Nyheter

Månadens Elev Maj

📁 Senaste nytt, Toppnyhet 🕔07.maj 2020

Månadens elev maj

Michael Fredriksson är 53 år och bor i Krokom, där han arbetar som enhetschef på hemtjänsten. Han är född och uppvuxen i Norrköping, har bott några år i Malmö och Köpenhamn men sedan 2001 bor han i Jämtland. Michael har ingen erfarenhet av hästar och trav mer än några besök på ridskolan vid 7 års ålder. Han kom i kontakt med travet via en chefsutbildning som hölls på Wången där han fick köra Tandemkörning. Att gå travkurs var så långt ifrån det han kunde tänka sig men efter ett tips från en kollega om Travskolan så anmälde han sig. Jag ångrar mig inte en sekund säger Michael, det är hur roligt som helst, men också en utmaning!

Roligast hittills var snabbjobbet med russet Wickan. Det är roligt att köra fort, att få känna vilka små marginaler det är mellan trav och galopp. Ett samspel mellan häst och människa beskriver han.

På frågan om han går i planer att köpa en travhäst i framtiden så svarar han att han inte tänkt så långt än, men att han absolut tänker fortsätta och förbättra sina kunskaper inom området trav och hästar.

Vi på travskolan ser verkligen fram emot att få se mer av Michael efter denna termin.