Nyheter

Resultatkommentarer Östersundstravet den 26 februari 2020

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Tips, Toppnyhet, Trav 🕔26.februari 2020
Resultatkommentarer Östersundstravet den 26 februari 2020

Resultat lopp 1: Mjölner Apollo med Per Linderoth säker inledning, först i andraspår, pressade sig till ledningen efter 700 meter, bestämde efter behag och stack undan med flera längder till slut. Bara Blixten med Kenth Åkerlund i andraspår i rygg, på i slutsvängen och spurtade till sig andrapriset. Perle Bo med Ulf Ohlsson till ledningen, släppte in mot den andra svängen, hängde på till den sista totoplatsen. Slotts Rigel med Mars E Djuse tidig galopp, tappade mycket mark, ifatt fältet under slutvarvet och återkom på ett starkt vis som fyra. Pysola med Martin Lundahl tredje ytter, snabbt fram på den sista långsidan, men farten ebbade ut, höll farten ok till slut. Segertid 1.32,0/2160 meter, till 1,71 i odds. V4-värde 36 kr.

Tempo: första 500 1.37.7 (2 Perle Bo), 1000 1.34.6 (7 Mjölner Apollo) sista 500 1.31.1

Resultat lopp 2: Kairos Forte med Per Linderoth tredje utvändigt, snabbt fram på den sista långsidan, över tog ledningen i den sista svängen och vann överlägset. O.P.’s Fantastic med Ulf Ohlsson utvändigt i kön, fram i ryg på den ssta långsidan, spurtade bäst av övriga. Lyckans Olov med Stefan Arvidsson fram utändigt im ledaren i den andra svängen, höll farten väl. Taxi Gretha med Micael Melader bra start, ned invändigt, kom ut ett par spår inpå upploppet ochavslutade godkänt. Global Wannabe med Daniel Wäjersten till ledningen, slagen in i den sisra svängen. Janis Brown med Mats E Djuse andra ytter, svarade inte attack på den sista långsidan, galopp i slutsvängen. Segertid 1.16,4a/2140 meter, till 11,02 i odds. V4-värde 462 kr.

Tempo: första 500 1.14.2 (4 Global Wannabe), 1000 1.17.4 (4 Global Wannabe) sista 500 1.14.2

Resultat lopp 3: Pyckolina med Martin Lundahl dök till ledningen, fick hållas i täten, stack enkelt undan. Paulas Prins med Jimmy Jonsson i kön, avslutade bra i spåren men chanslös att nå vinnaren. Backestjärna med Ulf Ohlsson med som tredje häst hela vägen, avslutade godkänt utan chans. Segertid 1.30,7/1640 meter, odds 3,47. V4-värde 699 kr.

Tempo: första 500 1.31.6 (6 Pyckolina), 1000 1.31.5 (6 Pyckolina) sista 500 1.30.3

Resultat lopp 4: Angel Ovea med Daniel Wäjersten tredje ytter, på 1100 kvar, övertog täten 600 meter från mål, svarade säkert till slut. Hulk Boko med Nicklas Westerholm i kön, fram på upploppsrakan, fick svar, snabbt fram i rygg på den sista långsidan fram rygg ledaren i slutsvängen, provade under slutrakan men tog sig inte förbi. Global Tribunal med Lars-Åke Svärdfeldt rygg ledaren, kom ut ett spår inför slutsvängen och spurtade till sig den sista totoplatsen. Cash Life med Jan-Olof Johansson tredje inner, kom fram på den sista långsidan och avslutade positivt. Utmost med Per Linderoth höll upp täten, låg på en del, slagen på den sista långsidan. Segertid 1.16,1a/2140 meter, till 3,43 i odds. V4 delade ut 951 kr. Lunchdubbeln 6-6 ger 11,66.

Tempo: första 500 1.12.7 (2 Utmost), 1000 1.15.9 (2 Utmost) sista 500 1.14.9

Resultat lopp 5: Seaside Fashion med Ulf Ohlsson övertog ledningen tidigt, fick press under slutvarvet, svarade säkert hela vägen. Clipper Chip med Mats E Djuse fram utvändigt om ledaren och tryckte på under slutrundan, fullföljde bra men tog sig inte förbi. Lift To Drag med Tamara Skutnabb tredje inner, ut ett spår på den sista långsidan och spurtade till sig tredjepriset. Jeremias med Michelle Larsson långt bak i kön, fram i spåren under slutvarvet och avslutade positivt. Segertid 1.17,5/1660 meter, till vinnaroddset 9,64.

Tempo: första 500 1.22.3 (10 Seaside Fashion*), 1000 1.19.5 (10 Seaside Fashion*) sista 500 1.17.5

Resultat kvallopp: Taxi May, Invented Sund, Diesel Flicka och Krusor blev alla godkänt.

