Nyheter

En positiv framtid till mötes…

📁 Ledare, Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav 🕔16.december 2015
En positiv framtid till mötes…

När vi avslutade 2014 var det med en slutspurt utöver det vanliga. JSP-helgen 2014 regnade bort och behållningen blev därefter. Det blev en lång och tuff resa som, mot alla odds, slutade med ett positivt ekonomiskt slutresultat. Tillsammans lyckades vi nå vårt mål. Det sorgliga upprepades, himlen öppnade sig och nationaldagen den 6 juni, JSP 2015, regnade och blåste bokstavligen bort.
Hur slutresultatet blir återkommer jag till. Det har inte varit lätt men det finns en liten chans…

Det händer otroligt mycket nu i Svenska Travsport. Nya regler om skor på eller av, virtuella hästar, event och extra aktiviteter på söndagar, nytt anmälningssystem, nytt avtal med SHL, ATG´s nya hemsida, en fortsatt regionalisering av sport och utbildning och fortsatt centralisering av travprogram och anmälningar. Tiden får utvisa om detta är bra åtgärder eller ej men allt görs i syfte att skapa mer resurser till sportens aktiva. Många reagerar dock och många ventilerar sina synpunkter både massmedialt och i sociala medier, bra eller dåligt? Alla vill ha en förändring, alla vill ha mer av kakan och många, nästan alla, har under lång tid haft synpunkter på att det görs för lite, det händer för lite, vi aktiva måste få mer. Jag säger inte emot er, det är tufft för de flesta men samtidigt dristar jag mig kanske till undantaget och påstår att så fort ett förslag läggs fram så har många redan svaret. Ge förslagen en chans, låt det verka ut och säg inte att det var bättre för. Då når vi aldrig en förändring, en utveckling som förhopningsvis skall gynna alla, kanske inte direkt men på sikt. Utvecklingen kan vi aldrig hindra, möjligen bromsa.

Vi har nu världens chans. Svensk Travsport är världsledande inom många områden och med fortsatt positiv spelutvecklingen och mer prispengar till de aktiva har vi några spännande år framför oss.
Lokalt här i Jämtland i allmänhet och i Östersund i synnerhet finns det ytterligare ett trumfkort. Vi har otroligt många och trogna kunder. Spiltas Restaurang lockar lunchgäster från när och fjärran. Ska du boka bord på Spiltas en travkväll får du vara ute i god tid och företagen är många som vill använda Östersundstravet som marknadsplats. Detta är glädjande och jag ska med anledning av detta hälsa våra företagssponsorer välkomna till dagens tävlingar. Åtta högintressanta företag som denna finaldag är på plats och vi tillsammans hälsar också er alla hjärtligt välkomna till dagens V65:a.
I V65-1 vinner Fonza Sund med Daniel Wäjersten och i V65-2 vinner Lesja Titan med Vidar Tjomsland…
Njut nu av lite god mat och dryck och lycka till med spelet!

Vi från Jämtlands Travsällskap önskar Er alla en God Jul och Gott Nytt År
Tack för i år och välkomna tillbaka den 4 januari 2016.