Ponnytrav

Ponnytrav

Jennifer Hansson-tränade Månstorps Opal slutade på andraplats vid SM-tävlingarna på Åby igår.

Segern i kategori A gick till Månstorps Quattro från Romme på 2.09,4/1640 autostart, men Jennifer Hanssons Månstorps Opal slutade på en fin andraplats på 2.09,6 tillsammans med My Jonsson-Beijron. Stallkamraten Månstorps Unik inkom som femma med Linnea Edler-Pålsson.

Nu på lördag 17 oktober körs det ponnytrav på Östersundstravet. Det blev 12 lopp varav fyra är autostartslopp och två är montélopp.

Klicka här för att läsa lördagens startlistor.

Nu på lördag den 26 september körs det ponnytrav på Östersundstravet. Kvallopp körs kl 11.30 och därefter drar tävlingarna igång utan publik kl 12.00.

Klicka här för att läsa startlistorna.

Livia Snickars är 10 år och bor i Odensala tillsammans med mamma, pappa och lillebror. Hon har hållit på med hästar i fem år. Första mötet med hästar var på Jamtli som treåring. Travintresset kom förra året då hon var på travskolan på ett sommarläger och det var så roligt, säger Livia. Sedan dess är hon fast.

Hon har gått brons, silver och nu går hon i guldgruppen. Nästa år är siktet inställt mot ponnylicens och hon är bestämd med att hon kommer att använda sin licens och tävla i trav. I framtiden kommer hon att jobba som veterinär.

På frågan vad som är det bästa med hästar svarar hon tveklöst ALLT!

Hon trivs jättebra på travskolan och nämner stämningen och att alla är så trevliga. Hennes favorithäst är russet Lill-Sorken såklart.

Bästa hästminnet berättar hon om när hon fick rida Sorken första gången efter hans skada och de hoppade ett litet blå/gult hinder. Då grät jag av glädje och lycka säger hon.

Vi önskar Livia en rolig termin i guldgruppen och önskar henne lycka till med ponnylicensen till våren!