Nyheter

Resultatkommentarer Östersundstravet den 15 januari 2020

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Tips, Toppnyhet 🕔14.januari 2020
Resultatkommentarer Östersundstravet den 15 januari 2020

Resultat lopp 1, V4-1: Järvsö Bukefalos med Jan-Olov Persson stack till ledningen och anförde hela vägen. Järvsöjerka med Magnus A Djuse rygg ledaren, fick chansen mitt på upploppet och spurtade fint. Sundbo Nova med Robert Skoglund tredje ytter, vilket blev andra ytter varvet från mål. Harnsta Spiken med Mats Jonsson andra ytter, utvändigt om ledaren varvet från mål, höll farten godkänt. Can Bo med Micael Melander kort galopp tidigt, tredje ytter, kvar i andraspår och höll sig fart. Lome Tornado med Ulf Ohlsson fjärde inner, backade ut på den sista långsidan, höll bara farten till slut. K.A.Pital med Jonas Johansson tredje inner, tröttnade. Björli Thor med Arne Forsberg galopperade tidigt bort alla chanser. Rive Rappa med Jan Wallén långt bak i kön, syntes aldrig med segerchans. Kalljor med Mikael Halvarsson snabb start till utvändigt ledaren, galopp efter 500 meter och utgick. Segertid 1.26,8a/1640 meter, till 2,51 i vinnarodds. V4-värde 54 kr.

Tempo: första 500 1.25.5 (7 Järvsö Bukefalos), 1000 1.27.2 (7 Järvsö Bukefalos) sista 500 1.26.2

Resultat lopp 2, V4-2: Gala Shadow med Ulf Ohlsson höll lätt ledningen, fick bestämma, höll undan knappt i ett tveksam aktion. Stacksonstacksbore med Magnus A Djuse fram utvändigt om ledaren, höll farten väl och var nära vinnaren i mål. Taxi Gretha med Micael Melander rygg ledaren, höll farten som klar trea. Pirlo med Mats E Djuse andra ytter, kunde inte utmana till slut. Marimaräng med Jan-Olof Johansson tredje ytter, attack 700 kvar och gick fort en bit, men tröttnade. Sicilia I.E. med Mikael Halvarsson tredje inner, tappade på täten under det sista halvvarvet. Segertid 1.18,4/2140 meter, till 1,67 i odds. V4-värde 66 kr.

Tempo: första 500 1.19.3 (1 Gala Shadow), 1000 1.20.2 (1 Gala Shadow) sista 500 1.16.4

 

Resultat lopp 3, V4-3: Holene Stjernen med Peter Eriksson stack direkt till täten, fick lite press i den andra svängen, drog på och vann mycket enkelt. Mias Sardonyx med Susanne H Osterling i kön, fram utvändigt om ledaren efter 700 meter, ned i rygg under slutvarvet, provade att utmana från slutsvängen men kunde inte komma nära. Alonso Sol med Per Linderoth i kön, fram i rygg i andraspår på den sista långsidan, ned på innerspår innan slutsvängen och höll farten väl. Ylva Li Karma med Henrik Svensson utvändigt i kön, fram på den sista långsidan och höll farten godkänt.  Vessle Moen med Magnus A Djuse galopp 700 kvar, ställde sig och tog pengar. Sigge Jodal med Jan-Olov Persson startgalopperade, tredje ytter, höll sig fart. Eld Flinga med Joel Sjölund tredje inner ledaren, tillbakadragen av trött konkurrent under slutvarvet och tappade sina chanser. Ellinea med Micael Melander invändigt, tappade tidigt. Klack Loke med Mats E Djuse först i andraspår, tröttande rejält under slutvarvet. Sjuk? Forsberg med Ulf Ohlsson galopp efter ett halvvarv, sedan igen och diskades. Segertid 1.30,7a/2140 meter, till 2,19 i odds. V4-värde 76 kr.

