Nyheter

Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 26.

📁 Ledare, Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔25.juni 2020
Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 26.

Pandemin och alla dess regler gäller fortsatt, oavsett tävling med stor eller liten häst, oavsett träning, tävling eller utbildning. Fortsatt gäller reglerna för ”Håll avstånd och tvätta händerna”!

Respektera reglerna! Håll ut! Det är av största vikt att vi verkligen håller oss till givna restriktioner och regler, att vi visar fortsatt ödmjukhet inför varandra och inte riskerar någon eller något!

Intresset kring Svensk Travsport har ökat, spelet går bra och vi lyckas i dessa tider leverera en otroligt bra produkt. Nu gäller det att inte bara förvalta detta utan om möjligt förädla den. Trenden är spännande och framtiden får utvisa resultatet.

Några rader från Svensk Travsports VD Maria Croon:
”Utredningen om Propulsion pågår med hög intensitet. Jag förstår att många väntar på svar, men ett omfattande arbete återstår och frågeställningarna är många och komplexa. Det är angeläget att alla fakta kommer fram och att alla parter ska höras så det kommer troligen ta veckor innan utredningen är klar.
I lägesrapporten för maj finns en hel del positivt att glädjas åt. Antalet elever i travskolorna har ökat rejält i år och är fler än någonsin. Rapporten (Pegasus) redovisar även fortsatt positiv utveckling för antalet licensinnehavare, hästägare och hästar. Statistiken visar också att svenska licensinnehavare, svensktränade hästar och hästägare tävlat oftare jämfört med samma period 2019.
Sedan den 12 mars genomförs travtävlingarna utan publik och det finns ännu inga signaler om när portarna kan öppnas igen. Publikmålen i Pegasus är förstås ställda åt sidan tills vidare, men tillsammans fortsätter travsporten hålla igång intresset och vår näring genom att hantera Corona-krisen på ett fantastiskt sätt.
Travsportens viktiga ungdomsverksamhet inom ponnysporten hann knappt börja sin säsong innan vi tvingades stänga tävlingarna den 29 mars. Genom att Folkhälsomyndigheten lättat på restriktionerna för resor och idrottstävlingar kan ponnysporten göra sin efterlängtade omstart den 16 juni och sedan följer ett intensivt tävlingsprogram i sommar. Tills vidare kommer ponnytävlingarna ha samma restriktioner och begränsningar som stortravets tävlingar”.

Kliniken:
Som ni alla vet tog det både tid och kraft att överta verksamheten för Hästkliniken. Men nu tuffar det på riktigt bra, efterfrågan är stor och intresset än större. Caroline Bränngård och distriktsveterinärerna avlöser varandra och vi hoppas utöka bemanningen efterhand. Kanske redan efter sommaren har vi veterinärservice alla vardagar i veckan. Fler aktörer vill också ansluta. Utrymmet är dock begränsat och kvalitén viktig. Förutom ovan angivna aktörer kommer även Wången AB också bedriva viss verksamhet i lokalerna, då under ledning av veterinär Ulf Hedenström.

Hyresavtal:
I senaste informationsbrevet berättade jag om att nya hyresavtal är på gång och det är det. Men några remissvar inväntas för korrektur och därefter skickas dessa ut. Inga konstigheter och ingen oro. Vi vill, för både er som hyresgäst och för oss som ägare, vara tydligare i vissa skrivningar.

Pandemin:
Tyvärr har Covid-19 slagit hårt på våra intäkter. JSP-helgen utan publik, mat och dryck är ett stort avbräck. Spiltas Restaurang är stängd och personalen är korttidspermitterade fram till och med juli.

Vi öppnar upp Spiltas igen måndag den 3 augusti. Viss personal på kontoret är också permitterade, allt för att minska det ekonomiska tappet. Vi väger nu beslut och vi gör omprioriteringar och lagar efter läge för verksamhetsåret. Processen pågår hela tiden. Men det som står för dörren är att vi måste skjuta på renoveringarna av hagarna utefter stallinfarten. Vi kommer göra detta, men vi kan inte bestämma tidpunkt nu… Flytt av provtagningsstall, banomläggning och vindskydd gör vi enligt plan.

Hoppas ni alla får en fin sommar!

/JQ