Nyheter

I sista stund – inför dagens tävlingar

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Tips, Toppnyhet, Trav 🕔06.december 2018
I sista stund – inför dagens tävlingar

Idag kör Östersundstravet lunchtävlingar och här kommer programförändringar, intervjuer, en kort V4-analys och ett V4-förslag.

Programförändringar:

Strukna hästar:

Lopp 3, V4-3: 2 Andrea Slogum

Lopp 4, V4-4, V5-1: 4 Whitsun Madonna, 11 Bourbon U.N.G.

Lopp 5, V5-2: 5 Go Go River, 9 Cool Flow

Lopp 6, V5-3: 6 Harnsta Nenne

Lopp 7, V5-4: 6 Michelle J.F., 11 Avataria, 14 Tagetes

Lopp 8, V5-5: 13 Sparkler

Körsvensändringar:

Lopp 1, V4-1: 11 Monster Viking kör av Daniel Selin

Intervjuer

Mats E Djuse:

Björnivar (V4-1) hade nog vunit senast utan galopp 100 meter från mål. Formen är god, men jag vet inte hur distansen är eftersom han kan vara lite hetsig. Vi får köra snällt och komma till slut. Skall nog inte räknas bort helt.

From Dust To Down (V4-2) är en topphäst i grunden och känns fin i banjobb. Det skall bli intressant att se vara han kan göra här. Han brukar gå barfota fram så skor runt om kan ju vara en nackdel. Jag misstänker att det blir svårt att nå Wäjerstens häst och jag vill inte köra alltför offensivt såhär i första starten.

Moeses (V4-3) är verkligt i ett fint slag. Han gick med jänkarvagn senast också och det verkar ha slagit väl ut. Om han är lika bra igen så skall han räknas med segerchans.

Valentino Demi (V4-4, V5-1) får jag smyga med och hoppas på en framskjuten placering.

Hot Tonai (V5-2) känner jag inte till såväl. Galopperade från just ett andraspår senast och det blir till att köra felfritt till att börja med.

Maggnetta (V5-3) är startsnabb och har passande förutsättningar. Vi kanske kan ta en plats.

Lill Raketen (V5-4) blev hetsig senast efter omstarten med sitt stängda huvudlag. Nu öppnar vi upp så att han håller sig lugnare. Utgångsläget är perfekt, men jag tror att det blir svårt att hålla undan för en felfri Digital Line.

Aldorassa (V5-5) är fin, men brukar sig inte riktigt för fullt. Fina förutsättningar denna gång och jag hoppas kunna leda länge, säger Mats E Djuse.

Magnus A Djuse

Labero Broline (V4-2) gick ju riktigt bra senast och jag tycker att han är andrahäst i loppet. Att vi skall nå Wäjerstens häst känns ju nästan hopplöst.

Thees Prinsen (V4-3) gick ju bra senast och är väl inte borta här heller, men det är mycket tuffare motstånd denna gång. Jag tror att Moeses bli tuff att stå emot.

Broximus Zet (V4-4, V5-1) är en fin häst som jag tycker måste räknas tidigt i en inte alltför tuff omgivning.

Lassbyns Heta Lina (V5-3) ser ju snabb ut, men jag har ingen riktig koll på henne.

Digital Line (V5-4) är min bästa chans för dagen. Han var inte som bäst senast och jag tror att han kommer att vara bättre denna gång. Gynnas av strykningarna och blir nog svårstoppad felfri.

Imakeaflirtwithyou (V5-5) har perfekta förutsättningar med kort distans och springspår, men formen verkar vara diffus. Hon är startsnabb och skall nog inte räknas bort helt, säger Magnus A Djuse.

Se också intervjuer på www.atg.se/v4/tips

V4-analysen

Klurigt i V4-öppningen. Svärting A.C. lär nog spetsa och kan leda länge. Kajsa Karma har farten och är mitt drag i loppet. Skorpion och Monster Viking ser starkast ut på dubbla tillägg. Jag fyller på och hoppas på skräll! M.C.C.Orlando imponerade senast och jag tror att Daniel Wäjersten leder V4-2 runt om. Spik! Om Husnäs Elving spetsar så bör han leda länge, men Moeses visar toppform och kan bli svår att stå emot. Jag chanspikar! Även Haga Bruden, Thess Prinsen och Norrlands Scott är annars dugliga hästar. Broximus Zet och Merritt känns som givna i avslutningen. En felfi Merritt är nog bäst, men det gäller ju att hålla sig i skinnet!

V4-förslaget 20 rader

Avd.1: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 11, 13 res. 12, 5

Avd.2: 3 M.C.C.Orlando res. 10, 11

Avd.3: 8 Moeses res. 10, 7

Avd.4: 8, 13 res. 9, 1

Liknande Artiklar

Vinner Bergakungen F. igen på Dannero?

Vinner Bergakungen F. igen på Dannero?

När Bollnäs kör tävlingar under lördagskvällen har U.Dox med Bengt-Åke Eriksson spår 2 på start över medeldistans i V65-4. På

Läs Mer