Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet 🕔05.september 2019

Information v.36

Jag vill med detta informationsbrev berätta lite vad som är gjort och vad som står på tur:

Som ni alla förstår har branden i totohallen tagit mycket tid och kraft. Personal och hela servicefunktionen är upprättad och stationerad i ”JSP-rummet”, styrelserummet i läktarbyggnaden.

Här sitter personal för ekonomi- och administration, sport och jag själv. Travskolans personal finns som tidigare kvar vid stall 2. Kom gärna förbi!

All teknisk utrustning som tyvärr förstördes i branden är nu reparerad och alla funktioner för sport och spel, ljud och bild finns nu i vår nya studio på Målgången.

Väggar, golv och tak har klarat sig bra men allt ”inkråm” är rök- och vattenskadat. Rivningsarbetet pågår för fullt och vi hoppas detta ska vara klart i mitten av september. Därefter påbörjar vi en återuppbyggnad. Varför vi inte kan börja tidigare beror dels på att lokalen har olika golvnivåer och dels att det finns frågetecken kring några bärande innerväggar. Totohallen har ett bra försäkringsskydd och prognosen är att lokalen ska stå färdig i månadsskiftet februari-mars 2020.

När det gäller in-och utfart till stora banan hade vi som målsättning att den skulle stå klar i juli. Nu har vi äntligen fått klart med det företaget som ska leverera utrustningen. Ritningar och bilder på upplägget är skickat och viss utrustning och material är nu beställt. Förslaget är att använda befintlig in- och utfart men för att få en säkrare och snabbare hantering ska den breddas och motorstyras.

Det finns två olika alternativ hur man ska ta sig in- och ut på banan (höger eller vänstertrafik). Banorna gör lite olika beroende på de yttre förutsättningarna. Jag vill, innan vi beslutar, höra era synpunkter så att vi enas i denna fråga…

Tyvärr har vår hyresgäst Nya Östersunds Djursjukhus (Veterinärkliniken) på Östersundstravet stängt sin verksamhet sedan den 16 augusti i år. Vi har tillfälligt löst situationen med ambulerande veterinärservice här på plats. Veterinär Carolin Bränngård kommer till Östersundstravet någon/några dagar i veckan för att hjälpa er aktiva på plats. Det är ingen optimal lösning och vi jobbar nu på en långsiktig och hållbar verksamhet. Det finns en hel del juridik i sammanhanget varför det inte är helt okomplicerat. Jag har kontakt med flera intressenter och vi återkommer med mer information så snart vi kan. Om denna process drar ut på tiden har jag en annan lösning som är bra, men inte permanent. Återkommer inom kort!

Vi hade för avsikt att i år göra en banomläggning. En banomläggning innebär att vi tar bort befintligt löplager, doserar upp banan enligt en grundmall och lägger därefter tillbaka ett nytt löplager. Det finns två företag som kan göra detta jobb, dels ett företag i Härnösand och dels ett i Östersund. Båda har blivit försenade och därför sprack tidsplanen. Vi har trav nästan varannan vecka och vi hinner inte däremellan. Därför har vi beslutat att bättra på med löplagret (bangrus) under hösten för att till våren göra banomläggningen fullt ut.

Övrigt:

Det finns nu en extra hjärtstarter på inskrivningen

Almanackan:

7-8 /9               Djurens Dag utanför Gnägget (påverkar inte banan)

10/9                  Informationsmöte på Spiltas kl.1830

18/9                  Anmälan till V5 den 24/9

21/9                  Familjedag med massa aktiviteter

24/9                  V5 med Provins Insurance

28-29/9            Hopptävlingar med Brunflo Ryttarförening (se tider på hemsidan)

 

Har ni frågor så är ni välkomna att höra av er!

/Jan Quicklund

Liknande Artiklar

Lunchtävlingar under onsdagen på Östersundstravet

Lunchtävlingar under onsdagen på Östersundstravet

När Östersundstravet kör lunchtävlingar under onsdagen är det 21 jämthästar till start, samt fyra som kvalar. Det spås blir 6-8

Läs Mer