срочный займ на карту

Sportnyheter

Lámour

Andelarna i Rikstravet börjar sina, endast vårt, Stall Mittnorrland, har några få kvar, och i dag är sista dagen man kan köpa sig en andel. Känner du någon som skulle vilja bli delägare i två fina ston? Tipsa dem då på en gång att ta kontakt med oss på Östersundstravet.

Det är nu under hundra andelar kvar i Stall Mittnorrland, som utgörs av Rikard N Skoglund med hästen L’amour och Susanne H Osterling med Carisma Mearas. L’amour debuterar på Dannero redan nu på lördag medan Carisma Mearas, som är två år yngre, väntar lite med premiären.

Susanne Osterling bjuder dessutom in till kick off på Solänget nu på söndag den 5 april så att alla delägare kan komma och hälsa på Carisma.

Stall Mittnorrlands L’AMOUR gör alltså sin första start i Rikstravet redan nu på Lördag då Arena Dannero har årspremiär med lunchtävlingar och första start kl.12.45. L’amour startar i dagens tredje lopp, V4-3, men har tyvärr lottats till det sämsta möjliga startspåret, närmligen startspår 12. Startlistan till loppet ser ut enligt följande:

Dannero. Lördag 4 april. Lopp 3. V4-3. LD-2. Start ca 13.25.

2140 m. auto.

 1. TULSA – Krister Söderholm
 2. TRIOMPHE D’INVERNE – Peter M Andersson
 3. HILDING KULLERS –Bo Landgren
 4. GODSPEED – Ove A Lindqvist
 5. WALK AWAY – Henrik Svensson
 6. OKLAHOMA BROLINE – Per Linderoth
 7. GLOBAL REVENGE – Ulf Ohlsson
 8. SUNDBO TIBAST .- Jan-Olov Åberg
 9. YANK HORNLINE – Susanne Osterling
 10. FIRST ENJOYMENT – Angelica Holm
 11. ENJOY THE SHOW – Micael Melander
 12. L’AMOUR – Rikard Skoglund.

Tränare Rikard Skoglund säger så här om L’amour inför debutloppet på Dannero.

-       L’amour känns fortsatt jättefin i träningen och det kommer att bli spännande på lördag. Det är ett bra lopp för henne med lämpligt motstånd men tyvärr så fick vi det sämsta startspåret av alla, så förmodligen så blir det ett snällt upplägg och smyga med i den första starten. Skulle det lösa sig på vägen skall hon trots spåret ändå räknas tidigt.

/ Östersundstravet 150331.

Årets Ponnytravklubb 2014-ÖPTK

Östersunds Ponnytravklubb blev i lördags utsedd till den fina titeln Årets Ponnytravklubb 2014!

Kriterierna för årets ponnytravklubb är:

-Bedrivit tävlingsverksamhet

-Ägnat sig åt medlemsvård, aktiviteter förutom tävling och träning

-Nyrekrytering av medlemmar

-Samverkat med travsällskapet

-Arbetat för integrering ponnytravskola/ponnytravklubb

-Bedrivit utåtriktad verksamhet

-Deltagit i under året genomförda förbundsaktiviteter

Klubben kan beskrivas med stark framåtanda och gemenskap på och utanför banan. En strävan är att alla ska känna sig välkomna och att vi hela tiden ska ha kul tillsammans.

I Östersund har det arrangerats fyra populära heldagar med ponnytrav samt en del insprängda lopp såsom Lilla Storsjöpokalen och landsdelskamp mot Tröndelag i Norge. Klubben är en självklar samarbetspartner till travsällskapet vid tävlingsarrangemang. Bland annat ansvarar klubben för vinnarcirkel, inskrivning och understarters. Vi ser det som en stor fördel då även gemenskapen bland föräldrar stärks på detta sätt. Vi har även tagit fram ett policydokument så att alla som kommer till oss ska känna sig välkommen och längta tillbaka till oss.