Välkommen till lunchtävlingar på Östersundstravet under onsdagen. Här kan du bland annat ta del av senaste nytt inför loppen, inklusive färska intervjuer. Senare under dagen följer vi tävlingarna LIVE.

Väder- och banprognos

Får vi tro SMHI:s rapport kommer det att vara 6-8 minusgrader under lunchtiden. Det blir uppehållsväder, kommer att vara någon sekundmeter sydlig vind och allt tyder på en vinterbana.

Programförändringar

Lopp 4: 1 Anders And och 8 Tasteofchocolatier är strukna.

Lopp 5: 1 Crazyforareason Ås körs av Micael Melander.

Intervjuer

Robert Skoglund

– Sundbo Söjt (V4-1) kändes jättefin i debuten för mig efter att ha jobbat bra. Det gick lugnt i början och fort till slut. Han kändes riktigt stabil. Jag tror att vi kan köra runt 1.32 och han skall räknas tidigt.

– Vikinga Vilja (V4-3) har inte varit på topp i de senaste starterna, men känns bättre igen och jag tror att hon gör ett bra lopp här. Det är fina förutsättningar och hon är nog bland de tre, sätter Anders Skoglund.

Daniel Wäjersten

– Sundbo Komet (V4-1) vet jag inget om.

– Global Wannabe (V4-2) skulle ha startat, blev struken men det blev snabbt bra igen. Han är bra och har fina förutsättningar så det ser bra ut, men formen är väl inte på topp så här i comebacken. Räknas, såklart.

– Angel Ovea (V4-4) har jobbat bra, men är inte heller på topp ännu. Hon är mera stark än snabb, men är nog rätt bra direkt. Vi får väl provar framåt direkt och se var vi hamnar. Jag tycker att chansen är lite svårbedömd, säger Daniel Wäjersten.

Lars Wikström

– Mjölner Apollo (V4-1) köpte jag in i fjol och har tränat på ett tag. Han känns bara bra och vi har kört något snabbare jobb också, strax över rekordet. Han känns stabil och tror att han kommer att gå bra direkt, men det är alltid svårbedömt i första starten. Jag är optimist, men det viktigaste är att han tar till sig loppet på rätt sätt, säger Lars Wikström.

Martin Lundahl

– Pysola (V4-1) tränar förbättrat, men kan behöva loppet i kroppen. Jag vill köra i ryggar. Trea, fyra kanske med klaff. Hon är fin, men det är några riktigt bra emot.

– Pyckolina (V4-3) är en mycket snabb häst som kan massor, men hon uppträder knepigt ibland. Det är den sista kurvan som brukar vara en utmaning. Jag har som snabbast kört ett 1.33-jobb och hon känns riktigt bra. Det är ingen man kör snabbt med i jobben gärna. Hon har ett väldigt speciellt humör. Hon är visslande startsnabb. Jag tror att vi spetsar och loppet ser ut att vara som utskrivet åt henne. Det ser bra ut på förhand, säger Martin Lundahl.

Magnus A Djuse

– Slottts Leffe (V4-1) vet jag inget om.

– Timetobecool (V4-3) är ju en bra häst som kommer tillbaka efter uppehåll. Han är startsnabb och jag tycker att han är bäst i ledningen, så taktiken känns ganska given på förhand. Jag vet dock inget om dagsformen. Han skall nog räknas på sin kapacitet och fina utgångsläge, sätter Magnus A Djuse.

Markus Pihlströms hemsida

O.P.´s Fantastic (V4-2) har fått ett lite struligt utgångsläge. Han tar inte i när han går i ledningen och han springer bara och vinglar. Så denna gång så kör vi bakifrån. Det är några bra emot så vi hoppas att han kan vara 3-4 denna gång. Chansvärdering: 5

Från www.atg.se/v4/tips

Mats E Djuse

– Slotts Rigel (V4-1) ser bättre ut hemma i jobben nu än senast han startade. Jag har kört en del jobb med honom och han utvecklas för varje gång. 2 140 meter nu tror jag passar bättre än 1 640 som han var ute på senast. Han kommer nog att göra ett bra lopp, men jag tror att någon på tillägg kan bli för svår att stå emot, bland annat den Per Linderoth kör (7 Mjölner Apollo) den ser fin ut.


–  Janis Brown (V4-2) vann på Solvalla senast från rygg ledaren och visade att hon kunde öppna bra så den känns klart intressant från ett bra läge dessutom. Det är någon bra emot nu som gör årsdebut men på förhand känns detta som min bästa chans.

– Öyans Storm (V4-3) har jag ej koll på.

