Sportnyheter

När Bollnäs kör tävlingar under lördagskvällen har U.Dox med Bengt-Åke Eriksson spår 2 på start över medeldistans i V65-4.

På Dannero kör under söndagen går i V4-öppningen Mikael Björklunds Kaksi ut med Jan-Olof Johansson från spår 1 på start över medeldistans, medan Maud Blomqvists Fantom med Rikard N Skoglund har spår 3 på tillägg. I V4-2 har Bransby Joker med Ninni Aurstad spår 5 på tillägg över kort distans. I V4-3 har Anette Wikströms Bergakungen F. med Rikard N Skoglund spår 8 bakom bilen över medeldistans. Han vann ju efter uppehåll senast på Axevalla. Är det dags igen? Veronica Sundberg Books Galeras med Sofia Frilén har spår 13 och är en av utmanarna. I V4-avslutningen har Pane Vino med Per Linderoth spår 15 bakom bilen över lång distans. I V5-2 har Christer Olofssons Mockingjay R.C. med Jan-Olof Johansson spår 2, Anette Wikströms Push To Pass med Rikard N Skoglund spår 3 och Felicia Hägglunds Solbella med Micael Melander spår 7 i voltstart över medeldistans. I V5-3 har Håkan Dahlströms Sölvsveds Atlas spår 5 på tillägg över kort distans. I V5-finalen har Henrik Sjöquists Casino De France spår 1 bakom bilen över kort distans, medan stallkompisen Flight Danseur med Ulf Ohlsson har spår 2 på tillägg.

Här kommer målfoton från kvällens alla elva lopp på Östersundstravet.

I årets första Tvååringslopp på Östersundstravet blev det seger till Markus Pihlström-tränade Queen Tresher och Ulf Ohlsson som slog till med svenskt rekord, 1.16,3/2140 voltstart.
Långväga gästen Valle Borka, tränad av Petter Glittum på Färjestadstravet, tog karriärens första seger när hon vann Svenskt Travsports Unghästserie med 50 000 kr i förstapris tillsammans med Jomar Blekkan.
Robert Dunder vann Treåringsloppet med 40 000 kr i förstapris tillsammans med debuterande Kissinger Boko på 1.17,5/2140 volt.
Hemmaseger i högsta klassen för varmblod genom Oscar Berglunds Cobourg Hanover som tillsammans med Magnus A Djuse segrade på 1.14,7/2140 autostart.
Storskräll i DubbelCupen med 50 000 kr i förstapris, Johanna Persson från Solänget tränar Minna C.G. som segrade tillsammans med Ricky Eklund i sulkyn.
Dam-SM-uttagningen gick till Caroline Åkerlund från Bergsåker tillsammans med Robert Bergh-tränade Dollar Hornline. Med till final även Per Linderoths Topnotch Liss tillsammans med Susanne H Osterling som blev tvåa.
Bergsåkers-amatören Ann-Chatrine Svensson tränar Made By Vitsand som segrade tillsammans med Rikard N Skoglund på 1.14,1/1640 voltstart.
Martin Lundahls Pyrmo vann högsta klassen för kallblod tillsammans med Ulf Ohlsson på 1.23,8/2140 voltstart.
Hemmaseger genom Bosse Eklöf som vann med Lars-Åke Larssons Unlimited Face, segertiden finfina 1.14,6/2640 autostart för ett fyraårigt sto som gjorde debut i autostart. Diana Zet som vann det största loppet för fyraåriga ston StoChampionatet tidigare i år segrade i det loppet på 1.15,3/2640 auto… Eklöf deläger även hästen tillsammans med tränare Larsson.
Markus Pihlström tog kvällens andra tränarseger när treårige Real de Zeun vann tillsammans med Daniel Wäjersten.
Norsk seger i avslutningen när Arve Sjoner segrade med Olav Aune-tränade Alsaker Tyra.

Detta informationsbrev innehåller svar på en fråga och lite central information från Svensk Travsport, håll till godo!

