Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.07

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet 🕔13.februari 2020
Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.07

Information v.07

Jag har eftersökt information om två misstänkta Coronafall i Brunflo. En travhäst testades positiv den 23/1 men blev efter några dagar friskförklarad. Därefter dök det upp ett nytt fall då en ridhäst insjuknade i hög feber. Även här konstaterades Coronavirus. Båda stallen är isolerade.
Inga fler fall är kända!
Av denna anledning vill vi och veterinär Ulf Hedenström bjuda in till föreläsning om dels allmänt smittskydd (Epizooti) och dels säsongsspecifika sjukdomar. (www.sva.se).
Onsdagen den 19/2 kl.1800 på Läktaren-Östersundstravet. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Idag samlade jag, och vår nya anläggningschef Andreas Johansson, proffstränarna på banan
Tomas B, Per L och Oscar B. Det kändes lämpligt att nu när Andreas är på plats och Per har flyttat in diskutera och enas om upplägg kring bl.a. banorna och anläggningen, och inte minst hur vi ska kommunicera med varandra för att nå bästa resultat. Arbetet prioriterades enligt nedan:
Snöröjning: 1.Vägar till stallar, hyresgäster, Klinik 2.Vägar till och från hagar 3.Banorna 4.Övrigt
Banor: 1.Skogs- och rakbanan 2.Stora banan 3.Gräfsåsen (måndag-onsdag-fredag)
Kommunikation: Per L och Tomas B är stallbackens språkrör till Andreas (och anläggningsgruppen). Prata gärna med dessa om ni vill framföra synpunkter eller idéer.
Övrigt: Service för utkörning spån m.m. görs tisdag em och fredag fm. Meddela/boka gärna i tid.

Jag har alltid förordat en levande stallbacke före en ”tävlingsarena” utan hyresgäster. Nu har vi fullt! Östersundstravet har ett fördelaktigt geografiskt läge mitt i Östersund, mitt i Jämtland, men detta innebär också långa avstånd. Klimatet, urbaniseringen, ett begränsat utbud av hästgårdar och kostnader är alla yttre faktorer som påverkar valet av att hyra in sig på Östersundstravet. Jag är otroligt tacksam att vi har den situationen vi har, men samtidigt står vi nu inför nya beslut och nya utmaningar. Om det går väl kan vi få ytterligare två proffstränare till banan i höst, kanske redan i sommar. Då måste vi se över anläggningen än en gång. Vad och vem ska vi prioritera och hur ska det finansieras? Jag kommer ta fram underlag till en enkät, jag kommer ställa frågan och alla kommer komma till tals om hur vi ska möta framtidens möjligheter och utmaningar.

Mattias Stenby, tidigare sportchef på Solvalla och tjänsteman på sportavdelningen på Svensk Travsport, påbörjar ett vikariat för Susanne Petterson från den 1 maj. Denna rekrytering ligger helt rätt i tiden och jag är otroligt tacksam att vi lyckats knyta Mattias till Östersundstravet. Han har under senaste året skrivit våra propositioner och samtidigt varit vår ”högra hand” i specifika sportfrågor. Mattias har också skrivit propositioner för många banor, vilket han fortsatt ska göra, och han har också varit ansvarig för licensfrågor på Svensk Travsport, bland mycket annat.
En väldigt kompetent person med många år inom Svensk Travsport.

/Jan Quicklund

Liknande Artiklar

Ulfsås Chagello favorit inom V64 på Dannero

Ulfsås Chagello favorit inom V64 på Dannero

På lunchtravet vid Rättviks travbana startar under tisdagen Åke Erikssons Västerbofeelsofine med Isabell Eriksson från spår 4 bakom bilen över

Läs Mer