– Klose (V4-4) gör årsdebut och jag pratade lite med tränaren som sa att han hade gått något banjobb nyligen och varit bra då. Han var ju med och dög på både V75 och V86 i fjol så det ska bli intressant att se var han står direkt. Han vill kanske helst ha lite tur på vägen så jag får hoppas att vi trillar ner i en bra position från ett litet vingelläge. Är han bra direkt så duger han, säger Mats E Djuse.

Lukas L Svedlund 

– Helac Chubbychance (V4-2) har jag pratat med Kevin om och han har tränat på bra i vinter och blivit mycket bättre i travet nu, vilket såklart är ett plus. I och med det kommer han att få ut mer av sin kapacitet och just kapacitet har han mycket av i sin nuvarande klass. Han gick ett banjobb förra veckan, någonstans 18-19/2 700 meter och var fin på det. Han kommer väl förberedd och när jag tittar i programmet räds jag ingen direkt, men visst kan han behöva ett lopp i kroppen. Sen är tanken att köra snällt bakifrån nu direkt. Blir det bara lite tempo på det hela så känner vi oss inte slagna. Halvstängt huvudlag och rycktussar, varav tussarna är nytt för honom.


– Hulk Boko (V4-4) trodde vi lite mer på senast än han visade, men Nicklas sa att han blev nerpsykad av stallkamraten Kalashnikov som plockade ner honom utanpå Hulk Boko. Allt verkar bra i jobben och han känns fin. Det borde väl inte vara någon nackdel nu att han går bakifrån, även om det såklart kan bli lite otur på vägen från spår 13. Klaffar det lite bara på vägen så är han nog med dem när mållinjen nalkas, sätter Lukas L Svedlund.

Jimmy Jonsson
– Paulas Prins (V4-3) känns fin i jobben. Egentligen är det väl ingen perfekt proposition men då det var så få anmälda och då anmälde vi. Loppet ser på förhand intressant ut för oss. 6 Pyckolina kanske kan bli svår om hon är på rätt humör över kort distans. Vi kommer att testa med ett stäng huvudlag nu för första gången, ett open-eye. Jag vill inte gå för tidigt med honom, han kämpar bättre om han får spara på speeden och i det lilla fältet som är nu känns det inte som att tillägget är så farligt. Han är i alla fall en av dem som ska räknas, säger Jimmy Jonsson.

Jimmy Dillner
– Timetobecool (V4-4) kändes bra men var lite ringrostig i kvalet senast och banan var tre sekunder tung då visserligen. På sitt kunnande ska han dyka upp. Skulle han komma till ledningen och få bestämma lite är mycket vunnit. Samtidigt behöver det bli felfri avgång denna gången och tror han behöver loppet. Han tränar bra och ska med på V4 men absolut inget singelstreck denna gång. Han kommer att gå med helstängt huvudlag och vanlig vagn är tanken, säger Jimmy Dillner.

V4-analysen

Det är många lovande kallblod i V4-öppningen. Robert Skoglund låter mycket uppåt på Sundbo Söjt och hon kanske kan utmana Mjölner Apollo, men rapporterna angående den senare går i dur som är given på lappen. Janis Brown och Global Wannabe är fina hästar med perfekta förutsättningar så jag tror att V4-2 står mellan dem i första hand. Helac Chubbychance är bra och jag tar med honom också, även om han drog en nitlott med elftespår i årsdebuten. I V4-3 tror jag att Pyckolina spetsar, drar undan i ledningen hela vägen i typ 1.27-tempo och tror inte att hon släpper någon i närheten. Min V4-spik! Svåranalyserat i V4-finalen då många bra hästar återkommer efter ett tävlingsuppehåll. Timetobecool har en god spetschans och Magnus kan mycket väl leda hela vägen. Klose är bra iväg och kanske kan komma ned i rygg på den förre. Vinner med klaff?

V4-förslaget 48 rader

Avd.1: 4 Sundbo Söjt, 7 Mjölner Apollo res. 5 Spang Vinvar, 1 Slotts Rigel

Avd.2: 3 Janis Brown, 4 Global Wannabe, 11 Helac Chubbychance res. 7 O.P.´s Fantastic, 6 Taxi Gretha

Avd.3: 6 Pyckolina res. 1 Vikinga Vilja, 3 Backestjärna

Avd.4: 2 Utmost, 4 Timetobecool, 6 Angel Ovea, 7 Klose, 10 Don’t Worry, 12 Picasso Face, 13 Cash Life, 14 Hulk Boko res. 5 Staro Ducere, 9 Pas Pale

Liknande Artiklar

Är det dags för Picasso Face?

Är det dags för Picasso Face?

När Bergsåker delar på en V86-omgång med Solvalla under onsdagsaftonen har Tomas B Nilssons Frida Taxam med Magnus A Djuse

Läs Mer