Svar på frågan om moms på prispengar:
Prispengar, som är beroende av hästens placering, är inte momspliktiga. Det är bara den garanterade delen av prispengarna, 500 kr, som ses som momspliktig omsättning. Detta började tillämpas på tävlingar från den 1 april.
Det utgår således enbart moms på den garanterande delen av prispengarna, för närvarande 500 kr, under förutsättning att hästägaren är en så kallad beskattningsbar person och därmed momsregistrerad i Sverige (gäller de hästägare som skickat in momsnummer till ST).  Ingen moms utgår på prispengar som betalas ut utöver den garanterade delen.

Sammanfattad information från Svensk Travsport:
Den svenska travsportens alla intressenter hälsas välkomna till Rådslag landet runt som arrangeras med start den 1 oktober. Ett bra diskussionsmaterial finns utskickat. Kolla upp vad som gäller på din hemmabana. Samtidigt pågår en lång rad aktiviteter och utvecklingsarbeten på förbundet och på banorna. Den svenska travsporten har från ingenting byggt upp en egen IT-avdelning de senaste åren. Det har varit en lika fantastisk som nödvändig resa. Beställningslistan från övriga avdelningar är mycket lång och IT är idag inblandad i väldigt mycket av travets utvecklingsarbete tillsammans med banorna och basorganisationerna.
I år har travsporten satt särskild fokus på ungdoms- och breddfrågor och det märks också på leveransen. Av allt som redan är igång eller på gång under 2020 finns både stort och smått som ska göra travsporten mer attraktiv, tillgänglig och med tjänster som förenklar för alla som är aktiva:

 • Nytt licenssystem
 • Projektet ”Till Start”
 • Nya webbplatsen för landets travskolor heter travskola.se
 • Digitalisering av ponnyanmälan
 • Sportappen på travsport.se fungerar (responsiv) på alla enheter
 • Digitala behandlingsjournaler, ägarskiften och språngrulla för kallblod
 • Lansering av banwebbar
 • Efterfrågad utrustningsinformation för sulky och skor
 • Vaccinationsregelverk
 • Sportdataleverans anpassas
 • Posten är ett bekymmer och förbundet utvecklar nu ett utskriftsvänligt banprogram
 • Nya måldomardisplayer som ska ge bättre bedömningsunderlag

Trevlig helg och lycka till i kväll då vi har fina travtävlingar som kryddas med en JACKPOT på V64!

/Jan Quicklund

Resultat lopp 1: Queen Treasher med Ulf Ohlsson bra iväg och övertog täten i den första svängen, såg fin ut och stack undan enkelt till slut. Secret Celebration med Daniel Wäjersten rygg ledaren, ut i halvspår i omgångar och ned igen, provade utvändigt om ledaren under slutvarvet men kom aldrig i riktig närkamp. Castle Racha med Ingvar Nyberg med invändigt hela vägen och hängde på bra hela vägen. Segertid 1.16,5/2140 meter, till 4,05 i odds.

Tempo: första 500 1.17.8 (5 Queen Tresher), 1000 1.17.1 (5 Queen Tresher) sista 500 1.14.4

Resultat lopp 2: Valle Borka med Jomar Blekkan snabb start och övertog ledningen efter ett knappt halvvarv, drog på och vann säkert. Klack Sigrid med Mats E Djuse bra fram och uppe som tvåa på den sista långsidan, hakade på ledaren så gått det gick hela vägen. Hulta Alva med Kenth Åkerlund i kön, fram på den första långsidan som första häst i andraspår men flera längder fram till ledaren, gick ett starkt slutvarv men hade för långt fram. Langlands Spika med Veronika Bugge med invändigt i kön, gick godkänt i skymundan. Norrlands Smaragd med Emilia Leo galopp efter 50 meter och sedan igen, tappade mycket men visade bra fart där emellan. Segertid 1.30,4/2160 meter, till 4,11 i odds.

