Sportnyheter

När det var travtävlingar i Lycksele och Hagmyren under fredagen blev det en seger till länet på vardera bana genom Gottjärry och Gimle Guldlock.

Bäst i Lycksele lyckades Matts Gottås Gottjärry som i lopp 9 efter en snygg styrning i tredje inner och lucka in på upploppet. Via en sisuladdad avslutning togs segern enkelt på 1.27,6a/1640 meter, till 18,75 i odds. Trea på 1.28,1a/1640 meter blev Espe Vilde med Erika Rosén Eriksson efter ett lopp i tredje ytter och bra spurt.

På Hagmyren slog Hans Swedins Gimle Guldlock med Linda Forsberg till med en seger på 1.33,4g/2160 meter i lopp 2. Ekipaget snabbstartade men galopperade tidigt och hamnade så småningom i tredje inner, kom ut ett spår på den sista långsidan, var uppe i rygg på ledaren in mot slutsvängen, veks ut och slog sig förbi till slut till vinst till hela 97,13 i odds hos atg. I V5-4 var Buzzer Beater placerad i tredje ytter, svarade attack dryga varvet från mål, blev kvar som först i tredjespår resten av loppet och höll väl son trea på 1.14,7/2160 meter. I lopp 8 inom monté sprutade Anders Henrikssons Il Boscaiolo med Angela Eriksson riktigt fint efter en avvaktande ritt och var nära segern som tvåa på 1.15,4/1660 meter.

Under fredagen körs en V65-omgång i Lycksele. I V65-öppningen har David Svedgårdhs Starpoint Legacy med Jan-Olof Johansson spår 3, Mats Dannevalls Wild Hot Shot med Robert Dunder spår 4, Angelica Löfgrens No Lane med Jimmy H Andersson spår 7 på start över medeldistans, medan Cantab G.T. med Madeleine Pålsson har spår 3 på tillägg. I V65-2 har Annica Sivertssons G.K.Prio Ett med Jan-Olof Johansson spår 12 bakom bilen över kort distans. I V5-3 har Daniel Wikbergs Weekend Fun med Ove A Lindqvist spår 10 bakom bilen över kort distans. Stallkompisen Merkulov med John Östman har i V65-4 spår 8 och Olle Edfeldts Atlas Vendil med Jimmy Dillner spår 13 bakom bilen över medeldistans. I V65-5 har Veronica Borgs Björlifix med Jan-Olof Johansson spår 1 på tillägg över medeldistans. I lopp 9 har Gottjärry med Matts Gottås spår 7 och Espe Vilde med Erika Rosén Eriksson spår 8 bakom bilen över kort distans.

På Hagmyren under kvällen har Hans Swedins Gimle Guldlock med Linda Forsberg spår 5 på tillägg över medeldistans i lopp 2. I V5-2 har Niklas Skölds Cresent med Lena Fritz spår 1 på start över kort distans, medan Matts Gottås Aramis Hornline har spår 6 på tillägg. I V5-3 har Svante Bergqvists Dahlia med Bo Landgren spår 7 på tillägg över medeldistans. I V5-4 har Buzzer Beater med Per Linderoth spår 6 på tillägg över medeldistans. I V5-avslutningen har Lars Ångströms Knallhatten med Jessica Ångström spår 7 på dubbla tillägg över medeldistans. I lopp 8 har Anders Henrikssons Il Boscaiolo med Angela Eriksson spår 1 på tillägg över kort distans inom monté.

När Gävletravet körde tävlingar under torsdagen vann Lars-Åke Larssons Unlimited Face med Bo Eklöf enkelt i V5-2 på 1.15,8/2160 meter, till 1,91 i odds hos ATG. Från spår fyra kom ekipaget iväg bra, kördes fram i tredjespår direkt och övertog spets redan efter ett halvvarv, anförde hela vägen och vann utan problem. Det var det 4-åriga stoets tredje vinst på fem starter och hon har inte slutat sämre än trea så här långt. I V5-3 blev Fredrik Norredahls Rötungen med Jörgen Westholm trea på 1.32,6/1640 meter från ledningen.

Under tisdagsaftonen vann Daniel Wikbergs Jacqueline Boko med Ove A Lindqvist (foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild) i Lycksele V5-4 på segertiden 1.14,7/1640 meter. Ekipaget spetsade från springspår, fick tryck inledningsvis men kunde enkelt tåga ifrån till slut. Oddset blev 1,81.

Det är Lycksele på nytt under tisdagskvällen och det är tre från länet på plats. Daniel Wikberg har med sig såväl nyförvärvet Giggs B.B. med Jimmy Dillner från spår 2 och Jacqueline Boko med Ove A Lindqvist från spår 6 i voltstart över kort distans i V5-4. I lopp 7 står Klockar Eva med Madeleine Pålsson på spår 2 från trippla tillägg över medeldistans.

På Gävletravets lunchtrav under torsdagen har Tina Lofts Marlon Donvici med Emilia Leo spår 4 på tillägg över lång distans i V4-3. Fredrik Norredahls Denali med Mats E Djuse har innerspår bakom bilen i V4-finalen, medan Tina Lofts Whitsun Madonna med Emilia Leo har spår 11. I V5-2 har Lars-Åke Larssons Unexpected Face med Bo Eklöf spår 4 på tillägg över medeldistans. I V5-3 har Fredrik Norredahls Rötungen med Jörgen Westholm i ett 4-åringslopp från spår 3 över kort distans.