university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Sportnyheter

Under onsdagskvällen är det dags för en av Östersundstravets stora tävlingsdagar för året då Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet avgörs. Även Sven O Perssons-minnet, försök till Diamantstoet och ett klass II-försök samt Hästägarekannan får såväl kallblod som varmblod står på programmet. Spelmässigt arrangeras en V86-omgång så det finns goda möjligheter till fin omsättning.

Vi har redan nu fått in ett par programförändringar genom strykningar i finalen av Svenskt Kallblodsderby (V86-7). De är 10 Reime Kongen och 11 Förlands Tor. Här på hemsidan kommer du under onsdagen kunna följa med under tävlingsdagen med sista minuten-information. Det är ex. programförändringar, väder- och banförhållanden, egengjorda och uppsamlade intervjuer, loppanalyser och V86-förslag, skoinformation, annat sista nytt och sedan LIVE-rapportering med resultatkommenterar. Nedan kan du läsa de tips som skrevs till programmet, som skall vara klara någon timme efter det startlistorna har släppts.

Vi har topplopp att ta ställning till i tipsen inom V86-omgången! Kronan på verket är såklart med finalerna av
Svensk Kallblodsderby och Derbystoet. Under dagen körs även Sven O Perssons minne, Hästägarekannan för
såväl kallblod som varmblod, ett försök till Diamantstoet och ett klass II-försök står på programmet och det
kan säkert bli riktigt fina pengar på åtta rätt för det finns på förhand ingen given vinnare under omgången.

I Svenskt Kallblodsderby tror vi att Öystein Tjomsland håller upp ledningen med Nordsjö Odin och har goda möjligheter att hålla undan, men får ekipaget inte bestämma i ett behagligt tempo kan det ta emot till slut. Stallkompisarna Våler Nikolai med Ulf Ohlsson och Rappstjernen med Vidar Tjomsland är båda vassa och är givna som motbud. Jan-Olov Persson har två hästar med i finalen, där B.W.Rune med Örjan Kihlström är den svenska hästen som ses med klart bäst segerchans. I Derbystoet tror vi mest på Anders Lundström Woldens Eldoda med Tom Erik Solberg eftersom hon stack till täten och såg riktigt fin ut vid spetssegern i uttagningsloppet. Blir det likadant denna gång? Även Brenne Blesa med Öystein Tjomsland gjorde en toppfin comeback och är det givna motbudet. Kan hon hålla upp spetsen? Sven O Perssons minne tror vi främst står mellan Pydin med Ove A Lindqvist som visat toppform på sistone och på Elitkampens vinnare Tangen Haap med Björn Karlsson. Den förstnämnde kommer från en kanoninsats, medan den senare var lite sämre senast men har å andra sidan det bästa spåret av dem. Om du garderar vidare så passa Ingbest som är bra och återkommer efter uppehåll från spår 2 med Örjan Kihlström.
Vi har valt ut två spikar i omgången och de kommer direkt i de inledande avdelningarna. From The Mine var jättefin vid segern på Boden senast där Magnus A Djuse körde till täten efter 600 meter och ekipaget vann med 20 meter på
en bra tid. Det finns flera bra sprinters i V86-1, men From Above-sonen har toppform, ett passande utgångsläge och
kusken kör i ett härligt flyt för dagen. Öystein Tjomsland är som bekant namnet för dagen med totalt sex hästar i
finalerna och vi tror dessutom att han vinner med lägesgynnade Spik Loke i V86-2. Valacken efter Spikeld kom med
fyra raka segrar inför V75 i Årjäng senast, men fungerade inte den gången och galopperade upprepat. Han vann via
en tung avslutning gången innan dess och har normalt sett en toppchans i Hästägarekannan för kallblod!
Diamantstoets försök är en spårtrappa, som känns vidöppen. Vi drar till med lägesgynnade Red Alert W.F. med
Kerstin Hell som avslutade visslande efter en passiv styrning senast. Hemmahästen Grannstoscha med Mikael Halvarsson var övertygande senast till ett högt odds och kan tänkas igen, det usla spåret till trots. Vi tar med nio ston och hoppas att det räcker! I 3-åringsloppet för ston väljer vi Mayfair Amok som har ett bra utgångsläge för Micael Melander. Den Robert Bergh-tränade Scarlet Knight-dottern har gått bra tider och kan leda hela vägen. Tomas B Nilssons Samira Exclusive var jättefin vid spetssegern näst senast och Magnus A Djuses styrning utmanar om hon klarar av femtespåret. Intressant i klass II-försöket som avslutar V86- och dubbelspelet! Svante Båths Global Wizard var jättefin senast på Solänget efter ett längre uppehåll vid spetsseger och hade det inte varit för ytterspåret hade vi spikat Love You-sonen, men 4-åringen riskerar nu en tung resa. Wångenhästen Veneer blir allt bättre och är tidig för Magnus A Djuse från ett perfekt utgångsläge.

