Sportnyheter

Idag är det dags för V65 på Östersundstravet med åtta lopp på programmet. Här kan ni följa vad som händer under dagen. Vi bjuder på väderprognos, banprognos, programförändringar, intervjuer, V65-analys och tips.

Väderprognos

Enligt SMHI blir the nollgradigt, uppehållsväder. Det blåser från sydväst 2-3 m/s, med upp mot 7 m/s i byarna.

Banprognos

Banan uppges ha varit hård på sistone. Det är fortsatt liknande i strukturen med hänvisning till årstiden, men beskrivs nu vara något mindre stum.

Programförändringar

Inga programförändringar inrapporerade så här långt.

Intervjuer

Per Linderoth

– Twins Zabaidee (lopp 2, V65-1) har varit kraftigt förbättrad på sistone och vann ett lågklassigt lopp senast. Det är mycket tuffare motstånd här och vi får köra för pengar.

– Björnivar (lopp 3, V65-2) har jag sett men aldrig kört. Det är fin häst som nog skall räknas.

– Lolee Rockza (lopp 5, V65-4) har ett perfekt utgångsläge med spår 3 bakom bilen. Vi kör ett openeye-huvudlag och provar för ledningen, men är inte övertygad om att vi kommer dit. Distansen passar och hon skall nog räknas.

– Lex Peidei (lopp 6, V65-5) är jämn och nyttig, men har svårt att vinna numera eftersom han är uppe i en så tuff klass. Trea, fyra kanske.

– Texan Rose (lopp 7, V65-6) är bra men kräver att hon körs på chans. Hon kan vinna med klaff, men får svårt att pengar med en tung resa. En outsider kanske,

– Stacksonstacksbore (lopp 8) såg fin ut senast och kanske kan duga, men jag kan inte hästen alls, säger Per Linderoth.

Daniel Wikberg

– Jacqueline Boko (V65-1) var väldigt bra senast och hon verkar vara allmänt bättre nu än tidigare. Förut var hon känslig i halsen. Senast gick hon i ledningen och när jag trodde hon skulle tröttna stack hon bara ifrån dem. Vi kör lugnt hemma och det är lite frågetecken på distansen, men hon räknas som en av dem.

– Temple L.B. (V65-6) kanske kan komma med i typ tredje ytter från sitt sjundespår och stämmer det på vägen kan han vara långt framme, men jag tycker att det är några bra emot. Jag är inte så nöjd med träningsförhållandena just nu så jag ligger lite lågt ändå, säger Daniel Wikberg.

Rikard N Skoglund inkommer

– Slotts Rigel (lopp 1)

– Lift To Drag (lopp 2, V65-1)

– Ylva Li Karma (lopp 3, V65-2)

– Picasso Tribut (lopp 5, V65-4)

– Power Broline (lopp 7, V65-6)

– Jessica Boko (lopp 8)

Markus Pihlströms hemsida

– Global Worthy (lopp 5, V65-4) har haft lite problem efter senaste starten och formen är inte lika bra. Läget är precis lika dåligt som senast. Vi ligger lågt denna gång men känslan är att vi har bästa hästen i loppet. Inga ändringar Chansvärdering: 6

– Unleach The Steal (lopp 8) öppnade ruskigt snabbt senast men hoppade i ledningen efter 500m. Har väldigt bra kapacitet. Skulle vi få dödens eller ledningen denna gång så tror jag på bra chans! Chansvärdering: 7, framför Markus Pihlström.

V65-analysen

Fluke i V65-öppningen fick en tung resa inom V75 senast och kom i mål med hedern i behåll. Spår 4 är väl inte det roligaste, men stoet är stabilt håller fin klass i sammanhanget och är given om hon håller sig lugn. En chansspik! Tre bra motbud hittar jag! Jacqueline Boko var riktigt bra senast och är långt framme igen. Alviano är stark och har passande förutsättningar med Ulf Ohlsson. Pacino Brave avslutade bra senast och kan få loppet här.

Grude Tilla står perfekt till från springspår för Ulf Ohlsson och blir stor favorit i V65-2. Hon är väl mycket tippad och det finns frågetecken för formen. Björnivar brukar jag tjata om! Det är en rejäl häst och han dyker upp långt framme. Ylva Li Karma har utgångsläget och är ett tidigt bud. Obelix Rex har fin fart och är farlig felfri!
V65-3 håller ingen hög klass. Karl-Gunnar Löjdahls nyförvärv B.W.Sweetie har klart bäst meriter i V63-3, men känns väldigt svårvärderad för dagen och hon har spår 8. Quitebeauty har fin spetschans. Leder länge?

