Nyheter

En vardag i förändring

📁 Ledare, Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔27.november 2015
En vardag i förändring

I skrivande stund tittar jag snabbt upp och konstaterar att det bara är en (1!) månad kvar till jul. Efter att vårt flaggskepp, Jämtlands Stora Pris (JSP), för andra året i rad regnade bort har vi under hösten haft en tuff uppförsbacke. Vi klarade det i fjol och vi gör nu allt för att klara det igen. Det är inte enkelt men alla är medvetna om situationen och alla gör nu sitt yttersta och det är jag väldigt tacksam för. Vi står oss starkt och vi har trots allt flyttat fram våra positioner på många områden. Självklart finns det mycket kvar att göra och fanns det mer resurser så vore det enkelt. Men med en smula återhållsamhet, bra underlag till beslut och ordning på ekonomi så finns det goda framtidsutsikter.
Vi vill verkligen skapa rätt förutsättningar för alla. Det är samtidigt lite motsägelsefullt då särintressen spelas mot varandra. Vi kanske inte kan bli bäst men vi ska ständigt försöka bli lite bättre…
Redan nästa år blir vi faktiskt lite bättre! Med 27 (+2) travdagar har vi börjat resan mot ett mål om minst 30 travdagar per år på Östersundstravet. JSP är åter tillbaka till 10-11 juni, två veckor efter Elitloppet, och med Derbyfinalerna på egen V86:a den 27 juli så är vi även här på väg mot målet att Kallblodsderbyt ska köras på en egen V75-dag. Elva (11) travdagar under sommarmånaderna maj-augusti känns också riktigt bra. Resan har inte varit helt okomplicerad men det är väldigt positivt att Svensk Travsport hörsammat våra önskemål och i viss mån korrigerat den något sneda fördelningen från 2015.
Under december startar vi upp renovering och ombyggnad av toto-hallen och därefter river vi ett uttjänt Café Volten (fiket på stallbacken). Det är ett måste och det är en satsning för framtiden. Jag är övertygad om att detta är ett riktigt beslut. Toto-hallen kommer få sig en ansikslyftning, ett nytt upplägg med mat och dryck, ljud och bild i en helt unik miljö. När väl detta är klart bygger vi en ny restaurang på stallbacken. Nya Café Volten ska bli större och bättre, finare och mer ändamålsenlig. Efter många turer är det klart med anbud och upphandling och vi kan idag presentera att entreprenören Bragator Hus och Mark AB tar sig an detta spännande projekt. Övertygad om att detta blir riktigt bra, att det är rätt i tid och högst nödvändigt. Vi kommer genomföra våra travdagar som planerat men jag vill samtidigt be om lite överseende under ombyggnationerna.
En V64:a med spännande och spelvänliga lopp. Jag ger er två spikar. I V64-1 vinner Mr Vox och i V64-6 vinner Roxy L.N. Trav är inte enkelt men varför inte…
Väl mött!