Nyheter

Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 22.

📁 Ledare, Senaste nytt, Toppnyhet, Trav 🕔28.maj 2020

Kortvecka förra veckan därför inget informationsbrev. Glädjande är att detta brev både uppskattas och efterfrågas. Det är ett bra forum, dels för mig och dels för organisationen i övrigt. Här får ni information om det som är aktuellt på både kort och lång sikt. Finns det inspel från er är det bara att höra av sig!

Situationen är fortsatt mycket tuff. Covid-19 håller oss i parterr. Vi kommer inte ur greppet på överskådlig tid. Samtidigt måste vi vara observanta att det kan komma ett bakslag, när det lugnar ner sig kommer kanske nästa våg. Därför är det otroligt viktigt att vi följer restriktionerna och är noga med socialt avstånd, hygien och stannar hemma om man känner sig sjuk. Våra travbanor är en arbetsplats, varför obehöriga inte får befinna sig på stallbacken. Extra viktigt är det nu under JSP, då vi har många tillresta tränare, kuskar, skötare och transportörer. Vi kommer genomföra ett antal åtgärder. Bland annat kommer alla hyresgäster få ett passerkort som ger er tillträde till ert stall, detta visar ni upp i stallentrén. Samverka och hjälp varandra så minskar vi smittspridningseffekten, för allas bästa!

Travtävlingar i Europa öppnas upp efterhand och snart är alla länder igång, många med restriktioner som vi, många har än tuffare regler och några är rigoröst noga.

Kliniken:
Veterinär Caroline Bränngård har sin mottagning fortsatt öppen på Östersundstravet torsdagar och fredagar. Distriktsveterinärerna Jämtland öppnar upp en dag i veckan (tisdag eller onsdag) från och med 9 juni. Bokningar gör ni på telefonnummer 010-1228400.

JSP:
Vi kommer inte samla alla för gemensam städning av känd anledning. Vi hoppas nu verkligen att alla hyresgäster hjälper till och städar och plockar bort materiel/material, foder och vagnar, slänger skräp och gör det snyggt och prydligt. Vi kommer sopa hela stallbacken i början på nästa vecka.

Banomläggningen:
Vi är nu klara med banan, högarna ska tas bort och vi ska snygga till rund banan. Säkerhetsspåret måste sätta sig bättre innan det officiellt godkänns men det finns inga krav att detta ska vara klart just nu. Vi passade självklart på nu när vi la om banan. Kravet från Svensk Travsport är att detta säkerhetsspår ska vara klart senast 2020-12-31…

Branden:
Jag vill vara väldigt tydlig för dem som tror något annat. Hela uppbyggnaden efter branden i totohallen har inte ekonomiskt belastat Jämtlands Travsällskap. Detta beror på ett mycket bra samarbetet med vår entreprenör, med underleverantörerna och med Länsförsäkringar Jämtland. Trots hårdare regler, myndighetskrav och ekonomisk reducering på grund av åldersavdrag gick vi i land. Detta tack vara ett energibidrag jag sökte i samband med uppbyggnaden. Detta gav oss lite extra klirr i kassan.

Stallbacken:
Som vi alla vet och känner till har vi otroligt mycket häst på stallbacken, glädjande och trevligt. Detta tror jag är en förutsättning för fortsatt intresse kring hästägandet på sikt. Men som jag också berättat tidigare måste vi göra om hyresavtalen. Dessa kommer skickas ut direkt efter JSP och gälla från 1/9.

Lycka till!

/Jan Quicklund