university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Nyheter

Readly Express – bäst genom tiderna?

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔10.juni 2018
Readly Express – bäst genom tiderna?

Det har varit en helt fantastisk travhelg på Österundstravet och intrycken var många gånger enormt imponerande! Vi fick verkligen se trav i världsklass och flera prestationer var långt utöver det normala. Det var sport i absolut världsklass och även hemmalaget visade framfötterna på allvar!

Vi börjar med det bästa av allt – Readly Express – ja vilken uppvisning! Vi har tidigare sett fantastiska lopp i Östersunds största lopp denna helg med bland annat Zoogin, Remington Crown och Victory Tilly som segrare, men Readly Express insats i Jämtlands Stora Pris slår allt!

Efter att ha tagit hem Prix d´Amerique i januari och avelsarbete var det frågan om han efter närmare fem månaders uppehåll hade form nog att slå den svenska traveliten från bakspår i Jämtlands Stora Pris. Enligt tränaren Timo Nurmus hade han inte gått ett steg snabbare än 1.20 i jobben, men kändes fin.

Det blev inledningsvis spetskörning och Volstead med Ulf Ohlsson hittade till ledningen. Jorma Kontio valde efter 600 meter att styra på från tredje ytter och efter knappt ett varv landande ekipaget utvändigt om ledaren. Jorma tryckte vid ingången till den bortre långsidan till, övertog snabbt ledningen, drog undan och vann till synes och enligt Jorma mycket enkelt med krafter kvar på 1.10,0a/2140 meter. Det såg ut som han lattjade med motståndet! Jag var som förstummad av insatsen och då är han inte ens på topp än! Jag tror aldrig jag sett honom finare än igår, har aldrig blivit så imponerad och är övertygad om det var världens bästa travhäst som var i Östersund under Jämtlands Stora Pris. Fortsätter han så här talar nog mycket för att blir bäst genom tiderna också….

Erik Sting satte banrekord

Timo Nurmos-tränade hästar hade redan innan dess imponerat framför allt då Erik Sting satte banrekord i Storsjöpokalen med 1.09,9a/1640 meter. Carl Johan Jepson serverade honom ett vilsamt lopp invändigt, innan han styrde ut på den sista långsidan, pressade den ledande favoriten Nobel Amok i galopp och seglade ifrån till en enkel seger, även han med till synes gott om krafter i behåll!

”Norsken” gav effekt på Minnestads El Paso

V75 började med en annan oerhört vass vinnare i klass I genom Dennis Palmqvists Minnestads El Paso. Körande Rebecca Dahléns taktik var att hålla ledningen från innerspåret, men efter att ha orsakat en av två omstarter lyckades hon inte hålla emot favoriten Panther Face med Stefan Söderqvist. Rebecca styrde ut som först i andraspår efter ett halvvarv, men blev avlöst av hemmahästen Bella On Tour med Fredrik Jonsson. 800 kvar styrde Rebecca på, ”norsken” rycktes för första gången och han var först innan den sista kurvan nalkades, drog iväg till seger med ”halva upploppet” på det nya svenska rekordet 1.11,9/2140 meter. Vi gratulerar Rebecca Dahlén till hennes första V75-seger och fler lär vänta, med tanke på denna uppvisning!

Oscar Berglund fortsätter att dominera

Även hemmalaget visade framfötterna i helgen! Oscar Berglund hade överlägsne Mariluck under fredagen för Emilia Leo och under V75 satte hon dit Hope And Dreams i lärlingsloppet. Emilia smög med i ryggar, på sista långsidan i rygg på Ditty Bopper/Mats E Djuse, kunde vänta med attacken in till upploppet och det 5-åriga stoet spurtade en klar seger med en längd på det nya rekordet 1.13,1a/2140 meter. Det var Emilias första V75-seger, men det skulle inte ta lång tid innan den andra kom, för att efter att ha smugit med egentränade Sign Me Up Too i klass II-försöket, kastade hon loss 600 kvar, kopplade greppet på storfavoriten Chapuy/Åke Lindblom i slutkurvan och den 5-åriga valacken stack ifrån till en enkel vinst på 1.11,2a/1640 meter. Rikard N.Skoglund lyckades med sin taktik för Daniel Wikbergs M.T.Jamming Jerry med ryggen på ledaren och lucka i slutkurvan. Hemmahästen spurtade bra som tvåa på det nya rekordet 1.11,8a/1640 meter, men åt segraren fanns inget att göra.

Stor kamp bland kallbloden

Sjunga Best Minne blev ett rivigt race där favoriten B.W.Sture med Örjan Kihlström till slut lyckades bärga segern i en tight slutstrid på det nya rekordet 1.23,1/2140. Utanför anföll först Fender/Rikard N Skoglund och längre ut kom framför allt Ådne Odin/Carl Johan Jepson, men den Jan-Olov Persson-tränade 5-årshingsten höll undan med en nos.

Som om detta inte var nog fick vi se ett italienskt monster i i bronsdivisionen. Från ytterspår blev Volnak Du Kras med Alessandro Gocciadoro hängandes i tredjespår inledningsvis, pressade sig till täten efter 700 meter, höll ett högt tempo, stack ifrån i slutkurvan och vann med många längder på grymma 1.12,5a/2640 meter.

För övrigt kan från lördagstävlingarna nämnas att…

… Per Linderoths Donners AM såg enastående ut vid en plättlätt seger i montédebuten för Jenni H Åsberg. I det loppet slutade Emilia Leo ”bara” tvåa med Oscar Berglunds Orlando Triss på 1.15,2a/2140 meter. För övrigt vann hon tre av tre i helgen och det var rörande att se pojkvännen Oskar Kylin Blom gråta av lycka över framgångarna.

… blev en hemmaseger i V4-2 då Mikael Halvarsson ledde hela vägen med Vervinn som höll undan i en tight slutstrid mot Miraldine med Anita Valstad Hagmann. Segertiden blev det nya rekordet 1.27,1a/2140 meter.

… att den store Wångenhästen Uptodate tog hem sin debut för Magnus A Djuse på 1.17,4/2140 meter. 18-årige Magnus tog sin tolfte årsseger och ligger tvåa bakom omöjlige Ulf Ohlsson i körsvensligan på Österundstravet.

V75-delade ut 8.184 kr på sju rätt, 94 kr på sex rätt medan det blev jackpot på femmorna.

Liknande Artiklar

Eye Candy V.R. i V64 på Umåker

Eye Candy V.R. i V64 på Umåker

När Umåker kör V64 uunder tisdagskvällen startar Nicklas Rehnsbos Eye Candy V.R. i V64-öppningen, ett stolopp för Magnus A Djuse från

Läs Mer