Sportnyheter

På lunchtravet vid Rättviks travbana startar under tisdagen Åke Erikssons Västerbofeelsofine med Isabell Eriksson från spår 4 bakom bilen över kort distans i V4-avslutningen.

När Dannero kör trav under tisdagskvällen med V64 är det hela 19 till start från länet. Först ut är Christer Olofssons Mockingjay R.C. med Jan-Olof Johansson från spår 3 och Oscar Berglunds 3-åriga debutant Lugo med Magnus A Djuse från spår 6 över medeldistans i voltstart. I lopp 2 har Miriam med Lars-Åke Svärdfeldt spår 3 på start över medeldistans. I V64-öppningen har Anders Djuses Ippon Futura med Mats E Djuse spår 2 bakom bilen över medeldistans. I V64-2 har Mikael Björklunds Blixen med Jan-Olof Johansson spår 1, Åstrons Flamma med Karin Olofsson spår 3, Gunnar Gabrielssons Zenit med Magnus A Djuse spår 4, V.Viking med Lars Blomqvist spår 6 och Mikael Molins Langlands Viking med Lars-Åke Svärdfeldt spår 7 samt Husgars Philip med Carl-Ivar Larsson spår 8 över medeldistans i voltstart. I V64-3 har Oscar Berglunds nyförvärv S.G.Faster Iris med Magnus A Djuse spår 1 och Hans Swedins Gorgeous AM med Daniel Wäjersten spår 4 bakom bilen över kort distans. I V64-4 har Olle Carlssons Ulfsås Chagello med Mats E Djuse spår 6 i voltstart över kort distans och är klar favorit på förhand, medan Hans Swedins Valliance med Linda Forsberg har spår 10. I V64-5 har Maria Rönnings Björnivar med Per Linderoth spår 6 på start över lång distans, medan Fantom med Magnus A Djuse har spår 3 på tillägg. I V64-finalen har Charlotte von Krusenstiernas Highsurprise Laday med Magnus A Djuse spår 5 och Anna Charlotta Bergströms Wallbase spår 6 sant Pave Vino med Per Linderoth spår 13 bakom bilen över medeldistans.

Östersunds Per Linderoth får chansen som kusk i Elitloppet 2020. Solvallatränaren Daniel Redén har valt Linderoth som kusk bakom nioårige hingsten Sorbet som tog en plats i Elitloppet genom segern i Meadow Roads lopp på Solvalla den 13 maj.

Sorbet och Per Linderoth lottades till spår 2 bakom bilen i det första försöket på söndag den 31 maj.

Försök 1:
1. Vivid Wise As – Björn Goop
2. Sorbet – Per Linderoth
3. Disco Volante – Carl Johan Jepson
4. Missle Hill – Johan Untersteiner
5. Chief Orlando – Rikard N Skoglund
6. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7. Looking Superb – Jomar Blekkan
8. Earl Simon – Franck Ouvrie

Försök 2:
1. Elian Web – Jorma Kontio
2. Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
3. Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
4. Attraversiamo – Erik Adielsson
5. Cokstile – Christoffer Eriksson
6. Racing Mange – Joakim Lövgren
7. Makethemark – Ulf Ohlsson
8. Propulsion – Örjan Kihlström

Det blir första gången som Per Linderoth får chansen i Elitloppet, Per som för övrigt bara har sju segrar kvar till milstolpen 1 000 segrar i karriären.

Per har kört Sorbet en gång tidigare i karriären, det var i Masters Finalen på Östersundstravet i september 2018  då man slutade fyra bakom Propulsion, Milligan’s School och Readly Express.

Nästa helg den 5-6 juni körs dubbeltrav på Östersundstravet med Jämtlands Stora Pris som sportslig höjdpunkt.

Enligt propositionen har Jämtlands Travsällskap möjlighet att dela ut två wildcards i loppet, men i och med att tävlingarna kommer att genomföras utan publik har Jämtlands Travsällskap beslutat att inga wildcards kommer att delas ut. De 10 hästar med mest startpoäng får starta i loppet.

2019 års vinnare Milligan’s School på bilden.

När Umåker arrangerade en V65-omgång under lördagskvällen ledde Henrik Sjöquists Sheilah Laday (foto Maria Holmén/TR Bild) med Sofia Fridén hela vägen i V65-3 och vann enkelt på 1.14,5/2140 meter, till 14,57 i odds hos ATG. Det var det 6-åriga stoets första seger i Henriks regi, alltså sedan den 7 april i år.

När Bollnästravet arrangerade V65-tävlingar under fredagseftermiddagen blev det fina frangångar för jämthästar och den som flinade mest på hemvägen var nog Per Linderoth som tog en trippelseger! Per inledde med att tillsammans med Michael von Essens Optandsfröken ta hem V65-öppningen via finfin spurt långt ute i banan. Ekipaget kom fram fint i andraspår inledningsvis, fick med i rygg i tredjespår inför den sista långsidan, kom till attack i slutsvängen och spurtade till en säker seger på 1.25,4, till 23,17 i odds. I V65-5 var storfavoriten Mjölner Apollo överlägsen för Per. I V65-finalen spurtade hans egentränade Buzzer Beater till seger på 1.14,6/2160 meter. Ekipaget kom fint fram i andraspår, fick fritt först inpå upploppet, veks ut flera spår och avslutade visslande till en enkel vinst, till 23,90 i odds. Därav blev det ingen som hade sex rätt inom V65. I V65-3 slutade Mikael Björklunds Kolmi med Örjan Kihlström trea efter ett lopp i rygg i andraspår på 1.31,7/1640 meter. I det sista loppet spurtade Åke Erikssons Broximus Zet med Rikard N Skoglund snabbt i fjärdespår runt slutsvängen och fullföljde in i mål som trea på 1.14,0/1660 meter.