Tempo: första 500 1.38.5 (11 Valle Borka*), 1000 1.33.2 (11 Valle Borka*) sista 500 1.32.5

Resultat lopp 3: Kissinger Boko med Robert Dunder bra start, rundade till spets efter ett halvvarv, stack undan i slutsvängen och vann lätt. Bottnas Hunter med Daniel Wäjersten till täten, släppte efter ett halvvarv, ut i slutsvängen och spurtade bra. Princess D’ Amour ut i andraspår, fram utvändigt om ledaren, höll farten godkänt. Smash Into You med Henrik Svensson tredje inner, hängde bara med. Mcenroe med Magnus A Djuse startgalopp. Segertid 1.17,5/2140 meter, till 3,17 i odds.

Tempo: första 500 1.17.9 (1 Kissinger Boko), 1000 1.20.3 (1 Kissinger Boko) sista 500 1.13.2

Resultat lopp 4, V64-1: Cobourg Hanover med Magnus A Djuse till täten, fick bestämma, ryckte i slutkurvan och fick några längder, höll undan knappt. Overtimeosåfin med Mats E Djuse utvändigt i kön, fram i tredjespår på den sista långsidan, fick rygg, ut i fjärdespår inför upploppet och avslutade vasst. Hope And Dreams med Susanne H Osterling först utvändigt i ett lågt tempo, avlöst efter 800 meter, fick chansen sent och sköt till vasst. Hagentoy med Rikard N Skoglund rygg ledaren, kunde inte följa då ledaren ryckte, upp i rygg på denne igen 50 meter från mål och blev kvar där. Mr Clayton J.F. med Ulf Ohlsson lugn start, fram i tredjespår 1400 kvar till utvändigt om ledaren, orkade inte utmana till slut. Segertid 1.14,7a/2140 meter, till 5,35 i odds. V64-värde 60 kr.

Tempo: första 500 1.13.4 (2 Cobourg Hanover), 1000 1.17.7 (2 Cobourg Hanover) sista 500 1.09.9

Resultat lopp 5, V64-2: Minna C.G. med Ricky Edlund andra ytter, lycka på upploppet och spurtade förbi i de sista stegen. Neon Tabac med Ulf Eriksson hängande i vida spår från början, utvändigt om ledaren, kopplade greppet på upploppet men fick ge sig i de sista stegen. Möre Bella med Ragnhild Björnbeth till täten, slagen mitt på upploppet. Rigubben med Stig Engstrand i andraspår, fast med krafter i behåll. Vessle Moen utvändigt i kön, svarade attack i den andra svängen, blev kvar i spåren, höll farten godkänt. Wild Donnan med Ulf Ohlsson rygg ledaren, fast med krafter in i mål. B.B.Viking med Stine Elvine Kvernberg bra iväg mellan hästar men galopperade efter 100 meter, till attack tidigt i tredjespår men galopperade på nytt in i den andra svängen. Segertid 1.29,0a/2140 meter, till 66,10 i odds. V64-värde 8.608 kr.

Tempo: första 500 1.25.8 (5 Möre Bella*), 1000 1.28.5 (5 Möre Bella*) sista 500 1.29.7

Resultat lopp 6, V64-3: Dollar Hornline med Caroline Åkerlund hängandes inledningsvis men ned i andra ytter, svarade attack på upploppsrakan och rundade till täten, drog undan och vann säkert. Topnotch Liss med Susanne H Osterling utvändigt i kön, till attack 1200 kvar, fick svar, upp som tvåa under slutvarvet och hängde på bra utan att kunna hota på allvar. Amour Amour med Ida Olsson utvändigt i kön, veke till attack på den sista långsidan men tappade mark först, fick sedan upp farten och avslutade bra. S.G.Flying Diaval med Jennifer L Oscarsson startgalopp och tappade mycket mark, ifatt fältet, fram mellan hästar och avslutade vasst. Nästa gång! Segertid 1.15,1a/2140 meter, till 3,57 i odds. V64-värde 14.450 kr. V4-värde 74 kr.

