university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Sportnyheter

Här får du sista snacket inför tävlingarna i Östersunds ikväll. Vädret är toppen och det blir säkerligen fina tävlingar ikväll! Här nedan får du aktuella programförändringar, ett par kuskintervjuer och ett sista minuten-tips!

Programförändringar:

Strukna hästar:

Lopp 3: 10 Prins Elden

Lopp 6: 2 Conrads Blue Star

Körsvensändringar:

Lopp 1: 4 Paradise D´Inverne – Micael Melander

Lopp 5: 15 Odinson V.A. – Ulf Eriksson

Lopp 7: 5 Assault – Micael Melander

Lopp 8: Hara Nubb – Martin P Djuse

Intervjuer:

Jan-Olov Persson (Kl.13:55) har bara en häst med sig idag, men tycker att det ser bra ut för honom: – Järvsöodin (V5-1) är klart gynnad av bilstart. När det är voltstart galopperar han ibland, men det fungerar bakom bilen. Jag tycker att det ser bra ut på papperet och räknas med en god segerchans. Det blir inga ändringar i balans eller huvudlag, säger Jan-Olov Persson.

Daniel Wikberg (kl.14:15):

– M.T.Jamming Jerry (V5-2) har en otrolig fin skalle. Formen är nog fin för han tränar väldigt bra, men han är mycket skör. Vi tränar mycket mängd och backar, men inget snabbare. Det bör vara en fin segerchans.

– Assault (V5-5) känns bra. Micael Melander kör eftersom Ove är sjuk, men går bra. Det blir ett offensivt upplägg och han är en av de tre som höjer sig och kan vinna loppet.

En kort analys av V5-omgången:

I V5-öppningen låter Jan-Olov väldigt uppåt på sin Järvsöodin och kapaciteten är som bekant stor för klassen så jag väljer ut honom som spik. Jag singlar också M.T.Jamming Jerry som jag tror leder V5-2 runt om! I både V5-3 och V5-4 ser det ut att kunna skrälla till och jag väljer att gardera upp loppen rejält. I V5-avslutningen höjer sig några ekipage över mängden. Jag tror att fyra streck räcker!

V5-förslaget: 400 rader

Avd.1: 4 Järvsöodin

Avd.2: 3 M.T.Jamming Jerry

Avd.3: 1, 2, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 15

Avd.4: 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

Avd.5: 2, 5, 7, 9

 

 

När Östersundstravet kör tävlingar på torsdagsaftonen ser det intressant ut med inte mindre är 53 jämthästar till start. Redan i inledningsloppet kommer en av de mera intressanta – den snygge men oslipade diamanten Mellby Galanga till start. Oscar Berglunds 3-årige Maharajah-son hade jobbat bra inför debuten och imponerade, men uppträdde mycket opolerat. Kolla in nummer sex i lopp 1 som Rikard N Skoglund får chansen bakom! Stallkompisen Orlando Triss tror jag har goda möjligheter i det efterföljande montéloppet för Emilia Leo, men det finns många goda motbud.

Det är många bra kallblod i V5-öppningen och loppet kräver många streck. Min favorit i fältet är Fender, men spår 15 är inte det enklaste att vinna från. B-O Månsson plockar med åtta på lappen och hoppas att det räcker!

Daniel Wikbergs fine M.T.Jamming Jerry har gjort många bra lopp och är formen på topp som den tidigare varit efter uppehåll så är det toppchans. Jag tror på spets och slut i V5-2! Månsson garderar med tre tänkbara motbud.

Vervinn har gjort topplopp efter uppehåll och har varit i segerstriden varje gång efter offensiva styrningar. Den längre distansen lär knappast vara optimalt i V5-3 och här bör du gardera, men jag tror mest på Helle Tone med Per Linderoth eller varför inte Snyggs Rubin med Peter Grundmann som har lopp i kroppen.

Mats Wedin med California spikas av Månsson från ett springspår och visst kan det gå vägen, men det kan lika gärna strula från det utgångsläget varför jag förordar gardering! Vad kan Conrads Blue Star i sin årsdebut? Hon var på 1.14,5 /1640 meter voltstart som 3-åring och fungerar hon blir det spännande!

Månson tar sju hästar i V5-avslutningen och tippar Wikbergs Assault som ledde länge senast. Ove A Lindqvist sitter upp denna gång och visst kan ekipaget vinna. Formen är inte helt på topp ännu och då han kan bli klar favorit och det finns dock gott om vassa motbud som kan rensa bra i kuponghögen så väljer jag att ta med roliga motbud.

I det åttonde loppet har Månsson tippat Håkan Dahlströms Sölvsveds Atlas med Per Linderoth, medan Anders Henrikssons starke Alviano med Mats E Djuse fick hans förtroende i det sista loppet.

