Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.17

📁 Senaste nytt, Toppnyhet 🕔24.april 2020
Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.17

Information v.17

Idag gör vi officiellt bokslut för ett mycket slitsamt men samtidigt omfattande och lärorikt 2019. Vi har hanterat många utmaningar och det har varit både ”gungor och karuseller”. Vi har tacklat problem och möjligheter på ett, med facit i hand, bra sätt. Vi har ännu en gång redovisat ett positivt ekonomiskt resultat.
Allt har inte gått som planerat men en hel del har vi faktiskt inte kunnat påverka. En viktig faktor är att vi under 2019 genomfört alla våra travtävlingar, vilket inte är en självklarhet när bland annat vädrets makter styr. Många banor fick slänga in handduken på grund av okörbara banor. Men vän av ordning, körde vi alla travtävlingar under 2019? Nej! Branden den 21 juni ställde allt på ända. Totohallen som vi hade renoverat 2016 totalförstördes och vi fick ta oss an en ny tuff match. Hur skulle vi kunna hantera detta utan alltför stora ekonomiska uppoffringar? Vi fick lämna över ett lunchtrav till Bergsåker. Men med en osannolik uppoffring byggde vi upp en ny studio på två veckor. En helt ny teknik var på plats och all personal var redo igen. Rekord!
Sportsligt har våra aktiva positionerat sig allt bättre och vi syns högre och högre upp i prislistorna. Om 2019 var ett riktigt bra år tror jag 2020 blir ännu bättre.
Att Per Linderoth valde att flytta hem var en seger för Jämtlands Travsällskap i allmänhet men också för alla aktiva i synnerhet. Flera hästar och sund konkurrens lyfter den sportsliga nivån. En skänk från ovan som samtidigt innebar att vi blev ännu mer trångbodda. Vi är unika i travsverige då vi idag har ca: 140 hästar inne på banan. Det är nu fullt.
Jag har alltid förordat en levande stallbacke och jag är också övertygad om att detta skapar både intresse och sportslig framgång, som i sin förlängning ger bättre travdagar och på sikt bättre ekonomi för både banan och för alla aktiva.
Vi har under 2019 fortsatt investera i både byggnader och teknik, på både publiksidan och på stallbacken. Allt har inte gått friktionsfritt. Tre områden har inte fungerat som jag hoppats på. In- och utfarten har varit en följetång, motorkapacitet och en felaktig mjukvara är orsaken. Den italienska leverantören sitter i karantän och har svårt att leverera nya grejor, tyvärr bara att vänta. Materialtransporter och hagarna i skogen blev betydligt mer kostsamt än beräknat då tiden var knapp och vinter och kyla ställde till det.
Sist men inte minst har processen med Hästkliniken varit både komplicerad och onödig lång. Men nu är vi äntligen iland. Avtalet skrevs på den 17/4 och på tisdag 28/4 lägger vi schemat för klinikens nya öppettider. Covid-19 är fortsatt ett enormt problem. Sjukdomen slår hårt och vi tänker på dom som råkar värst ut. Nu ser vi också hur fler och fler företag går i konkurs, trots att riksdagen ger oss olika ekonomiska bidragsmöjligheter. Sammantaget måste vi nu se över alla alternativ, alla ekonomiska poster kommer justeras.

Det är nu av största vikt att vi alla visar hänsyn och hjälpa till; följa anvisningar och håll avstånd!

I samband med travtävlingar är det inte tillåtet med obehörig personal i stallarna, endast en hyresgäst/stall.
Spiltas Restaurang är tillsvidare stängd
Vi påbörjar planerad banomläggningen på måndag, grävmaskiner och hyvel kommer starta upp redan kl.0700.

Trevlig helg!
/Jan Quicklund