Lycka till!

Under helgen blev fyra tredjeplatser för jämthästarna efter det att Cobourg Hanovers satt banrekord i Bollnäs under fredagen. Amanda Löfqwists Amanda Bore med Thomas Dalborg var med i två heatlopp på Axevalla. I det första spetsade ekipaget från innerspåret, men hon galopperade ut ur den fösta svängen då hon släppt ledningen. I det andra heatet (V64-3) fick hon andra ytter från ytterspåret, attackerade in i slutsvängen som först i tredjespår och var med i segerstriden in mot mål och slutade trea på det nya rekordet 1.12,8a/1640 meter. I Umåkers lopp 10 samma kväll övertog Jörgen Berglunds Fröken Ulli med Camilla Olsson ledningen efter ett halvvarv och anförde till 50 meter före mål, men fick ge sig den sista biten. Offerdals-ekipaget kom i mål som trea på 1.30,8a/2140 meter.

På Dannero slutade under lördagen Assar Strömbergs Born This Way med Henrik Svensson trea i lopp 3. Efter en inledande galopp kom ekipaget fram fint i tredje inner, fick luckan in i slutsvängen, veks ut inför upploppet och avslutade positivt på 1.15,6g/1640 meter. Även Kaksi med Jan-Olof Johansson (som syns på bilden) slutade trea efter en tidig galopp i V65-3. Ekipaget hamnade i fjärde inner, kom ut på den sista långsidan, spurtade bra och kom i mål på 1.31,1g/2640 meter.

 

När Oscar Berglunds Cobourg Hanover med Emilia Leo som väntat vann på Bollnästravet under fredagen inom V65-6 kom Donato Hanover-sonen i mål på det nya banrekordet 1.11,3a/1640 meter. Ekipaget stack direkt till täten, drog på i friskt tempo (1.08,8/500 meter, 1.10,6/1000 meter) i täten och vann med ett par längder till favoritoddset 1,57.

På tisdag är det dags för lunchtrav och årsfinal i Oviken! Loppen ser riktigt intressanta ut och det är verkligen ovisst vem som blir årets körsvenschampion. Per Linderoth leder på tre viktorior och var uppsatt på några med chans i programmet, men det är ändrat så Per kör inte på tisdag. Inom V4 väljer jag att spika Bionicle Man med i V4-avslutningen eftersom Kurt Molinders valack visat en allt bättre form på 800 metersbanorna i Oviken och Hoting, att Hearth Boy Laday-sonen har innerspår och trivs förträffligt i ledningen. Jag tror att Mats E Djuse leder V4-epilogen hela vägen! Magnus O Jonsson tog en trippel avslutningsdagen i Hoting, med bland annat Lady Ann Lane. Ekipaget har springspår och står perfekt till med springspår i ett stolopp som är V5-prologen. Hon är trolig, men jag tror att ekipaget kan får problem om hon inte kommer till spetsen och väljer att gardera med R.K.Rapida med Tomas Pettersson, Emilia Leos egen Noifsandbuts (som slutade tvåa på 1.16,4/2160 meter på Bollnäs under fredagen med en kort galopp inledningsvis, femte inner, fjärdespår i slutsvängen och toppspurt) och det 4-åriga stoet Caribbean Blue Ås. Bonaldo fungerade förträffligt i Hoting och Ove A Lindqvists uppsittning får utan tvekan tipset i V4-2. Kin Backmans Fylking med Magnus A Djuse är i form och Järvsö Jansing var kraftigt förbättrad senast i Hoting. Hur är statusen på kapable Eigelands Spretten i Stefan Arvidsssons regi? Han står 40 meter för nämnda trion, efter över ett års långt uppehåll. Uncertain When håller finfin form, men kom bort lite från innerspåret på Hoting. Ricky Eklunds valack har spår 3 och får tipset i V4-3! En chanspik för den modige! Motbud är Maracanazo som har visat fin form i monté och passas tidigt för Tomas Pettersson. Speedige Wellbase har visat fin form i två starter efter uppehåll och känns intressant för Mats E Djuse. Hur länge leder Destiny River för Ove A Lindqvist?