Lolee Rockza laddas för täten och det kan hålla hela vägen för Per. Global Worthy var jättebra senast, men Markus är mera tveksam till formen denna gång.  Ohio U.B. och Atlas Vendil är givna i resonemanget. Spang Viktor var inte bra senast, men har perfekta förutsättningar och kan leda länge i den första lunchdubbeln. Spikas i en svår omgång på de fina förutsättningarna. Norrlands Scott tycker jag är jämn och rejäl. Fungerar Hallsta Vinnex är han ett givet motbud, men är nog inte så lättkörd.
Det är några som kan öppna vasst i V65-finalen, men trion Power Broline, Twinkle Kronos och Noel Face kanske behöver smyga med för att vinna över medeldistans. Texan Rose vill Per köra på chans med och Tempel L.B. ligger Wikberg lite lågt med. Jag tycker att den senare har lite mera tuffhet än de andra.

V65-förslaget 360 rader

Avd.1: 5 Fluke res. 2 Alviano, 6 Pacino Brave

Avd.2: 1 Ylva Li Larma, 5 Obelix Rex, 6 Grude Tilla, 11 Björnivar res. 10 Dans Mani, 3 Klocksve Skott

Avd.3: 3 Contest Trot, 4 Quitebeauty, 5 Forca K., 8 B.W.Sweetie, 12 Wika Lendalund, 14 Bloody Valentine res. 6 Livi Kingdom, 2 Summer Wind Ås

Avd.4: 3 Lolee Rockza, 4 Ohio U.B., 10 Atlas Vendil, 11 Picasso Tribut, 12 Global Worthy res. 5 Listas Alice, 1 Casino De France

Avd.5: 1 Spang Viktor res. 5 Norrlands Scott, 8 Hallsta Vinnex

Avd.6: 1 Power Broline, 2 Twinkle Kronos, 7 Tempel L.B. res. 8 Lugnets Sardonyx, 3 Uncertain When

Lycka till på spelet!

På fredag är det dags för V65 på Östersundstravet, med totalt åtta lopp i programmet från lunchtid och framåt. Det är 32 hemmahästar i startlistorna, flera med goda chanser att vara med i segerstriden. Enligt SMHI blir det en plusgrad, en ökande molnighetet och det inkommer ett mindre snöfall, ungefär från kl.13:00. Det blåser från väst 6-7 m/s, med upp mot 13 m/s i byarna. Vi återkommer som vanligt med senaste nytt här på hemsidan
under tävlingsdagen.

Välkommen till travet!

När Rommetravet körde V65 på under lördagen vann som väntat Oscar Berglunds Mellby Galanga med Emilia Leo i V65-5 till minioddset 1,17. Ekipaget höll enkelt upp ledningen från innerspåret i montéloppet, drog på i en klar ledning och vann med många längder på 1.15,4/2140 meter. I V65-finalen slutade Yrr med Emilia Leo trea i sin debut för Oscar på 1.15,6/2160 meter. Valacken gick från sista position med i ryggar i tredjespår under slutvarvet och höll farten väl.

När Bergsåker arrangerade tävlingar under fredagskvällen blev det framgångar för jämthästar. I lopp 2 var Oscar Berglunds No Business klart bäst för Emilia Leo vid seger på 1.18,2/2140 meter, till 1,91 i odds. Ekipaget hamnade i tredje inner, vek ut utvändigt om ledaren på publiksidan, pressade ledande Seven Seas med Rickard N Skoglund på slutvarvet, kopplade greppet ut ur slutsvängen och vann lätt med ett par längder. Emilia fortsatte sedan med att sätta dit Anders Hafstads Bonaldo i det efterföljande montéloppet. Ekipaget kom iväg som fyra, vek ut i andra ytter, attackerade 900 kvar, var i ledningen på den sista långsidan och stack undan med flera längder. Segertid 1.27,4/2160 meter, till 5,15 i odds. I V64-öppningen blev Oscar Berglunds Indine Keeper trea för Emilia efter att varit i tredje par inner, kommit ut ett spår i rygg innan slutsvängen och spurtade vasst intvändigt de sista meterna då luckan dök upp.

Nu har vi några biljetter kvar till travgalan och Gamla Teatern är snälla och låter oss sälja biljetter till den 19/1. Så missa inte chansen. Var med och gör detta till en fantastisk kväll. Välkomna

 

KÖP BILJETT HÄR >>