Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.13

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet 🕔27.mars 2020
Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.13

Information v.13

Jag vill inleda denna information med det som vår VD på Svensk Travsport Maria Croon framförde i sitt senaste informationsbrev:

”Den svenska travsporten har tagit ett stort ansvar för att hindra smittspridningen av coronaviruset covid-19. Genom att följa samtliga rekommendationer och riktlinjer från ansvariga myndigheter har travsporten kunnat arrangera tävlingar på ett säkert sätt. – Travbanorna och aktiva har tillsammans gjort ett fantastiskt arbete och ställt om från att vara öppna publikarenor till stängda arbetsplatser. Jag vill vara tydlig med hur viktigt det är att alla verkligen håller sig till de restriktioner som gäller. Endast de som arbetar och tävlar under tävlingarna får vara på plats, säger Svensk Travsports VD Maria Croon.”

Vi befinner oss i en extra ordinär situation. Nu är det allvar. Vi förutsätter att alla tar sitt ansvar och följer de instruktioner som ges, oavsett vad vi tycker. Vi måste verkligen laga efter läge. Nya snabba beslut, ändrade riktlinjer och information kommer dugga tätt en tid framöver. Hur länge detta kommer pågå vet ingen men sakkunniga bedömer att trycket på samhället avtar i slutet av maj eller i början av juni. Om vi får arrangera JSP 5-6 juni med eller utan publik vet vi inte, och det är i ärlighetens namn inte det viktigaste just nu. Vi planerar och förbereder oss för alla olika alternativ.

Travskolan fortsätter sin verksamhet enligt plan, anläggningsarbetet och skötsel av banor likaså.
Vi har personal på sekretariatet som går om lott men vi har likaväl full service som tidigare.
Jag uppskattar om ni alla kan ringa eller maila era frågeställningar så ska vi hjälpa till så långt vi bara kan. Som vår VD Maria Croon också skriver är vi nu en arbetsplats, ingen öppen publikarena. Detta innebär att vi i veckan ska ta beslut om hur vi hanterar andra event såsom hopptävlingar och uthyrning av våra lokaler. När det då gäller GS-75 på söndag (29/3) vill vi undvik folksamling och stänger därför Café Volten. Vi kan inte ”sprida på oss” tillräckligt, men vi öppnar istället upp en grill på stallbacken. Håll till godo!

Nu är det klart. Omläggningen av tävlingsbanan påbörjas direkt efter tävlingen den 24/4 och pågår ca: 7-8 dagar. Därefter jobbar vi med materialet och får förhoppningsvis ett bra kvitto redan den 16 maj. Därefter har vi ytterligare möjlighet att ev. justera och sätta banan till JSP 5-6 juni.

Som ni alla vet har vi nu väldigt mycket häst inne på Östersundstravet. Detta är fantastiskt men detta begränsar oss också en smula, detta måste vi åtgärda. Det finns boxar ledigt i ett antal stall men vi hindras av att en hyresgäst disponerar hela stallet. Att våra proffs, som driver en professionell verksamhet, ska kunna ges denna möjlighet är för mig en självklarhet, men vi måste se över hur amatörer tillsammans bättre nyttjar anläggningen. Detta kommer framgå i nya avtalen, återkommer inom kort. Och apropå avtal har vi tyvärr inte fått svar angående Kliniken… Därför har jag nu lämnat in två alternativ som kräver svar senast 31 mars. Återkommer även här.

Hoppas vi nu i första hand klarar oss alla från corona och att vi får ha hälsan i behåll!

Väl mött!

Liknande Artiklar

Östersundskusk i Elitloppet

Östersundskusk i Elitloppet

Östersunds Per Linderoth får chansen som kusk i Elitloppet 2020. Solvallatränaren Daniel Redén har valt Linderoth som kusk bakom nioårige

Läs Mer