Tempo: första 500 1.12.3 (1 Quite Right), 1000 1.18.2 (1 Quite Right) sista 500 1.12.6

Resultat lopp 7, V64-4: Made By Vitsand med Rikard N Skoglund till täten i ett lugnt tempo, drog undan till slut och vann enkelt. O.P.’s Fantastic rygg ledaren, hängde på bra utan segerchans. My Gifted My med Tomas Pettersson bra start, fram i andra ytter, till attack in på upploppet och avslutade bra men det gick inte ta något i den snabba avslutningen. Denali med Per Linderoth startgalopp. Segertid 1.14,1/1640 meter, till 4,27 i odds. V64-värde 33.656 kr. V4-värde 151 kr.

Tempo: första 500 1.18.7 (1 Made by Vitsand), 1000 1.15.8 (1 Made by Vitsand) sista 500 1.12.3

Resultat lopp 8, V64-5: Pyrmo med Ulf Ohlsson till täten, höll ett jämnt tempo, svarade hastig attack innan slutsvängen, pressad in mot mål, ensam till slut då utvändig häst galopperade. Husnäs Elving med Amelie Nilsson med itredje inner, spurtade fint invändigt och slutade tvåa. Joel Klipp med Emilia Leo rygg ledaren, från upploppet och hängde på positivt. Vestpol Gladiator med Per Linderoth fjärde utvändigt, snabbt fram i rygg i tredjespår fram till slutsvängen, men farten ebbade ut i slutsvängen. Alma Prins med Jomar Blekkan ttedje ytter, svarade attack på den sista långsidan och svepte fram till utvändigt om ledaren, kopplade greppet men fick ihärdigt svar, galopp 50 kvar i striden. Segertid 1.23 8/2140 meter, till 1,73 i odds. V64-värde 41.142 kr. V4-värde 178 kr.

Tempo: första 500 1.25.0 (7 Pyrmo), 1000 1.25.4 (7 Pyrmo) sista 500 1.21.2

Resultat lopp 9, V64-6: Unlimited Face med Bo Eklöf med i tredjespår utvändigt, stötte 1100 kvar och fick komma fram i rygg fram till den sista långsidan, utvändigt om ledaren i slutsvängen och kopplade säkert greppet till slut. Goldfever med Henrik Svensson bra med som tvåa bakom en väl framåt ledare, ut och övertog täten på den sista långsidan, fick ge sig om segern men höll bra. Global Brexit med Daniel Wäjersten långt bak i kön, snabbt fram i spåren på den sista långsidan och fullföljde väl, men nådde aldrig tätduon. New Direction med Per Linderoth i kön fram i rygg i tredjespår på den sista långsidan men fick stopp då den framför galopperade, avslutade sedan bra i skymundan men hade för långt fram. Segertid 1.14,6a/2640 meter, till 3,82 i odds. Sex rätt på V64 delar ut 73.068 kr, medan fem rätt ger 61 kr och fyra rätt ger 9 kr. V4 ger 215 kr. Dagens dubbel 7-9 ger 6,83. V3-värde 26 kr.

Tempo: första 500 1.11.0 (8 Turmalin Yankee), 1000 1.13.3 (8 Turmalin Yankee) 2000 1.15.0 (8 Turmalin Yankee), sista 500 1.13.3

Resultat lopp 10: Real De Zeun med Daniel Wäjersten till täten i ett lugnt tempo, uppvaktad i den andra svängen, ökade farten succesivt och vann med många längder. Cresent med Sofia Frilén i kön, snabbt fram till slut och klar tvåa. Archipelago Box med Jill Ivarsson invändigt i kön, ut i tredjespår på upploppet och fixade den sista totoplatsen. Super Hörsta med Ulf Ohlsson i kön, bra fram i andraspår under slutvarvet, men tröttnade något till slut. Segertid 1.17,0/2140 meter, till 3,17 i odds. V3-värde 90 kr.