Tempo: första 500 1.31.4 (3 Holene Stjernen*), 1000 1.30.6 (3 Holene Stjernen*) sista 500 1.30.5

Resultat lopp 4, V4-4: Al´s Charmy Flicka med Per Linderoth till täten, fick släppa efter ett drygt halvvarv, tillbakadragen i den sista kurvan, ut ett spår till attack och hann fram trots att hon höll på att galoppera tidigt på upploppet. True Devotion med Tomas Pettersson andra ytter, svarade attack varvet från mål, pressade sig till täten 400 kvar, höll undan länge. Maracanzo med Mats E Djuse tredje/andra ytter, rakt fram och kopplade greppet in på upploppet, men tappade farten något till slut. Classic Gentleman med Micael Melander invändigt i kön, fram mellan hästar på den sista långsidan, spurtade till sig fjärdepriset. Mr Matjes med Ulf Ohlsson på 1100 kvar, fick svar, kunde inte haka på men ändå gick godkänt i skymundan. Global Tribunal med Lars-Åke Svärdfeldt rygg ledaren, tredje inner på den första långsidan, tillbakadragen något i slutsvängen, kom ut men kunde inte så mycket till slut. Don´t Worry med Henrik Svensson sista i kön, gick godkänt i andraspår under slutsvarvet. Il Boscaiolo med Peter Eriksson tredje inner, ut ett spår efter 400 meter körde sig till täten efter 600 meter, trött i slutsvängen och galopperade. Dugur med Susanne H Osterling  i kön, fram i rygg i tredjespår, galopp på den sista långsidan. Super Lux med Magnus A Djuse först utvändigt, galopp 800 kvar. Segertiden blev 1.16,7/2140 meter, till vinnaroddset 8,16. V4 delar ut 256 kr. Dagens lunchdubbeln 3-1 ger 15,71 i odds.

Tempo: första 500 1.18.8 (1 Al’s Charmy Flicka), 1000 1.17.4 (3 Il Boscaiolo) sista 500 1.15.9

Resultat lopp 5: Twins Zabaideee med Per Linderoth med som fyra inledningsvis, fram först i andraspår 1100 kvar, pressade sig till täten 600 kvar, stack undan med många längder. Goldfever med Henrik Svensson sist invändigt, fram i tredjespår under det sista halvvarvet och spurtade till sig andrapriset. Caviar Dame Ås med Jonas Walje i kön, spurtade godkänt som trea. Bossa Nova Baby med Jonas Johansson ledningen, fick släppa efter 600 meter, ut ett spår 600 kvar, trött i slutsvängen. Florens V.J. med Henrik Johansson rygg ledaren, ut ett spår 600 kvar, gick anständigt till slut. S.G.Flying Glory med Erika Rosén Eriksson utvändigt om ledaren, låg på och pressade sig till täten efter 600 meter, tröttnade. Segertid 1.17,6a/2140 meter, till 4,88 i odds.

Tempo: första 500 1.16.0 (1 Bossa Nova Baby), 1000 1.17.8 (6 S.G.Flying Glory)

Resultat kvalloppet: Klocksve Baron med Lars-Åke Svärdfeldt är godkänd. Joel med Jan-Olof Johansson, Bosse Best med Kenth Söderlund och Krusor med Mats E Djuse diskades för galopp och är därmed inte godkända.

När Östersundstravet kör årspremiär under onsdagslunchen är det fem lopp på programmet. Vi rapporterar här som vanligt successivt om vad som är aktuellt under tävlingsdagen med programförändringar, väderprognos, intervjuer, V4-analysen och ett V4-förslag.

Programförändringar

Lopp 3, V4-3: 6 Hara Putten och 10 Karlängs Faksa är strukna.
Lopp 4, V4-4: 12 Dinozzo Yamoz är struken. 10 Prince Demi körs av Tamara Skutnabb.
Lopp 5: 7 Jezzie Yamoz är struken.

Väderprognos

Under onsdagsmorgonen säger SMHI att det kommer att vara en plusgrad och snöfallet upphör. Det blir sedan successivt ett uppklarnande. Det kommer att vara en västlig vind 3 m/s, upp mot 6 m/s i byarna.

Intervjuer

Peter Eriksson

– Holene Stjernen (V4-3) har en väldigt fin fart för klassen. Han behövde justera balansen då jag körde honom men sedan man gjort det har det ju gått bra. Utgångsläget är ju bra och jag ser det som en mycket fin segerchans!

– Il Boscaiolo (V4-4) var jätteduktig då jag körde honom och det var inte så konstigt att han vann mot ett enklare gäng sedan. Det ser bra ut här också. Han är nog rätt bra iväg och det skall nog lösa sig från innerspåret. De säger att han är bättre i ryggar så andra/tredje ytter vore optimalt. Jag tror på en fin chans, säger Peter Eriksson.