Under året var det även premiär för en heldag med ponnytrav på Ovalla. Det blev ett lyckat samarbete mellan Ovalla och ponnytravklubben. Alla medlemmar engagerade sig i arrangemanget. Det bakades, röjdes, städades, fixades priser och sponsorer och allt annat som hör en tävling som andas gemenskap till. I augusti är det dags för ännu en ponnytravdag på Ovalla.

Populära klubblopp ordnas där ett efterlängtat inslag är de så kallade Tutti-Frutti loppen för föräldrar och överåriga kuskar. Ett samarbete sker även med Wången och deras elever är bland annat uppskattade speakers på klubbtävlingar.

Gemensamma träningstillfällen och provlopp arrangeras utifrån önskemål. Klubben ordnar en hel del aktiviteter förutom tävling och träning. Vi har populära pysselkvällar bland annat julpyssel och så har vi gjort manrosetter. Vi har en årlig ponnytravfest där allas goda prestationer uppmärksammas. Vi spelar brännboll,badar, grillar, löshoppar och annat som det finns önskemål om. Vi gör regelbundna förfrågningar om önskemål på aktiviteter och har en årsplanering.

Klubben har fått utrustningsbidrag via kommunen två år i rad och för detta har vi köpt in diverse träningsutrustning, tryckvagn och hindermaterial som finns tillgänglig för alla klubbens medlemmar att låna. Det har även funnits gemensamma tillfällen då en konstnär bjudits in för att ta del av önskemål på lackering av hjälmar. De som velat har sedan kunnat lämna in sin hjälm för lackering. Klubben har för andra året gjort en almanacka med bilder på klubbens ponnyer,kuskar och ryttare. Almanackorna säljs och överskottet går till aktiviteter som medlemmarna önskar. Vi har också en egen youtubekanal.

Att hela tiden bli fler är en ständig strävan. Samarbetet mellan travskola och ponnytravklubb är viktigt för båda parter och sker som ett naturligt inslag i aktiviteterna som anordnas. I aktiviteterna som ordnas är alla välkomna och det är viktigt att få med de nya eleverna på travskolan till gemenskapen. I samband med travdagar har vi ordnat ‘stallhäng’ för barnen/ungdomarna. Varje år arrangerar travskolan och ponnytravklubben en gemensam mät- och vaccineringsdag, det har blivit så populärt så i år var det även en hel del stora hästar som var med.

Lokal tidningen 100 procent Östersund har för andra året i rad kontaktat oss för att göra reportage om klubben. Jättekul att de hört så mycket gott om ponnytravet så de vill göra reportage och det blir en bra reklam för ponnytravet utåt. Vi har vid tillfällen fått bidrag från kommunen att arrangera mötesplatser för unga. Dessa mötesplatser har vi annonserat om bland annat via turistbyrån och klubbens Facebooksida.

Klubben har under året deltagit i samtliga förbundsaktiviteter. I samband med representantskapsmötet/ungdomstinget i höstas blev alla ungdomsrepresentanter i styrelsen erbjuden att följa med till Stockholm på mötet. Vi passade dessutom på att besöka Friends Arena, Stockholm International Horseshow. Ungdomarnas engagemang är oerhört viktigt, inte minst för tillväxten.

På tävlingsbanorna presterar klubbens ekipage på ett imponerande sätt, en anledning är kanske att vi har så kul. Vi är en av de klubbar som har flest kuskar/ryttare i landet. Under senare år har uppgången varit imponerande och fler är på väg. Vi har varit representerade i kriteriet, femårsmästerskapet och derbyt. Vi har tagit svenskt rekord och vunnit storlopp som Ponnychampionatet, Mini Ådalspriset och Sundsvalls Mini Open Trot under 2014.

2015 har börjat toppen! Bland annat har vi ordnat en gemensam eftermiddag på Storsjöbadet, vi visade framfötterna i samband med årets första heldag med ponnytrav som gick av stapeln på Hagmyren. Hela 4 segrar gick till Östersunds ekipagen.Sista helgen i maj stundar en resa till Elitloppet!

Vi har även gjort en liten filmsnutt om klubben:

https://youtu.be/bd-hEb2Oo0k

/ Östersundstravet 150331.