Tempo: första 500 1.21.6 (2 Real de Zeun), 1000 1.18.4 (2 Real de Zeun) sista 500 1.16.8

Resultat lopp 11: Alsaker Tyra med Arve Sjoner bra start och körde sig till täten efter den första långidan, ökade tempot och var ensam till slut. Min Lilla Kompis med Emilia Ramstedt i tredje ytter, hängde sin rygg bra och spurtade fint till slut. Vide Viking med Tomas Pettersson fram i andraspår, mestadels utan rygg, orkade i te närma sig ledaren riktigt men höll godkänt. Eld Flinga med Mats E Djuse bra start, framme tvåa tidigt, hängde på bra i ryggen på ledaren och provade att utmana, men galopperade in på upploppet. Segertid 1.29,1/2160 meter, till vinnaroddset 4,71. V3 delar ut 727 kr per andel.

Tempo: första 500 1.33.9 (5 Suverän), 1000 1.31.4 (7 Alsaker Tyra*) sista 500 1.30.1

Resultat kvallopp: Hara Baktus, Gullviva, Solett, Åstrons Kongen och Slotts Linda är alla godkända.

Resultat premielopp: Mr Swe, Magic Coin och Chip Chip är inte godkända.

Framåt kvällen är det idag fina tävlingar på Östersundstravet med en V64-omgång med jackpot. Själva V64:an ser öppen ut och det blir sannolikt en god utdelning. Pyrmo med Ulf Ohlsson blir en av de stora favoriterna och vi hör med Ulf vad han tror om sina chanser bland intervjuerna nedan. Vi uppdaterar som vanligt här på hemsidan allt eftersom under tävlingsdagen med det senaste. Här framgår bland annat programförändringar, balans- och vagninformation, intervjuer, V64-analys och -förslag samt senare resultatrapporting LIVE.

Programförändringar

Lopp 1: 9 Oryx Håleryd är struken.

Lopp 5, V64-2: 12 Texida är struken.

Lopp 6, V64-3: 7 Wild Hot Shot körs av Karin Olofsson.

Lopp 9: 12 Bird Parker körs av Jimmy Dillner.

Lopp 10: 7 Zola Boy, 9 Dragon Mearas och 15 Gonxo är strukna.

Väder- och banprognos

För närvarande spår SMHI att vädret blir 9-10 grader, uppehåll och 5-6 m/s västlig vind (med upp mot 12 m/s i byarna).

Banan är fin och man kan sannolikt köra med valfri balans.

Balans- och vagninformation – förändring gentemot senast

Lopp 1: 4 Simb Zacky hybridvagn.

Lopp 2: 10 Klack Sigrid skor runt om. 9 Fjord Stina hybrid.

Lopp 3: 2 Castle Hill sulky.

Lopp 4, V64-1: 5 Sugarmakesmecrazy barfota fram.

Lopp 5, V64-2: 1 Guli Best och 7 Knallhatten barfota fram. 3 Minna C.G. hybridvagn.

Lopp 6, V64-3: 1 Quite Right, 8 Dollar Hornline och 12 Caribbean Blue Ås barfota runt om. 10 Uppsatta skor bak. 1 Quite Right, 4 Rebel Yell Face och 11 Miskos Caprea amerikanervagn. 2 Amour Amour sulky.

Lopp 7, V64-4: 2 O.P.’s Fantastic, 7 Tristan Cesar och 10 Denali barfota runt om. 11 Il Boscaiolo barfota fram. 14 Pontiac S.W. skor fram. 1 Made By Vitsand skor runt om. 2 O.P.’s Fantastic och 14 Pontiac S.W. hybrid. 9 Reorder och 10 Denali sulky.

Lopp 8, V64-5: 2 Minessa och 11 Vertigo Knekten skor runt om. 12 Klack Vilja skor bak. 15 Art Kjarvald sulky.

Lopp 9, V64-6: 12 Bird Parker och 14 Global Brexit barfota runt om. 1 Borups Rally barfota fram. 10 Gorgeos AM barfota bak. 6 Goldfever skor bak. 9 Unlimited Face skor runt om. 12 Bird Parker amerikanervagn. 3 Gun Runner hybrid.

Lopp 10: 1 Star Gait barfota runt om. 13 True Gift skor bak. 12 Super Hörsta sulky.

Lopp 11: 3 Diesel Flicka skor runt om. 6 Govilja Viking och 11 Eld Flinga hybrid.

