Nyheter

Fyrling till Skoglund i Hoting

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav, Uncategorized 🕔09.juli 2019
Fyrling till Skoglund i Hoting

När natursköna Hotingtravet körde sin andra tävlingsdag för året under tisdagsaftonen tog Rikard N Skoglund hela fyra segrar och lade sannolikt grunden till en seger körsvenschampionatet, även om han inte är med under finaldagen på fredag då han istället kör uttagningslopp till Stochampionatet på Axevalla. 

Rikard N Skoglunds fina kväll inleddes med Daniel Wikbergs Jacqueline Boko genom ett snyggt slutvarv till vinst på 1.17,1/1680 meter och 3,71 i odds. Den mer kända stallkompisen Weekend Fun vann som väntat V5-finalen efter ett imponerande slutvarv i spåren på 1.13,7/2080 meter, till 1,51 i odds. Även med Kahlua Bishop (5,45 i odds) i V5-2 avgjorde Rikard efter en rejäl avslutning och Maria Bodins valack plockade ned den länge ledande Ristretto med Karl-Arne Nordström den sista biten. I det sista loppet tog Ann-Chatrine Svenssons 7-årige valack Ikon Håleryd sin första seger i sin 61:a start. Efter en resa i andra ytter satte Rikard in attacken på den sista långsidan och segern blev enkel. Nu har Skoglund fem segrar och tre andrapris på två tävlingsdagar i Hoting, vilket kraftigt talar för honom i körsvenschampionatet.

Ikon Håleryd må ha väntat länge men den som provat flest gånger för att nå en seger och nu lyckas var utan tvekan det 11-åriga stoet Jerkterna Vind som vann sitt första lopp i försök 92 (!) för Hans Bergh i V5-2 till 46,85 i odds i V5-4 efter en fin resa och bra finish. Denna vinst bara måste ju ha känts fantastiskt för den 60-årige Hanz Johanssons från Bispgården, som både fött upp och tränar henne!

Show Time med Ålands Barbro Carlsson inledde V5-omgången med en vass finish längst ute i banan till  22,40 i odds. I V5-2 slog Urban Thunegårds Run For Liberty med Brage Hansen till med en snabb långsida till en enkel seger från andra ytter på 1.16,0/2060 meter, till 9,43 i odds. Det blev blott en vinnare på V5 som delade ut 146.861 kr.

I lopp 2 vann Järvsöjerka med Jenny Björk från ryggen på ledaren på 1.28,6/2040 meter. Det var ekipagets tredje seger på lika många försök i Hoting! I lopp 8 tog Moshus Prinsen med John Östman över ledningen på den första långsidan och vann säkert. I lopp 9 övertog Faks Kevin med Stefan Johansson täten förhållandevis tidigt och släppte ingen i närheten.

Liknande Artiklar