Sportnyheter

B.W.Snuffe

Tisdag den 1 april gick startskottet för ”Kallsvenskan 2014” vilket är en tävling mellan banorna Bergsåker, Dannero, Solänget, Umåker och Östersundstravet där varje bana deltar med varsitt kallblod som leasats för tävling från april – december för 99 andelsägare/häst. Tävlingen fick också en rivstart då hela fyra av tävlingens fem hästar debuterade den 6 april på Dannero, där det blev en andraplats för Solängets Lottmar, en tredjeplats för Bergsåkers Stumne Jubel och en fjärdeplats för Danneros Balderina N.O. Tyvärr så blev vår representant B.W.Snuffe oplacerad den dagen men han kommer igen. I kväll så kommer B.W.Snuffes tränare Rikard Skoglund fram till publikscenen på publikplatserna och visar upp vår representant  för er alla delägare samtidigt som han berättar om hästen och om tävlingen Kallsvenskan. Passa då på att ställa frågor om er delägde B.W.Snuffe. Därefter så kommer alla delägare att bli bjudna på korv med bröd i totohallen.

Hingstdag.

I kväll så arrangerar vi också en hingstdag här på Östersundstravet. Det är hingstarna Love, Ulvsås Zico, Håkon Jo och Alm Viktor som i kväll kommer att visas upp vid stall 7 B på stallbacken där också Sleipner Jämtland finns på plats och bjuder på fika. Ta chansen att se dessa hingstar över en fika och lite kallblodssnack. Välkommen till stall 7 B.

Breddtrav

I kväll är det då dags för den första s.k. breddloppsdagen här på Östersundstravet, och anmälningsintresset till kvällens tävlingar var väl sådär kan man säga då det är 35 lediga platser i kvällens lopp. Divisionssystemet som ST tagit fram kan säkert vara bra på sitt sätt men jag tror att vi efter en inledande testperiod kommer att behöva göra vissa korrigeringar kring det hela.

Spelmässigt ser det ändock intressant ut och för er som streckar rätt kan det åter bli bra utdelning.

Välkomna till en spännande upplevelse på Östersundstravet!

Kurvbild-6

Vid dagens lunchtävlingar på Hagmyren fanns en handfull jämthästar på plats och det blev också två segrar med hem till länet genom MIDSOMMARSNAPSA som vann V4-4, och CAN BO som vann V5-2.

Dagens första jämtseger fixade alltså amatörtränaren Kenneth Olsson från fåker som vann lopp 4, V4-4, lätt och säkert tillsammans med sin MIDSOMMARSNAPSA efter ledning från strax efter start till mål. Kenneth Olsson höll ett jämnt 1.30-tempo första varvet, ökade sedan mot mål och vann säkert på nya fina rekordet 29,0/1640 m.v. Detta var Midsommarsnapsas första årsseger i femte starten, och fler lär kunna följa framöver….

Vinnaroddset nu blev 4,60 och segern var värd 22.000 kr.

Dagens andra jämtseger fixade Lennart Holmberg från Brunflo med sin egentränade CAN BO i lopp 6, V5-2, efter ledning från start till mål. Can Bo inledde med lugna 37,9 första 500 m, fortsatte att öka farten till 34,5 första 1000 m, och lämnade sedan konkurrenterna långt efter sig och vann helt överlägset på nya fina rekordet 32,8/2140 m. Detta var Can Bo:s första seger i karriärens fjärde start och fler lär komma framöver, var så säkra….

Segern nu var värd 15.000 kr och vinnaroddset blev 4,83.

/ Östersundstravet 140422.