Ponnytrav

Ponnytrav

I söndags var det fina ponnytävlingar i Skellefteå med Diamond League. Nio lopp kördes och Östersund hade ”lilla julafton” med sju tränarsegrar.

Jennifer Hansson-tränade Månstorps Opal tillsammans med Emelinda Persson.
Jennifer Hanssons Månstorps Unik tillsammans med Emelinda Persson i sulkyn.
Nathalie Eriksson vann med egentränade Rakkaus.
Emma Gabrielsson efter segern med egentränade Dynar Ess.
Jennifer Hanssons Månstorps Unik vinner sitt andra lopp för dagen med Emelinda Persson i sulkyn.
Hannah Norredahl efter segern med egentränade Zantos Z.
Ella Fredriksson vinner med Tilde Fredriksson-tränade Yankee Chanel.

Matilda Höeim Flyckt är 16 år och bor i Östersund med sin lillebror, växelvis hos mamma och pappa. Tillsammans med mamma och mammas kompis har hon en ridhäst.

Matilda började på ridskola när hon var 7 år, efter ett kalas på travskolan så började hon även på travskola, hon har gått märkeskurserna och 2018 tog hon ponnylicens. Även mamma har gått kurs på travskolan och förra sommaren hyrde de travskolans shettis Irma som också Matilda körde till seger den sommaren.

Till hösten börjar Matilda gymnasiet men kommer fortsätta att jobba som ledare vilket hon nu har gjort i 2 år. Det bästa med att jobba som ledare tycker hon är det sociala, att få jobba med trevliga kollegor och elever samt att följa eleverna termin efter termin och se deras framsteg. Matilda trivs bra på sin arbetsplats och nämner att det är bra arbetsförhållanden på Travskolan och väldigt bra stämning. Hon siktar på att ta storhäst-licens och att fortsätta att ha hästarna som hobby.

Matilda är en toppenledare och en solstråle, hon är pålitlig och lösningsorienterad, ser alla elever och instruerar både individuellt och i grupp med bravur. Vi är så glada att Matilda vill jobba som ledare hos oss.

Wille Berg är 11 år och bor i Fannbyn tillsammans med mamma, pappa, lillasyster och lillebror, hunden Busa, kaninen Linus och en fisk.

Han började rida på en lånad häst i 1,5 år, sedan dess har han gått brons, silver och guld och nu i höst är det äntligen dags för honom att ta ponnylicens.

Det bästa med att gå Travskola tycker Wille är att få lära sig köra häst. Favorithästen är shetlandsponnyn Bandit. Wille är en flitig deltagare på läger och aktiviteter utöver den vanliga kursverksamheten, andra intressen som Wille har är fiske, innebandy och skytte. Dock krockade skyttet med travet så då fick skyttet ge vika.

Det är så roligt att ha Wille som elev på Travskolan och vi hoppas att han kommer att fortsätta hos oss även efter licenskursen. Lycka till med licensen i höst, Wille!

Under torsdagskvällen kördes årets första ponnytravtävlingar på Östersund. Sju lopp och ett kvallopp kördes och loppen finns att se på Youtube under Östersundstravets Ponnytravklubb.

Klicka här för att komma dit.

Bilden visar hästen Moana som vann tillsammans med My Jonsson Beijron. Foto Tom Jönehag.