university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Utbildning

Utbildning

Östersundstravets Talangsatsning för ungdomar 2017-2021

Jämtlands Travsällskap och Östersundstravet skapar ett Talangprojekt med syfte att utveckla och bredda våra ungdomars kunskapsbas för att gynna deras satsning inom travsporten och ge de möjligheter till stöd och trygghet att utvecklas på sin hemmabana Östersundstravet. Du, som är ungdomar i åldern 16-25 år med licens på Östersundstravet samt medlem i Jämtlands Travsällskap och Östersundstravets Ungdomssektion, kan delta i satsningen.

Konceptet ska leda till fem nya unga satsande tränare på Östersundstravet som deltagit och fått stöd genom satsningen inom en femårs period. Projektet kommer att anta två satsande ungdomar/år i åldern 18-25 år till en spetscoachning utifrån individens behov. Dessa två får utöver gemensamma aktiviteterna för alla även möjlighet till t.ex. unika studiebesök eller specifikt mentorskap under ett år.

Du som ser dig själv som aktiv i framtiden inom travet på Östersundstravet och vill vara en av de som får möjlighet till individuellcoachning under ett år skickar en ansökan till anna-karin.sjolund@ostersund.travsport.se på den här blanketten Östersundstravets Talangsatsning ANSÖKAN. Antagningen sker löpande. Ansökningsblanketter finns även att hämta på Travskolan och Sekris.

Kom gärna med förslag på gemensamma aktiviteter!
Under vår Travdag den 29 augusti finns mer info på Travskolan där vi bjuder på fika och diskuterar idéer.

Väl mött på Stallbacken!

Lördagen den 17 juni genomförs ett extra kval- och premielopp på Östersundstravet.

Anmälan, tel 070-666 09 21, senast tors 15/6 kl. 09.00.

Denna dag är banan öppen för träning till kl.10.00. Det finns dock inga boxar till utselning att tillgå då de är plomberade för dagens tävlingshästar. Det är Ponnytrav heldag. Första start för ponny är kl.12.00. Efter sista ponnyloppet genomförs kval- och premielopp.

Väl mött! // JT

Info från ST

Vid årsskiftet 2017 ändrades kravet för ryttarna gällande fystestet. Numera ska de som ridit färre än 10 lopp föregående år, göra fystest för att förnya licensen. Detta p.g.a. att den tidigare gränsen varit väldigt låg i jämförelse med hur fysiskt krävande det är att rida monté.

 

För att förenkla för både banor och ryttare kommer vi vid förnyelse av licensen 2018 införa fystest för samtliga som ska förnya sin montélicens. Det blir enklare att hålla reda på vilka som ska göra testet och det blir även lika för alla.

 

I norr kan det vara svårt att springa på banorna om det är snö och is. December är en kall och svår tid att göra fystestet på i hela Sverige. Därför kan man göra fystestet när man vill under året innan och det registreras i Sportsystemet. Ryttarna kan alltså redan nu göra fystestet och det är då giltigt för 2018. Vid 1 november 2017 (när förnyelsen av licenserna öppnas) ska samtliga som ska förnya licensen 2018 ha gjort fystestet annars kan inte licensen förnyas.

 

Inför denna förändring behöver vi också bli tydligare med vilka som får cykla istället för att springa. Vi har sagt att det är undantagsfall som absolut inte klarar av att springa p.g.a. skada som får göra cykeltestet. För att förtydliga vilka som får cykla så vill vi att läkarintyg ska uppvisas till banan, som visar att personen inte bör springa. 

Vi på Östersundtravet kommer att ha några gemensamma tillfällen under sommaren för fystester;

MÅNDAG 10 juli kl 17.30

MÅNDAG 28 augusti kl 17.30

Anmälan till Anna-Karin Sjölund Tel.070-698 08 33 anna-karin.sjolund@ostersund.travsport.se

Om du vill göra ditt fystest vid ett annat tillfälle så hör av dig så fixar vi det!

Travskolan Östersundstravet startar upp en ny kör/monté licensutbildning storhäst löpande!

Anmäl er via Hästsportens Folkhögskola eller kontakta U.A. nedan. Vi kör så snart vi har en grupp på sju stycken.

Väl mött på Stallbacken! // Anna-Karin tel 070-698 08 33