university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Sportnyheter

När Biri travbana, som ligger söder om Lillehammer, körde tävlingar under fredagskvällen visade 3-årige Zitor fin klass för Atle Solhus, för Ulvsås Zico-sonen kunde nämligen i en snabb avslutning enkelt plocka ned länge ledande Philip Ess med Kristine Kvasnes. Segertiden skrevs till det nya rekordet 1.27,6a/2100 meter och vinnaroddset fina 26,99. Zitor tog sin tredje årsseger på nio starter.

Ulvsås Zico, som varit framgångsrik under 2010-talet har inte startat på ett par år, kvalade nyligen och kanske får vi se honom i tävling igen. Mor till Zitor är Pålvi som under sin karriär tog fyra segrar. Av hennes avkommor är Lome Lykt med 17 segrar, som nu står hos Jan-Olov Persson, mest känd. Tränaren Gunnar Gabrielsson som håller till i Oviken (se hur fagert det är på bilden), hade en andra 3-åring till start i Ulvsås Zicolin. Han galopperade, men slutade ändå femma för Atle Solhus i lopp 3 på 1.36,2g/2100 meter. Som kuriosa kan nämnas att det är samma ägare på Pålvi, Lome Lykt och Zitor, nämligen Stall Vinn Tussa HB.

På Romme slutade under fredagsaftonen Trippa Undan trea för Alice Molin i ett montélopp på 1.27,7/2180 meter, medan såväl Krusen som Blås Undan i samma lopp galopperade bort sig.

 

 

 

(read more…)

På fredag provar Gunnar Gabrielssons 3-åriga duo Zitor och Ulvsås Zicolin lyckan på Biri. Zitor med Atle Solhus är först ut i Biri Oppdrentningslöp och sonen till Ulvsås Zico har dragit ett andraspår bakom bilen. Men det är tufft motstånd! Jan-Olov Perssons Tekno Eld lär bli favorit för Ulf Ohlsson. Dessutom finns såväl Philip Ess som Kos Odin, två andra topphästar, på startlinjen!

Ulvsås Zicolin som också har Atle Solhus i sulkyn, visade form vid seger senast och har dragit ett fint innerspår i det tredje loppet. Hon möter visserligen äldre hästar och det ett fullt fält, men uppgiften ser ändå klart intressant ut!

Samma kväll är tre välkända hästar från länet med i ett montélopp på Romme. Bror Grönlunds duo Blås Undan (Emilia Leo) och Trippa Undan (Alice Molin) och Michael von Krüsenstiernas Krusen (Jenny Mahony) står alla med 40 meters tillägg på bland annat Silver Jo (Jenni H Åsberg).

Jervsöjerka med Jenny Björk går ut i ett 4-årslopp på Umåker, även det på fredag.

På lördag startar 15 hästar som tränas i länet på Bergsåker då man kör en V65-omgång. The First Rose och Aramis Hornline i montéloppet, Fylking och K.A.Priol (på bilden) bland kallbloden,  Imakeaflirtwithyou, Idaho Sund och Kristine i lärlingsloppet, Noel Face och Digital Future i sprinterloppet har alla chansen inom V65-ramen. En intressant start gör Anette Wikströms 4-åring Bergakungen F. som vann i årsdebuten och Muscle Massive-sonen har ett innerspår bakom bilen i en spårtrappa för Rikard N.Skoglund.

Hara Baktus med Per Englund testar under lördagen över kort distans från ett innerspår i Leangens tredje lopp.

Under söndagen kommer ytterligare fem hästar från länet ut på Hagmyren. Bäst chans har kanske Melizza Girl som visade toppform senast och provar för ny seger med Magnus E. Djuse i en amatörloppsfinal!

När Solänget körde lunchtävlingar under tisdagen slutade K.A.Marinen tvåa för Ove A. Lindqvist. Svante Bergqvists 14-årige valack kom från ett svårt utgångsläge successivt fram på andraspår och under det sista halvvarvet tryckte de på den ledande Åhs Hedda med Stefan Edin. Hallen-hästen kom aldrig förbi, men höll duktigt på 1.29,4/1660 meter.

Vi noterar från måndagen på Leangen att California slutade trea på 1.17,1a/2140 meter för Oscar Berglund i V65-4, medan Uposatha med Amandra Robertsen slutade fyra på samma sluttid. Oscar provade även i det sjunde loppet från ledningen med Benedictus, via 1.19/1000 meter och det höll till ett andrapris på 1.18,0/2140 meter, bakom Bestbyarsenal med Silje Dragsten Theodorsen. Noterar också att vårt skrälldrag inom Hagmyren Mud Memory med Tobias Eklöf slutade tvåa i V4-finalen, gav över 11 gånger på plats och hade vid seger delat ut hela 95 gånger pengarna!

Idag måndag kör Hagmyren lunchtrav med sju hästar som tränas i länet. Bland annat har Kenth Söderlund med sig både Evita M.B. och Ediba. I V4-2 tar Arne Forsberg ut Björli Thor från ett springspår och 7-åringen visade fin form senast. Överraskar? Ett roligt ”speldrag” är just nu nästan ospelade Mud Memory i V4-avslutningen! Tobias Eklöfs sto satt ju fast, till syns med alla krafter i behåll, senast och såg jättefin ut!

Ikväll är det V65-tävlingar på Leangen med fem deltagare från länet. Uposatha och California har fina utgångslägen i V65-4 och kan säkert vara med långt framme. Även Oscar Berglunds Benedictus ser ut att ha goda möjligheter i det sjunde loppet.

Under tisdagslunchen är det Solänget som står som värd och vi har åtta ”länshästar” som provar lyckan i Ångermanland. I V4-finalen har Digger´s Vini en intressant uppgift för Ulf Eriksson. Ekipaget har innerspår över 3140 meter, med utmanare på fyra distanser.

I morgon tisdag startar också Jannika Almsgårds Ava Å. i det första loppet på Axevalla. Alsen-hästen har ett femtespår på tillägg och duktige Kevin Oscarsson i vagnen.

 

När Bollnästravet körde V65-tävlingar under lördagskvällen var det några vinstchanser från länet. Ingen av dem fick sätta nosen först, men det var i ett par fall riktigt nära!

Allra närmast segern var Euforia i V65-finalen! Kim Metsälä hittade en fin position till från det krångliga utgångsläget och hamnade i tredje ytter. Hon gick med i rygg på långsidan, men när det tog stopp körde Kim själv till halvvarvet från mål. Vid ingången till upploppet hade greppet kopplats på ledande Morgen Stjerna med Torsten Blomqvist, men Silver Stjerna med Peter Eriksson hade fått luckan, närmade sig hela upploppet och snuvade Kim och Euforia på segern strax före linjen. Tiden för det sjuåriga stoet blev 1.27,3n/2180 meter. Anders Hafstads tippade Minelli fick en tung resa utvändigt om ledaren i samma lopp och utgick felfri!

Även trean Blås Undan var nära vinsten för Jan-Olov Åberg i V65-4! Ekipaget hittade en bra position i tredje ytter och hängde på Art Kjarvald när Ulf Eriksson styrde på in mot den sista kurvan. Med sig i rygg fick de Rino Dox med Tomas Pettersson. De utgjorde sedan en fin kamp över slutrakan där den Rino Dox hade den bästa farten till slut och tog segern. Sluttiden för alla i topptrion skrevs till 1.29,7/3160 meter.