Nyheter

Välkomna till Östersundstravet och Jämtlands Stora Pris!

📁 Ledare, Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔02.juni 2015
Välkomna till Östersundstravet och Jämtlands Stora Pris!

Vi lyfter på hatten och hälsar Er alla välkomna till den 21:a årgången av Jämtlands Stora Pris.
Redan premiäråret 1995 skrevs det travhistoria då Zoogin slog av elitloppsvinnaren Copiad inför 14600 besökare. Därefter har vi sett stjärnor komma och gå. Vi fick bland annat uppleva sagohästen Victory Tilly som lyckades med bedriften att vinna hela fyra gånger och Stig H Johansson är därmed den segerrikaste tränaren med hela sex segrar tätt följt av Åke Svanstedt med fem. Arrangemanget har år efter år växt och är idag ett av länets största sportevent, kanske det största!

Jämtlands Stora Pris har blivit ett begrepp, väl förankrat hos alla aktiva och det känns därför fantastiskt bra att återigen få presentera startfält av bästa märke. Intresset för en startplats idag innebär att hela 90 (!) hästar inte fick plats. Det krävdes massor av poäng för att komma med i dessa fina lopp. Ett bra kvitto men samtidigt är det självklart synd att så många inte kan komma till start.

Att vi i år bara ligger en vecka efter Elitloppet har varit uppe för diskussion och skapat lite oro i leden men det spelar nästan ingen roll, Jämtlands Stora Pris är stort och där vill man vara med. Ytterligare förändringar i år är att vi kör kvällstrav, vilket är riktigt spännande. Vi vill inte krocka med alla som under för- och eftermiddag firar nationaldagen. Vi vill verkligen göra allt för att alla ska kunna gå på trav denna sommarkväll i juni. Kanske har detta kommit för att stanna.

Vi kan presentera både Creatine och Oasis Bi som definitivt var aktuella för en Elitloppsplats. Som grädde på moset får vi också återse Sanity. Kanske får han för tredje gången gillt kliva överst på pallen, på hemmaplan inför alla delägare. Travhistoria på Östersundstravet.

Hur ser det då ut? Vem vinner? Oj, vad svårt… Men med Björn Goop i sulkyn och en revanschsugen Oasis Bi så tror jag det blir tufft för övriga. Möjligen kan en smygkörd Shaq Is Back ställa till eller varför inte en patenterad rökare från Sanity. Ett rekordjämnt lopp som kan bli riktigt spännande. Jag blir inte förvånad om segertiden visar en 10-tid.

Avslutningsvis vill jag tacka alla våra tappra sponsorer, det är Ni som gör det ta evenemang möjligt.

Välkomna till Östersundstravet, nu kör vi!