Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar v.9

📁 Senaste nytt 🕔28.februari 2020

Information v.09

Lunchtravet i går (26/2) ger oss fina förhoppningar om att årets sportsliga prestationer håller bra nivå. 2019 var magkänslan att Östersundstränade och ägda hästar skulle i numerär slå rekordet att springa in 100 000 kronor eller mer, och det blev verklighet. 44 hästar, vilket är en riktigt bra siffra! Året börjar också bra! Många hemmahästar visar gryende form och tittar vi lite närmare på gårdagens resultat ser vi flera högoddsare som tog fina pengar. Detta är bra för regionen i allmänhet och självklart för hästägarna i synnerhet. Detta ger både hopp och framtidstro. Bra jobbat!
Per Linderoth tog snabbt två segrar och gick i kapp Ulf Olsson i championsstriden. Ulf tog dock en seger i sista loppet för dagen och övertog ledningen med en pinne.

På andra sidan staketet, bakom vår skogs- och rakbana har vi en gentleman som också sticker ut. Daniel Berglin, mer känd som Dajja, är ingen vanlig tippare. Redan 2019 blev Dajja uppmärksammad av ATG för sina fina framgångar som tipsexpert. Dajja vilar inte på hanen, utan fortsätter tippa hem fina pengar till kunderna på ICA Kvantum. Senaste veckan fick han in både V86 och V75 vilket gav kunderna sammanlagt 4,2 miljoner kronor!!! I helgen är det V75 på Bergsåker. Ett tips; besök Dajja, andelarna tar snabbt slut…

Det finns många människor jag på olika sätt vill framhålla och till och med hylla lite extra. Ibland kan det vara en insats och ibland kan det bara vara en positiv attityd eller handling som kan vara avgörande. Jag vill i detta sammanhang lyfta två personer.
Att kliva in som anläggningschef och ansvara för tränings- och tävlingsbanor, byggnader, personal och ekonomi utan tidigare erfarenhet är en riktig utmaning. Andreas Johansson klev in i travet för bara något år sedan som amatörtränare och hästägare. Sedan 1 februari i år är han anläggningschef på Östersundstravet. Andreas har nu ansvarat för två tävlingsdagar och resultatet är riktigt bra. Nu ska vi tillsammans skapa bra tränings- och tävlingsförhållanden.
En annan profil på banan är Carola Olofsson. 2019 gav jag henne möjligheten att få hyra en av våra små villor inne på området. Det var en önskan från Carola och det blev ett lyckat drag för både henne och för Östersundstravet. På midsommarafton 2019 gick sabotagelarmet i totohallen. Jag ringde Carola och först på plats konstaterade hon brandrök. Detta var helt avgörande för en snabb räddningsinsats vilket i sin tur innebar att vi lyckades rädda mycket av värde. Nu har Carola också fått möjlighet att jobba här på Östersundstravet. Hon tillhör och arbetar för anläggningsgruppen och travskolan. Helgens kommentar; ”-Det har aldrig tidigare varit så bra städat i gäststallet…”

/Jan Quicklund

Liknande Artiklar

Är det dags för Picasso Face?

Är det dags för Picasso Face?

När Bergsåker delar på en V86-omgång med Solvalla under onsdagsaftonen har Tomas B Nilssons Frida Taxam med Magnus A Djuse

Läs Mer