Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.48

📁 Senaste nytt, Toppnyhet 🕔28.november 2019
Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.48

Information v.48

Efter en väldigt hektisk period börjar vi så sakta återhämta oss, men än återstår mycket…
Åsikterna är många och vi har årligen haft en diskussion om att lägga is- och vinterbana när kylan och snön kommer, men ännu en gång ser vi hur vädret snabbt växlar. Vi rår inte över vädret och även om det krävs mer jobb så går vi på tidigare inslagen väg, en grusad bana.

Funktionärer:
Nu är funktionärsavtalet 2020 klart och alla kommer få information om vad som gäller direkt på sms. Processen har varit bra, nivåer och upplägg har diskuterats och alla önskemål har beaktats.

Stall- och boxfördelning:
Efter alla turer, alla individuella önskemål, många sena ändringar och att hästar kommit och gått ska vi nu äntligen vara på plats. Möjligen kommer vi justera tilldelning av hagar. Men annars tackar jag för stor förståelse, all hjälp, många bra förslag och acceptens för en hel del ”hit och dit”…
Det finns just nu lite olika, gamla och nya, upplägg på hyresavtal, varför vi kommer göra omtag, säga upp och skriva nya med var och en. Detta innebär inte några stora förändringar, bara mindre justeringar. Men detta vill jag göra av två anledningar. Dels måste vi göra avtalen mer likställda och dels måste vi vara överens om reglerna framförallt vid tävling.

Spelterminaler:
I dagsläget har vi två terminaler på Spiltas Restaurang och tre på Målgången. När totohallen är klar kommer vi flytta över terminalerna från Målgången till totohallen. När vi sedan har större tävlingar kommer det fler mobila terminaler och fasta bussar som komplement. Hur många vet vi inte i dagsläget. Men det jag vill säga med detta är att förmedla till alla som kommer till travbanan att registrera sig direkt så att vi minskar köer och att alla får möjligheten att spela.

Kliniken:
Inom kort kommer vi tjuvstarta med en eller två, kanske tre dagar öppet på Kliniken. Från och med nästa år hoppas jag att vi kommer ha öppet 4-5 dagar i veckan. Med kombinationen av flera intressenter skapar vi större flexibilitet och en bättre tillgänglighet. Jag ska under v.49 träffa veterinärerna och därefter lägga planen för detta.

Anläggningsgruppen:
Anläggningschefen har slutat och vi har nu processat och intervjuat alla sökande. I dagsläget har vi en person klar och jag återkommer om vem och när han påbörjar sin tjänst. Tyvärr har vi lite manfall varför nu Micke Halvarsson hjälper oss tillfälligt.

Tävlingar 28/11:
Vi hälsar idag Per Lindroth varmt välkommen och vi håller tummarna för fortsatt fina framgångar på sin nya hemmabana Östersundstravet. Vi hoppas också på framskjutna placeringar för alla våra övriga hemmaekipage i kväll, lycka till!

 

/Jan Quicklund

 

Liknande Artiklar

Gorgeous AM övertygade på Dannero

Gorgeous AM övertygade på Dannero

När Dannero kör tävlingar inklusive en V64-omgång hade vi riktigt fina framgångar till länet med flera segrar. I öppningsloppet vann

Läs Mer