Från Markus Pihlströms hemsida:

– Gala Shadow (V4-2) vann väldigt enkelt senast och jag hoppas att loppet fört henne framåt. Det blir samma utrustning som senast. Hon är väldigt snabb från start så jag tror att vi får ledningen och att hon är sedan hästen att slås. Jag tror på en bra chans. Chansvärdering:8

– Mr Matjes (V4-4) har varit borta ett tag och det fattas lite till formtoppen. Han har hög kapacitet men läget är sämsta tänkbara. Vi ligger  lågt. Men skulle det lösa sig så skall han streckas på kupongen. Inga ändringar. Chansvärdering:6

Följande är från www.atg.se/v4/tips

Anders Wallin

– Al’s Charmy Flicka (V4-4/LD-2) tränar som om hon hade en halv mille på kontot, men hon bjuder inte alltid till i loppen. Senast körde kusken upp i vagn. Annars hade hon nog varit bland de tre främsta. Hon har gjort sina bästa lopp i ledningen så i dag är taktiken given. Hon ska räknas!, säger Anders Wallin.

Jenny Björk 

– Kalljor (V4-1) har haft känning i en sena men nu är han på gång och har tränat på för fullt i ett halvår så han är väl förberedd. Han känns bra och sådär men utgångsläget är dåligt och han behöver nog det här loppet i kroppen. Vi förväntar oss inte att han ska vara med och slåss om segern på en gång.

– Järvsöjerka (V4-1) har ett mycket bättre läge men hon är en riktig humörhäst som går när hon vill och inte går någonting när hon inte vill. Magnus (Djuse) i sulkyn är en fördel, han är en bättre kusk och får då också bättre fördelar i loppen, och han får avgöra taktiken helt själv. Hästen brukar inte vara så jättesnabb bakom bilen. Hon är snabbare med volt. Eftersom Järvsöjerka har varit igång och startat och har ett bättre läge är jag väl lite mer uppåt på henne i dag. Annars är våra två i loppet ungefär likvärdiga.

–  Sicilia I.E. (V4-2) känns mycket bättre inför den här starten än vad hon gjorde inför förra starten. Jag tycker att hon ska kunna vara med och slåss om det för det är inte så hårt emot. Att stå med tillägg är vad det är men hon känns som sagt klart uppåt efter senast så det kan bli spännande.

– Vessle Moen (V4-3/LD-1) går ut i ett mycket hårdare lopp än det han vann senast så i dag får vi nog vara nöjda om han tjänar pengar. Till hans fördel är att han går i samma fart oavsett banunderlag, och eftersom det kommer snöblandat regn nu kommer det nog bli skitigt. Det kan vara en fördel med honom gentemot konkurrenterna, säger Jenny Björk.

Henrik Svensson

Don’t Worry (V4-4/LD-2) slog ihop och galopperade när jag begärde lite för mycket av honom på upploppet senast. Det var nog en fjärdeplats jag körde bort. Han är lite trög i loppen men annars är han bra. Vid galoppen senast trampade han sig och efter det trampade han sig en gång till i hagen, så han har stått över ganska mycket träning. Men han känns fin nu och har inte ont i hoven längre. Förhoppningsvis är han extra löpsugen men det är svårt att veta om det är bra eller dåligt att han inte har tränat så mycket. Dagens lopp tycker jag ser ganska passande ut men det är några bra med och han är klart bäst när han är med långt framme direkt. Ledningen är inte aktuell den här gången men jag för försöka komma ner i banan, helst till innerspår. Han är ganska normal ut och det klart att jag hoppas kunna komma först ur 20-volten från springspåret, men det vet jag inte om det går. Han går utrustad precis som vanligt och jag är nöjd om han tjänar en bra slant, säger Henrik Svensson.

Robert Skoglund

– Sundbo Nova (V4-1) kommer från två fina insatser på Umåker. Näst senast blev det seger från andra par utvändigt och senast spurtade hon bra som trea bakom storfavoriten Silver Jossan i ett V75-lopp. Hon har varit bra och kämpat hela vägen in i mål. Det har varit hennes bekymmer tidigare men nu har vi fått henne att ta ut sig fullt ut. Allt verkar bara bra med henne efter senast och dagens lopp ser väl ganska bra ut för henne. Spår tio över 1 600 meter är inte det bästa men hon är ganska snabb i benen och på kapacitet tycker jag att hon ska kunna gå runt dem. Hon har gått med järnskor på Umåkers vinterbana men nu går vi tillbaka till PG-skor, som hon är bättre på. Jag tycker att hon är ett givet streck för V4-spelarna, säger Robert Skoglund när vi ringer.