Intervjuer

Per Linderoth

– Topnotch Liss (Lopp 6, V64-3) klarade inte av det snäva spåret senast och det var inte så oväntat. Han kändes fin för övrigt och jag tror att formen är god. Han gynnas om det blir ett högt tempo då han är stark av sig. Jag har en bra kusk och han är en av de som kan göra upp om det.

– Denali (Lopp 7, V64-4) är en rätt bra sprinter som har goda förutsättningar här. Hon kan komma iväg fint från ett springspår, men vill nog inte göra grovjobbet själv. Med en passande resa är hon säkert med där framme. Hon är anmäld barfota runt om och det är en fördel.

– Vestpol Gladiator (lopp 8, V64-5) trodde inte Skoglund så mycket på inför Hagmyerenstarten, så jag var förvånad över hur bra han presterade. Han vann ju igen därefter så formen verkar sitta där. Han är en av de som räknas med chans.

– New Direction (lopp 9, V64-6) har varit ute i tuffa lopp och går nog ned lite i klass nu. Jag tycker inte riktigt att hon fått ut sitt bästa i loppen utan jag förväntar mig lite till. Spåret kan ju vara bra men är samtidigt chansartat för vi är väldigt beroende på vad de gör framför oss. Hon skall räknas.

– Sammanfattningsvis har jag ingen toppchans, men vilken som helst av dem skulle kunna slå till, säger Per Linderoth.

Ulf Ohlsson

– Queen Trecher (lopp 1) vet jag att Markus var väldigt nöjd med för att hon gick snabbt efter galopp för Mats i Skellefteå. Hon gjorde tydligen bort sig senast också och spår 5 är ju inte det bästa i voltstart. Det blir till att köra felfritt till att köra med, men pm det fungerar är hon nog aktuell.

– Fjord Stina (Lopp 2) känner jag inte till.

– G.K.Justus (lopp 3) har jag inte heller någon pejl på.

– Mr Clayton J.F. (Lopp 4, V64-1) är en fin och startsnabb häst som inte vinner så ofta. Taktiken är lite svårbedömd på förhand så jag vill inte binda mig vid något. Jag tycker att det är tveksamt att han skall vara favorit och att det i första hand är en platschans.

– Wild Donnan (Lopp 5, V64-2) är en fin travare som kan öppna snabbt bakom bilen. Det är några riktigt bra motståndare här jag jag får ligga lågt ändå. Platschans, skulle jag tro.

– O.P.’s Fantastic (lopp 7, V64-4) har ett bra utgångsläge och kan komma vettigt till, men jag tycker inte att han har imponerat på mig och jag tror nog att det blir tufft att vinna.

– Pyrmo (lopp 8, V64-5) har gått bra i tuffa sällskap hela tiden. Han trivs bra i ledningen så vi provar nog att komma det från det här utgångsläget. Det måste vara en bra chans om han sköter sig. Jag vill dock varna lite för att han inte är helt att lita på. Han kan slå på en galopp rätt som det är och var nära galopp senast 600 kvar.

– Turmalin Yankee (Lopp 9, V64-6) har jag ingen koll på, men det brukar vara svårt att komma till från spår 8.

– Super Hörsta (lopp 10) vet jag inget om.

– Govilja Viking (lopp 11) gick rätt bra senast och öppnade snabbt så utgångsläget är passande men hästen var lite svår tycker jag och misstänker att det blir svårt att vinna.

Mats E Djuse

– Simb Zacky (lopp 1) gick ok i debuten senast utan att imponera. Det brukar alltid vara med någon bra i de här loppen så jag tror att inte på segerchans.

– Klack Sigrid (Lopp 2) körde jag ett jobb med för en vecka sedan om hon kändes bra så formen är nog god, men jag tror att det är någon för bra emot.

– Overtimeosåfin (lopp 4, V64-1) är verkligen i jättefin form och skall nog räknas tidigt, men det gäller ju att komma vettigt till från bakspår. Vi har startsnabba hästar framför oss i alla fall och sedan får vi se hur det utvecklar sig.

