Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar v 41

📁 Senaste nytt, Toppnyhet 🕔10.oktober 2019
Travbanechefen Jan Quicklund informerar v 41

Information v.41

Lite skarpt läge… Jag tittade tillbaka på några mål som vi satte upp inför 2019, inga enkla mål men till min glädje hamnade vi ganska rätt. Jag hade en inriktning om att förändra organisationen på travskolan, vilket är gjort. Tack vare Anna-Carin Alander och Erika Hägglund, är resultatet häpnadsväckande bra. Pegasus 2020, Svensk Travsports Måldokument, visar att vi avancerat rejält och prognosen är fortsatt positiv. Alla ändringar kostar, men gör man inget kan man heller inte förvänta sig något… Bra jobbat! I samma anda gjorde vi ytterligare en rockad; jag som travbanechef tog över marknadsansvaret, vilket initialt ger travbanan ett bättre ekonomiskt netto. Hur vi gör i framtiden får vi fundera vidare på.

Vi hade också beslutat att lägga större kraft på publika åtgärder. Utöver våra travdagar skulle vi sjösätta 2 till 3 större evenemang. Susanne Petterson har, i sin roll som både sportkoordinator och rekryteringsansvarig, med familjedags-konceptet fått både nya och gamla kunder att ta sig till travbanan. Senaste familjedagen med bl.a. bakluckeloppis blev en formidabel succé! Bra jobbat!

Jag är ingen vän av att rekrytera, att försöka ta aktiva, från andra banor men om någon självmant ställer frågan måste vi självklart ta den på största allvar. Antalet proffstränare är i Sverige och på Östersundstravet relativt konstant men åldersstruktur varierar. Vi är dock lite unika då våra unga tränare, bl.a. bröderna Djuse och Oscar Berglund, skördar fina framgångar. Vårt geografiska läge har många fördelar men innebär också långa avstånd. Vår stallbacke är i högsta grad levande, inte många boxar lediga, och vi står nu inför en delikat möjlighet. Jag har fått förfrågan från två aktiva tränare som vill flytta till Östersundstravet. En vill komma nu i höst och en till våren. Detta innebär att vi måste fatta ett antal både svåra och kanske tuffa beslut. När frågan kom funderade jag inte speciellt länge. Nu har vi ett gyllene läge. Tisdagen den 8 oktober hade vi ett informationsmöte med alla hyresgästerna, tacksam för stor acceptens och konstruktiva synpunkter.

Jag kommer nu se över stall- och boxfördelning och skriva nya avtal med samtliga hyresgäster. Alla hagar utefter stallinfarten och samtliga hagar i skogen kommer struktureras om, nya hagar ska byggas och jag kommer också, om plånboken tillåter, börja bygga vindskydd till hagarna. Nu har vi ett gyllene läge… Inte en straffspark men kanske ett riktigt bra frisparksläge.

Nu kör vi!

Mvh

/Jan Quicklund

Liknande Artiklar

Ulfsås Chagello favorit inom V64 på Dannero

Ulfsås Chagello favorit inom V64 på Dannero

På lunchtravet vid Rättviks travbana startar under tisdagen Åke Erikssons Västerbofeelsofine med Isabell Eriksson från spår 4 bakom bilen över

Läs Mer