på skogsbanan.
Pris: VT2019 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

 

BRONS

Onsdagar kl.18-20

Nu börjar du få lite kunskaper om hästen och fortsätter nyfiket att undersöka ämnen som hästens hälsa, sjukvård och stallmiljö m.m. Selning och körning tränas flitigt, nu börjar det bli dags att köra själv.
Pris: VT2019 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

 

SILVER

Måndagar kl.18-20

Lastning och träningsmetoder är de bitarna som både praktiskt och teoretiskt kommer upp under större delen av denna kurs. Du kör nu i de flesta fall själv och kommer få prova på att köra på banan och lära dig köra med tidtagarur.
Pris: VT2019 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

 

GULD

Måndagar kl.17-19

Snart är det dags att börja tävla så i den här kursen lär du dig allt som rör travtävling; reglemente, startmetoder, funktionärer och tävlingsutrustning m.m. Körningen kommer vara intensiv och med mycket fokus på tävlingssituationer, att tex. kunna köra i rygg eller ledningen.
Pris: VT2019 Terminsavgift 2700 kr, 16 träffar a 2 timmar

 

Licensutbildning ponny

Tisdagar kl.17-19

Är kursen för dig som kommit så långt att du vill börja tävla i ponnytrav. Under denna kurs lär du dig allt du behöver veta för att kunna tävla i ponnytrav, för att bli godkänd i kursen krävs både godkänt teoriprov och minst 10 godkända licenslopp.
Pris: VT2019 2700 kr (egen ponny 1700 kr), 16 träffar a 2 timmar

Kör och montélicensutbildning storhäst

Tisdagar kl.18-20

Start 8 Januari 2019

Kör-/montélicensutbildning – ges i samarbete med Hästsportens Folkhögskola samt Svensk Travsport. Förkunskaper: Deltagaren skall ha goda körkunskaper/ridkunskaper samt minst 1 års erfarenhet från snabbjobb på bana. Nedre åldersgräns: Man ska ha fyllt 15 år.
Anmälan sker på Hästsportens Folkhögskola -> Hästsportens Folkhögskola

B-tränarutbildning

Start januari 2019

3 praktiska träffar på travbanan under januari, webbaserad teori som påbörjas löpande.

B-tränarutbildning (B3-licens) – ges i samarbete med Hästsportens Folkhögskola och Svensk Travsport. Förkunskaper: Deltagaren skall ha goda förkunskaper i hästhållning, utselning samt erfarenhet från fortkörning och körning i angivet tempo. Minimiålder: Det år man fyller 16 år. Denna utbildning ges även delvis som webbutbildning.
Anmälan sker på Hästsportens Folkhögskola -> Hästsportens Folkhögskola

Läs mer om Svensk Travsports utbildningstrappa och detaljerade kursbeskrivningar på Svensk Travsport – Vår utbildningsverksamhet