Nyheter

Kolmi och Rigubben vann på Dannero

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔08.september 2019
Kolmi och Rigubben vann på Dannero

När Dannero körde trav under söndagen blev det nya framgångar för jämthästar. I V5-2 vann nämligen Mikael Björklunds Kolmi för Jimmy Dillner. Segertid blev 1.32,1 och vinnarodds 5,63. Ekipaget var placerad i rygg på ledande Åhs Gnå med Ingvar Nyberg, vek ut utvändigt om ledaren på den sista långsidan, pressade den senare i galopp 300 kvar och vann med många längder. I V5-4 segrade sedan också Rigubben med Stig Engstrand enkelt på 1.30,5/2160 meter, till favoritordet 1,71. Stig styrde fram utvändigt om ledaren 1300 kvar, kopplade greppet i slutsvängen och den 7-årige valacken stack ifrån sällskapet till slut.

I det första loppet tog Hans Swedins Epsilon Sisu med Linda Forsberg ledningen och höll till andrapriset på 1.16,0/1640 meter. Stallkompisen Uposatha ville inte vara sämre och slutade också tvåa på 1.15,4/2140 meter för Linda Forsberg i lopp 4. Ekipaget fick en resa i rygg på länge ledande O.M. Manne Marje med Magnus Kårvall, kom ut i slutkurvan och spurtade riktigt positivt, men fick ge sig knappt mot utvändige O.P.’s Flirt med Lisa Gilljam. Trea blev Veronica Book Sundbergs Above All Ås med Mats E Djuse på 1.14,7/2160 meter, efter att från kön stött ut en konkurrent i tredjespår varvet, hängde på denna, attackerade själv i slutkurvan och kopplade greppet in på upploppet, men stannade till den sista biten.

Liknande Artiklar

Lunchtävlingar under onsdagen på Östersundstravet

Lunchtävlingar under onsdagen på Östersundstravet

När Östersundstravet kör lunchtävlingar under onsdagen är det 21 jämthästar till start, samt fyra som kvalar. Det spås blir 6-8

Läs Mer