university of hawaii pharmacy https://trustpillsnorx.com/bontril/ best medicine for head congestion

Nyheter

”Hemmaseger” i Jämtlands Stora Pris

📁 Senaste nytt, Sportnyheter 🕔12.juni 2017
”Hemmaseger” i Jämtlands Stora Pris

2007 lämnade han Östersund för Sundsvall. På lördagen var Per Linderoth (bilden) tillbaka på sin gamla hemmabana och vann Jämtlands Stora Pris med lånestyrningen Västerbo Highflyer. – Det är det största loppet här hemma som jag sett sedan jag var 14 år, men aldrig haft några framgångar i. Klart att man blir sentimental, sa Linderoth som togs emot av mamma Anki och pappa Bertil efter loppet.

Östersundstravet frångick konceptet med midnattstrav det här året och runt 18.30 var storloppet Jämtlands Stora Pris igång med tio fina hästar bakom bilen. Per Linderoth körde Västerbo Highflyer åt Daniel Redén, Solvallatränaren som vann loppet i fjol med Call Me Keeper och i år hade tre hästar med i lördagens huvudnummer.

Västerbo Highflyer är en av de snabbaste hästarna i Europa bakom bilen och Linderoth behöll enkelt ledningen från innerspåret. Adrian Kolgjini parkerade utvändigt med Mosaique Face och varvet passerades på behagliga 1.12,5. Det var först i sista kurvan det började hända något. Kolgjini lät där Mosaique Face gå för fullt och man var riktigt närgångna när galoppen kom 250 meter från mål. Västerbo Highflyer hade självfallet inga problem att kliva undan till segern i Jämtlands Stora Pris där 700 000 kronor delades ut till vinnaren.

Populär hemmapojk

Per Linderoth valde Sundsvall som sin stationeringsort för några år sedan och har bland annat vunnit Stochampionatet sedan flytten.

– Det låter tråkigt att säga det, men att få vinna det loppet med egentränade Blended Scotch är större. Men det här smäller jättehögt. Jag växte upp i den här stan och känner mycket folk. Det var fantastiskt skönt att få köra den här hästen åt Daniel och få komma hem och vinna i dag, sa Per Linderoth som firades rejält i och omkring vinnarcirkeln efter loppet av hemmapubliken.

Tvåa i loppet från andraparet utvändigt slutade Spring Erom, trea från ledarens rygg blev On Track Piraten.

”Var segern som rök”

Adrian Kolgjini var loppets store förlorade. Mosaique Face hakade i konkurrentens vagn och galopperade bort en säker seger menade han.

– Linderoths häst bryter ut och jag blev tvungen att parera i ett känsligt skede. Det var till hundra procent segern som rök – jag hade allt kvar i min, sa Adrian Kolgjini.

Mikael Wikner, Kanal 75

Liknande Artiklar

I sista stund – inför kvällens tävlingar

I sista stund – inför kvällens tävlingar

Här får du sista snacket inför tävlingarna i Östersunds ikväll. Vädret är toppen och det blir säkerligen fina tävlingar ikväll!

Läs Mer