– Vessle Moen (V64-2) är en stark och fin travare som blir allt bättre, men det var några väl bra emot denna gång.

– Il Boscaiolo (V64-4) är inte så dålig i grunden, men jag har svårt att värdera dagsformen.

– Art Kjarvald (V64-5) gick bra i ett snabblopp som fyra senast och håller nog en bra form. Det är annorlunda förutsättningar här och det är svårt att ta 40 på Ohlssons såklart, men han är inte så dålig och kan vara intressant.

– Emperor Mearas (Lopp 9, V64-6) har jag inte kört och har svårt att värdera i sammanhanget.

– Gonzo (Lopp 10) är en bra häst för klassen och kommer vi igenom vettigt från det svåra utgångsläget är vi nog med långt framme. Han tål att göra en del själv på vägen också.

– Eld Flinga (Lopp 11) gick bra då jag körde henne tidigare. Jag har ingen koll på dagsformen, säger Mats E Djuse.

Från www.atg.se

 Mats Gällerstedt

– Guli Best (V64-2) gillade inte banan senast och svarade för en sämre prestation. Han känns fin i jobben, men det saknas lite och jag tror han behöver lopp i kroppen och jag ligger lite lågt, säger Mats Gällerstedt.

Jomar Blekkan
– L.J.’s Musclemadness (V64-4) har haft en del otur på slutet. Han är i mycket fin form och jag tycker att han möter lite enklare motstånd än senast på Leangen. Läget är lite chansartat och jag får se till att vi tar oss ut i tid. Det kan bli långt fram, men klaffar det är jag inte främmande för att vi är långt framme.

– Alma Prins (V64-5) gick på fint senast i Bollnäs. Detta är en bra häst som inte haft den rätta turen i sommar och bord ehaft ett par segrar. Läget är lite chansartat, men löser det sig så matchar han det här gänget utan problem och det är bästa chansen av mina två, säger Jomar Blekkan.


Thomas Mjöen

– B.B. Viking (V64-2) är en väldigt kapabel häst och man vinner inte tio lopp på elva starter om man inte är bra. Hästen var mycket lovande som unghäst, men fick tyvärr en gaffelbandsskada och fick ytterligare en när den var läkt. Ägarna har varit förnuftiga och väntat ut hästen och det har dom till godo nu. Han vann lätt senast på en ganska krävande bana.
Hur är kusken som kör?
– Det är ägardottern. Hon är duktig och har kört B.B.Viking mycket så det ska inte vara några problem.
Hur bedömer du chansen?
– Utan att ha så bra koll på vad han möter så måste han ha en bra chans, det är en mycket bra häst som står billigt inne i klassen än så länge, säger Thomas Mjöen.

V64-analysen

V64-omgången är rätt svårtippad på förhand och jag tror det kan skrälla till en del. Det är några startsnabba i V64-öppningen, men jag är inte helt övertygad om att vare sig Cobourg Hanover eller Mr Clayton J.F. körs i täten över full väg. Cobourg Hanover brukar annars vara bra efter uppehåll! Owen Face och Overtimeosåfin är formkort som jag tror mest på till slut. Segermaskinen B.B.Viking är just nu jättefavorit i V64-2, men spår 11 och att han blir ägarkörd nu istället för Thomas Mjöen gör att jag tvekar trots 10 vinster på 11 starter. Det är andra bra hästar med bättre utgångslägen med i loppet också som rensar. S.G.Flying Diaval är min vinnare i V64-3, men det kräver såklart klaff. En chansspik! Amour Amour har fin kapacitet i grunden, men har inte riktigt fungerat som tränaren önskat. Livsfarlig den dag det lossnar! V64-4 är ett intressant sprinterlopp. Jag är inne på Denali som just nu är streckad på endast 5 procent av systemen. Pyrmo har perfekta förutsättningar och bör ha toppchans felfri i V64-5. Jag spikar! I V64-avslutningen har de främsta svåra utgångsläget. Jag är inne på att Turmalin Yankee kan skrälla trots spår 8. Hon är startsnabb, kan komma bra till direkt och Ulf Ohlsson bör passa ypperligt.