Zandra Vidén

Dugur (V4-4/LD-2) avslutade bra som trea senast och visade att formkurvan pekar uppåt.
– Det var fel utgångsläge och fel distans, allt talade emot honom, men han gynnades gentemot de andra av omstarterna och hade inte hästen framför honom bromsat 500 kvar så att han var tvungen att gå länge ut i banan hade han nog varit åtminstone tvåa. Han var egentligen inte dålig i Bollnäs gången före heller men då hade jag gjort fel som bytt skor på honom så att han blev för lätt. Åke (Svanstedt) körde då och efter loppet sa han att jag skulle köra med järnskor runt om, sula vänster bak och 150-gram boots fram, så det gjorde jag senast. Distansen i dag passar honom bättre men spår fem i volten kan vara lite tight åt honom. Han kan ju vara en jäkla strulhög och när han var yngre funkade han inte i volt. Men med helstängd huva och automatkäk har han gått iväg och Susanne (Osterling) får ta det försiktigt i början. Hästen är ju stark och tål att gå sedan. Det blir samma balans som senast och håller han sig i trav borde det vara bra chans, berättar hästens tränare Zandra Vidén när vi når henne på mobilen före solens uppgång.

Geir Rygvik

Norske Holene Stjernen (V4-3/LD-1) kommer till start med två raka segrar bakom sig. Senast hästen tävlade i Sverige blev det galopp, men det är inget som oroar hans tränare inför dagens lopp.

– Nei, Holene Stjernen är normalt ingen galopphäst, men han fälldes av en för hård bana senast han gästade Östersund. Efter det balanserades han om från guldskor till aluminiumsko och det har fungerat fint. Han har varit bra i sina senaste lopp och formen ska vara lika fin nu. Sällskapet ser passande ut och kusken känner hästen från senaste loppet. Vi åker över som optimister, säger Geir Rygvik till Equus.

V4-analysen

Det är  öppet i V4-öppningen då flera bra har varit borta ett kortare tag efter uppehåll. Järvsö Bukefalos har det bästa kortrekordet och Jan-Olov Perssons hästar kan ibland vara riktigt vassa vid återkomster så han får med tvekan tipset. Jenny Björk har ett par vassa motbud från spår 1 och 8 där lägesgynnade Järvsöjerka är given i resonemanget. Sundbo Nova är favorit just nu och räknas, men behöver ha turen på sin sida från bakspåret. I V4-2 tror jag att Markus Pihlströms sto Gala Shadow gör processen kort och vinner lätt från ledningen. En given spik! I V4-3 går jag på startsnabbe Holene Stjernen som har ett perfekt utgångsläge, kan öppna raskt och har finfin fart för klassen. Leder runt om för Peter Eriksson? Han får tipset även med Il Boscaiolo som övertygat i Anders Henrikssons regi. Det finns dock flera vassa emot så att jag väljer att gardera upp loppet.

V4-förslaget 30 rader – 60 kronor

V4-1: 1 Järvsöjerka, 5 Rive Rappa, 7 Järvsö Bukefalos, 8 Kalljor, 10 Sundbo Nova, 12 Hallsta Astor res. 4 Can Bo, 2 K.A.Pital

Avd.2:  1 Gala Shadow res. 8 Pirlo, 4 Stacksonstacksbore

Avd.3: 3 Holene Stjernen res. 4 Klack Loke, 8 YlvaLi Karma

Avd.4: 1 Al’s Charmy Flicka, 3 Il Boscaiolo, 4 True Devotion, 7 Dugur, 9 Don’t Worry, res.13 Mr Matjes, 6 Maracazano

Lycka till på spelet!

Liknande Artiklar

Är det dags för Picasso Face?

Är det dags för Picasso Face?

När Bergsåker delar på en V86-omgång med Solvalla under onsdagsaftonen har Tomas B Nilssons Frida Taxam med Magnus A Djuse

Läs Mer