Sportnyheter

Krusen Hemsidan

Det vankas stortrav på grannbanan Bergsåker i helgen. 11 lopp med finfina V64-tävlingar i kväll följs upp med V75 och 13 lopp  i morgon med miljonloppet Sundsvall Open Trot med 1 mkr till vinnaren som huvudlopp.

Två Östersundshästar finns med inom V75, och det är amatörtränade KRUSEN i V75-3, och MALEKEH i V75-4. Krusen som länets vinstrikaste häst så här långt i år med sina drygt 300.000 kr intjänade startar i SM för kallblod där han bl.a. får möta Sveriges bästa kallblod för dagen Månprinsen A.M. och Hallsta Lotus. Krusen som senast var trea i Monté-SM får naturligtvis svårt att blanda sig i striden här men om han sköter sig så kan han kanske i alla fall tjäna lite pengar.

I loppet efter, V75-4, gör Olle Edfeldt-tränade Malekeh sin första start i V75 och sin sjunde start för Olle Edfeldt. Malekeh har hos Olle tänt till på allvar och har hittills vunnit två av sin sex starter. Segrarna togs i somras på Hoting och i början av augusti på Hagmyren, och tränare Edfeldt låter mycket nöjd med sin tjej inför morgondagens start.

-   Ja, jag har inget att klaga på. Jag tycker man ska anmäla till V75 när det går så nära och när hästen har så pass med poäng så det räcker. Man vet ju aldrig när man har poäng så man kommer med i V75 nästa gång säger Olle.

Hur är läget med Malekeh då inför morgondagens start?

-  Hon verkar hålla sin fina form som hon har haft på slutet så jag kan inte vara annat än nöjd. Nu blev ju läget bra också, och hon är ganske snabb iväg så jag hoppas att hon kan få ett fint lopp härifrån, och är hon sedan bland dom fem främsta så är jag jättenöjd säger Olle.

-  Lycka till i morgon då.

Tack så mycket avslutar Olle.

/ Östersundstravet 140829.

Ulvsås Ballerina. Hemsidan

I går kväll kördes det uttagningslopp till Norskt Kallblodsderby och Norskt Travderby, och i kallblodsloppen fanns det två Östersundshästar med, nämligen i uttagningsloppen till Stoderbyt där Jan-Ivan Erikssons Ulvsås Ballerina och Anders Hafstads Bona Kitty startade, och båda hästarna kvalade också in till finalen som körs söndag den 7 september på Bjerke med hela 375.000 kr till vinnaren.

Gårdagskvällens kvallopp började inte så bra för Ulvsås Ballerina som galopperade kort i inledningen för körande Hans Christian Holm och hamnade sedan sist invändigt i det lilla sexhästarsfältet. På den sista långsidan attackerade Ulvås Ballerina och hamnade sedan utvändigt ledande Åsrud Vilja som senast var tvåa i Derbystoet här på Östersundstravet. Över upploppet så kämpade sedan Ulvsås Ballerina ned ledande Åsrud Vilja och vann loppet med huvud och hals på tiden 28,6/2100 m.a. närmast före Åsrud Vilja och Elding Fröya. Bona Kitty fick ett invändigt smyglopp i samma lopp och slutade fyra på tiden 30,0/2100 m.a.  för Vidar Hop. Segern var värd 30.000 nok och vinnaroddset på Ulvsås Ballerina blev 6,25. Fjärdeplatsen för Bona Kitty var värd 6.000 nok.

Under kvällen var det också spårlottning till finalerna och så här ser startlistorna ut till finalerna i Norskt Kallblodsderby och Stodebyt 2014.

Norskt Stoderby 2014.

2100 m.auto.

 1. 1.     ULVSÅS BALLERINA.
 2. 2.     Vesle Fröken Stöen.
 3. 3.     Briskeby Frökna.
 4. 4.     Tangen Bris.
 5. 5.     Elding Fröya.
 6. 6.     Bork Odina.
 7. 7.     Lyn Rappa.
 8. 8.     Alm Rodina.
 9. 9.     Åsrud Vilja.
 10. 10.  Tekno Mor.
 11. 11.  BONA KITTY.
 12. 12.  Mjölner Oda.

Verkligen starkt gjort av familjen Hafstad att lyckas kvala in en http://www.brennholz-deutschland.de/generic-viagra-fedex häst i Kriteriestoet och en häst i Derbystoet i Norge. Vi önskar samtliga Östersundshästar lycka till i finalerna den 7 september.

Det kördes också tre uttagningslopp till det öppna Kallblodsderbyt och där imponerade naturligtvis fenomenet LANNEM SILJE allra mest. Hon vann sitt uttagningslopp i överlägsen stil på nya norska fantastiska rekordet 23,8 över distansen 2600 m.a. långt före sina konkurrenter. Det första uttagningsloppet vanns av Nyland – Rune wiig på tiden 26,9, och det andra uttagningsloppet vanns av den svenska derbytvåan Odd Herakles och Tom Erik Solberg på tiden 28,2. En svensk häst kvalade in till finalen, nämligen Jan-Olov Perssons Järvsö Björn som slutade fyra i det andra uttagningsloppet på tiden 28,4.

Så här ser startlistan ut till Norskt Kallblodsderby 2014.

2600 m.auto.

 1. 1.     Odd Herakles.
 2. 2.     Nyland.
 3. 3.     Art Vinterfari.
 4. 4.     Faste Viking.
 5. 5.     Åsakjappen.
 6. 6.     Lannem Silje.
 7. 7.     Junifaks.
 8. 8.     Tin Balder.
 9. 9.     B.B.Petter’n.
 10. 10.  Fjord Jerven.
 11. 11.  Ty Vinn.
 12. 12.  Järvsö Björn.

/ Östersundstravet 140827.