V64-förslaget 3 * 5 * 1 * 6 * 1 * 5 = 450 rader

Avd.1: 2 Cobourg Hanover, 3 Owen Face, 9 Overtimosåfin res. 6 Mr Clayton J.F., 1 Hagentoy

Avd.2: 2 Vessle Moen, 4 Wild Donnan, 5 Möre Bella, 8 Neon Tabac, 12 B.B.Viking res. 10 Rigubben, 7 Knallhatten

Avd.3: 6 S.G.Flying Diaval res. 9 Topnotch Liss, 8 Dollar Hornline

Avd.4: 1 Made By Vitsand, 2 O.P.’S Fantastic, 8 Happy Confess, 10 Denali, 12 My Gifted My, 14 Pontiac S.W. res. 11 Whitsun Madonna, 13 Il Boscaiolo

Avd.5: 7 Pyrmo res. 13 Vestpol Gladiator, 8 Alma Prins

Avd.6: 8 Turmalin Yankee, 9 Unlimited Face, 10 Gorgeous AM, 13 New Direction, 14 Global Brexit res. 6 Goldfever, 15 Chookdi

Lycka till på spelet!

För ett tag sedan gick vi ut med ny information kring provloppen. Det gäller fortfarande, men vi har nu uppdaterat datumen och lagt till en provloppstisdag i slutet av september.

Provloppen lördag 3 oktober flyttas till lördag 10 oktober och vi lägger nu även till tisdag 29 september som en provloppskväll.

På lördagar startar vi alltid kl 11.00, men tisdag 29 september körs första loppet kl 19.00.

OBS! Från och med tisdag den 29 september kommer vi att införa anmälan senast kl 11.00 dagen innan, dvs måndag 28 september kl 11.00. På eftermiddagen presenteras sedan en startlista till provloppen på hemsidan och man vet då vilka lopp som blir av och hur många hästar det är i loppet. På provloppsdagen hämtar man sedan ut en nummerbricka på inskrivningen som till ett vanligt lopp. Vi vill få till bättre struktur kring provloppen, startlista och nummerbricka är ett steg i rätt riktning.

Priset att vara med i provlopp höjs till 50 kr (6 % moms tillkommer) som kommer att dras via ST:s avräkningssystem. Anmälan sker via email, telefon eller sms.
Anmälan görs via email till mattias.stenby@ostersund.travsport.se eller på telefon 063 – 19 95 92. Sms på 0705 – 45 65 18 går också bra.
Missar man anmälningstiden och absolut vill vara med när provloppen drar igång finns möjlighet till efteranmälan i mån av plats, men kostar då 150 kr (6 % moms tillkommer).

Dessa sex provlopp finns att välja på:

Provlopp 1: Kallblod 2140m / Idealtid 1.45

Provlopp 2: Varmblod 2140m / Idealtid 1.27

Provlopp 3: Kallblod 2140m / Idealtid 1.38

Provlopp 4: Varmblod 2140m / Idealtid 1.22

Provlopp 5: Kallblod 2140m / Idealtid 1.33

Provlopp 6: Kallblod 2140m / Idealtid 2.00 (nytt lopp under några provloppsdagar hösten 2020)

OBS! Viktigt att alla följer tiderna i loppen. Är det idealtid 1.27 så är det 1.27 som gäller. Inget annat. Vi kommer att bevaka provloppen mer noggrant och de som inte kan hålla sig till reglerna kan bötfällas. Så fungerar det på en del andra banor och kan kuskarna inte hålla sig till de uppsatta idealtiderna måste vi inför det på Östersundstravet också.

Vi har även preliminärt bestämt provloppsdatum för resten av höstsäsongen:

Tisdag 29 september kl 19.00

Lördag 10 oktober kl 11.00

Lördag 24 oktober kl 11.00

Lördag 14 november kl 11.00

Lördag 5 december kl 11.00

Vi återkommer sedan med datum för provloppen 2021, men vi kan redan nu berätta att preliminärt i månadsskiftet februari-mars 2021 så drar Tvååringsserien igång.