 

 

 

När Bergsåker körde lunchtrav blev det en seger till Jämtland genom S.S.Hjördis med Kenneth Olsson. Ekipaget kom iväg bra femtespår från tillägg och var placerade i andra ytter i rygg på Järvsöjerka med Jenny Björk. Då den senare kopplade greppet in på upploppet gjorde Kenneth slag i saken, begärde lite till och stoet spurtade till en klar vinst på det nya rekordet 1,27,8/1660 meter, till 5,11 i odds. Järvsöjerka slutade trea på samma sluttid. I det första loppet slutade Henrik Erikssons Sangrita Ås trea på 1.15,2/2160 meter för Ulf Ohlsson efter att forcerats till täten via tredjespår i den första kurvan och ekipaget höll emot fram till upploppet. Vann gjorde Survival Kit för Kaj Widell.

På Leangen tog unghäststjärnan Rolling Stones sin första seger efter uppehållet för Stian Stoum i det fjärde loppet. Segertiden skrevs till 1.16,6/3180 meter och togs med en längd till 13,20 i odds. I lopp 5 slutade Taxi Jane tvåa för Atle Eggan på 1.17,3/2140 meter.

En ny vecka med spännande travsport väntar, med Elitloppet som extra krydda på mors dag!

Det inleds med ett lunchtrav på Bergsåker under måndagen! I det första loppet startar Sangrita Ås för Ulf Ohlsson från ett sjättespår på tillägg. Henrik Eriksson har också med sin Evident Ås i lopp 2, ett stolopp över kort distans från spår 2 bakom bilen för Micael Melander. I V4-2 har Anders Djuses Romanova ett tredjespår bakom bilen över kort distans för Magnus A Djuse, medan Spik Vilja med Camilla Olsson har ytterspåret och Minelli med Micael Melander spår 9. I V4-finalen har Avena Dangerous spår 5 för  Fredrik Jonsson.

I lopp 6 har Geoffrey S.Boko spår 7 i voltstart över lång distans för Tomas B Nilsson och Åke Erikssons Big Cactus Zet har spår 8 i samma lopp för Rikard N Skoglund. I lopp 8 har Jörgen Berglunds Jervestjärna spår 2 för Lars-Åke Svärdfeldt över kort distans, medan S.S.Hjördis med Kenneth Olsson och Järvsöjerka med Jenny Björk har spår 5 respektive 7 på tillägg.

Under tisdagslunchen startar Amanda Löfqwists Bella On Tour för Mats E Djuse på Umåker i  V4-1, från spår 2 på tillägg över medeldistans och med tanke på vass hon var senast lär hon ha goda chanser.

Det har varit många jämthästar till start i veckan och i helgen blev det två segrar. Först vill vi uppmärksamma hedershästen och avelshingsten, 13 -årige Qvarting som gjort många fina lopp i sin karriär. Frågan är om han någonsin varit bättre, för vilket lopp Lars Ångströms valack gjorde inom V64 på Romme i fredags! Efter en första kurva i tredje spår körde Lars fram utvändigt om ledande och betrodde Philip Lyn/Anders Andersen, pressade för täten men fick svar, kopplade greppet i slutkurvan och stack ifrån till en enkel seger på 1.24,0a/2140 meter. Vinnarodds 51,13!

I det sista loppet på Dannero under söndagen slog Uposatha till med seger för Daniel Wäjersten på 1.16,1/2160 meter. Ekipaget satt länge fast invändigt, men luckan kom i slutkurvan och via en visslande finish slog de sig förbi tvåan In Disguise med Magnus A Djuse som kom in på 1.17,0/2140 meter och trean Västerbofeelsofine med Tomas B Nilsson på 1.16,4/2160 meter.  I det tredje loppet slutade Noel Face trea för Rikard N Skoglund på 1.12,7a/1640 meter.

Inom V75-3 på Gävle slutade Oscar Berglunds Quality Tilly trea för Ulf Ohlsson efter en tuff inledning i tredjespår i den första kurvan fram utvändigt ledaren efter ett drygt halvvarv, men blev avlöst kort därefter. Han kunde inte vara med i temposkärpningen på den sista långsidan, men höll farten riktigt bra på det nya rekordet 1.12,9a/2140 meter.

I V75-4 slutade Bonaldo med John Östman tvåa på det nya rekordet 1.25,6/2140 meter efter en resa i rygg ledaren och tredje inner. Luckan kom först mitt på upploppet i tredjespår och Anders Hafstads 5-åring sköt till riktigt bra till andrapriset, vilket inbringade fina 100.000 kronor. Vann gjorde favoriten Nordby Fröy efter det att Jan Roar Mjölneröd forcerat till täten tidigt och ekipaget vann med flera längder.