Inom V5-får Kahlua Bishop med Magnus A Djuse förtroende som spik i V5-öppningen. Valacken spurtade rejält för Rikard N Skoglund senast och tog ned länge ledande Ristretto med Karl-Arne Nordström till slut. Vi tror på en repris! Det är många orutinerade i V5-2 och utgången känns oviss! Passa Gonzo med Anders Gustafsson eftersom hingsten visade fin fart senast mellan galopperna! Susanne H Osterling är med långt uppe i championstriden och har några vettiga chanser på förhand. Den bästa kommer i V5-3 med Minna S.E. då stoet visat fin form i sina två starter efter uppehåll. Passa också U.Dox med Bengt-Åke Eriksson som har ett intressant utgångsläge och galopperade som trea inför upploppet senast i ett tufft gäng. Klurigt i V5-4 och gardering rekommenderas! Rokne Råll var överlägsen från täten i Hoting och är trolig i V5-finalen, men vi garderar med intressante Nordvinn! Den högstammade Stefan Edin-tränade hingsten har det bästa utgångslägen och har öppnat karriären rätt bra.

V4-förslaget 80 rader – 160 kronor

Avd.1: 2 Caribbean Blue Ås, 6 Lady Ann Lane, 7 Noifsandbuts, 8 R.K.Rapida res. 5 Alva Sisu, 1 Halleujah Zon

Avd.2: 2 Eigelands Spretten, 6  Järvsö Jansing, 7 Bonaldo, 9 Fylking res. 4 Moddelina, 8 Hammars Blixt

Avd.3: 1 Destiny River, 3 Uncertain When, 4 Wellbase, 6 Broximus Zet, 8 Maracanazo res. 5 Pastor Nybrink, 9 Rekord Amok

Avd.4: 1 Bionicle Man res. 7 Digital Engine, 2 Västerbofeelsofine

V5-förslaget 120 rader

Avd.1: 9 Kahlua Bishop res. 1 Cool Flow, 3 Ristretto

Avd.2: 2 S.K.´s Dirty Trick, 3 Estrella Suyal, 6 Akjas Funnytimer, 8 Gonzo, 9 Atlas Ventil res. 7 O.M.Flame, 4 Niras Columbia

Avd.3: 1 U.Dox, 6 Minna C.G. res. 7 Valle Lukas, 4 Kaptein Morgan

Avd.4: 1 S.K.´s Monoceros, 4 Dancer Halbak, 6 Eirene, 7 Eclair Mearas, 8 Raoel Attack, 10 Diamond Ravina res. 2 Lill Raketen, 3 Bosse the Brave

Avd.5: 1 Nordvinn, 10 Rokne Råll res. 11 Rigubben, 2 Tyholt Odin

 

Lycka till på spelet!

När Bollnästravet kör lunchtrav med V65 under fredagen är fyra jämthästar på plats. I V65-4 har Anders Hafstads Bonalita med Micael Melander spår 2 på tillägg över kort distans. I V65-finalen är Oscar Berglunds Cobourg Hanover med Emilia Leo stora favoriter (just nu streckad på 60 % av systemen) från spår 3 bakom bilen över kort distans. Det blev succé för Berglund/Leo under fredagen! Blir det en repris? I lopp 9 har Anders Hafstads Ellinea spår 4 över medeldistans, medan Håkan Holmstrands Emilio C.G. med Emilia Leo har spår 5 på tillägg.

Under fredagskvällen startar Jörgen E Berglunds Fröken Ulli för Camilla Olsson i Rommes lopp 10, ett amatörlopp från spår 6 bakom bilen över medeldistans. När Dannero kör tävlingar under lördagsaftonen är det elva jämthästar på plats. Först ut är Gunnar Gabrielssons Ulvsås Zicolin med Micael Melander från innerspår över kort distans i lopp 2. I lopp 3 går Assar Strömbergs Born This Way med Micael Melander ut från spår 2 över kort distans, medan Daniel Erikssons M.T.Furyk med William Strand har spår 3 på tillägg. I V65-2 har Florens V.J. med Jan-Olof Johansson spår 12 på tillägg över medeldistans. Stallkompisen Kaksi blir nog favorit i V65-3 från spår 4 på start över 2640 meter, tillsammans med Erika Rosén Erikssons Espe Vilde från spår 6 på 20 meters tillägg och Gunnar Gabrielssons Ulvsås Rune med John Östman som står på spår 2 på 40 meters tillägg. I V65-4 har Hans Swedins Epsilon Sisu spår 10 på tillägg över medeldistans för Linda Forsberg. I lopp 9 har stallkompisen Valliance med Linda Forsberg spår 1 på start över kort distans, medan Veronica Sundberg Books Miskos Caprea med Olle Wäjersten spår 2 och Nicklas Rehnsbos Eye Candy V.R. med Joel Sjölund spår 3, båda från tillägg.