Sportnyheter

Lopp 2-Melina Beauty-1

På lördag kväll avgörs amatör-SM på Kalmartravet i samband med banans V65-tävlingar och natt-trav.

Amatör-SM har körts i över fyrtio år och i år gör sammanlagt 20 ekipage upp i två semifinaler där de fem främsta i respektive semifinal går vidare till finalen som körs samma kväll.

Både semifinalerna och finalen körs över 1640 meter autostart. Finalen körs som lopp 9 och spårlottning äger rum i vinnarcirkeln efter lopp 5. Förstapriset är 25 000 kronor i semifinalerna och 100 000 kronor i finalen.

I årets upplaga finns deltagare från Boden i norr till Jägersro i söder. Av de 20 startande har 19 ekipage vunnit sina uttagningslopp, som pågått från 5 juni till 15 juli. Eskilstunas representant Karl Aikio med Barbossa Juvel har gått vidare på en tredjeplats på grund av att ettan och tvåan i mål tvingats lämna återbud.

Östersundstravets representant är Hans Swedin-tränade MELINA BEAUTY som vann sitt uttagningslopp här på Östersundstravet torsdag den 5 juni på fina tiden 13,8/1640 m.a. efter ledning från start till mål tillsammans med JONAS JOHANSSON. Hästen såg dessutom att gå i mål med krafter sparade, och efter den starten så har också Melina Beauty visat bra form som fyra i ett lopp på Leangen. Nu hade dock Melina Beauty och Jonas Johansson otur i spårlottningen till sitt försök då ekipaget fick startspår åtta. Hon är dock snabb ut bakom bilen och hittar bara Jonas ned någonstans så borde det finnas chans på finalplats i alla fall. Östersundstravet önskar ekipaget lycka till!
En som har chansen att vinna sin andra triumf i loppet är Jens Nilsson (bilden) som 2009 vann amatör-SM med Ozzy Ness. I år gör han den långa resan från Boden tillsammans med Lars Marklund-tränade Cool Hall.

Uttagningsloppen bjöd på flera fina prestationer och tider så det är verkligen upplagt för en riktigt bra och spännande upplaga av amatör-SM.

Semifinal 1 – Lopp 3/V65-1

 Häst     Kusk   Hemmabana 
 1. Barbossa Juvel  Karl Aikio  Eskilstuna
 2. Starcane Harvester  Niclas Benzon  Årjäng
 3. Hayden Viking  Rolf H Petersson  Mantorp
 4. Ögder Spee  Lars Magnusson  Bollnäs
 5. Maraboo Man  Kjell Hultman  Färjestad
 6. Black Line L.G.  Ronny M Gustavsson  Örebro
 7. Ariel Tabac  Samuel Rehn  Romme
 8. Melina Beauty  Jonas Johansson  Östersund
 9. Mystery Love  Patrick Hedqvist  Solvalla
 10. Yarrah S.Hornline  Stefan Dellbro  Umåker

 

Semifinal 2 – Lopp 4/V65-2

 Häst  Kusk  Hemmabana 
 1. Radysin America  Peter Arnqvist  Halmstad
 2. Fazob Goj  Eva Lundahl  Visby
 3. Anneli Blågul  Catharina Stattin  Dannero
 4. Hubby Star  Oskar Andersson  Axevalla
 5. Electrifying  Hans Bergh  Bergsåker
 6. Cool Hall  Jens Nilsson  Boden
 7. Stardust Lady  Daniel Karlsson  Åby
 8. Money Lloyd  Mikael A Lindblad  Jägersro
 9. Pride Dreamcatcher  Janaxel Näsman  Gävle
 10. Det Är K.H.K. Boko  Thomas Madsen  Kalmar
Space Photo-1

Håkan Kristiansson-tränade SPACE PHOTO har inlett karriären sent men på ett väldigt lovande sätt. Han inledde karriären i februari i år som sexåring med seger här på Östersundstravet på tiden 20,7. Sedan dröjde det till den 5 juni innan nästa start och då slutade han tvåa på fina tiden 17,9 trots galopp. Sedan har Space Photo startat fyra gånger till och vid samtliga starter har det också blivit seger, så nu har han fem segrar och en http://www.brennholz-deutschland.de/generic-viagra-fedex andraplats på sina sex starter.

Gårdagens seger togs i V64-2 på Solänget där han ledde runt om tillsammans med ordinarie körsvennen Martin P Djuse. Space Photo inledde på 15,5/500 m, och varvade på 16,0. Sedan ökade han farten igen på slutrundan och kom i mål på nya rekordet 15,1/2148 m.a. Segern var värd 20.000 kr, och nu har Space Photo hittills tjänat 79.300 kr till sin ägare Hans-Erik Hansson från Mörsil. Tränare Håkan Kristiansson är naturligtvis jättenöjd med sin springare:

-       Ja, det är en riktigt fin häst som jag faktiskt tycker påminner lite grand om Putte Topline på tävlingsbanan. Han tar inte i så det knakar i träning och kan också verka oinspirerad i lopp, men när man styr på då blir det en helt annan sak säger Håkan.

Jämtseger blev det även i lopp 9 där Jan-Olov Persson vann med Kenth Söderlund-ägde 3 MOELVEN som också ledde sitt lopp runt om och vann på nya fina rekordet 27,0/1646 m.volt till favoritoddset 1,45. Segern var värd 20.000 kr.

Håkan Kristiansson hade även Krypton Eye till start i lopp 7, där han slutade femma på nya rekordet 12,9/1646 m.a. för Robert Bergh.

/ Östersundstravet 140725.