Nyheter

Högerarmen i skyn för Isabell i Oviken

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Toppnyhet, Trav, Uncategorized 🕔20.juni 2020
Högerarmen i skyn för Isabell i Oviken

När Oviken körde sin årspremiär under midsommardagen var det inte som vanligt, utan folktomt på publikplats. Däremot fick de i intresserade se fina insatser via nätet. Här följer en V5-sammanfattning:

I V5-öppningen skötte sig favoriten Pyrmo för Martin Lundahl och var då ensam på banan till slut. Ekipaget inledde i andra ytter, avancerade från till täten varvet från mål och sedan var ingen i närheten. Vinnarodds 2,75 och V5-värde 42 kr. Starten blev som ofta förr i Oviken avgörande i V5-2. Kattis Palema med Stefan Edin tog sig förbi Arya Karma med Jonas Johansson och svarade ut Jacqueline Boko med Micael Melander inledningsvis. När de senare galopperade bort sig blev segern enkel. Oddset var 10,59 och V5-värdet 123 kr. I V5-3 fick storfavoriten Häsen Räsern med Wiktor Kylin Blom en fin start, hamnade utvändigt om ledaren, tryckte sig till täten 700 kvar och vann mycket lätt. Vinnarodds låga 1,14 och V5-värde 129 kr. I V5-4 styrde Jonas Johansson snyggt med Veronica Sundberg Books Miskos Caprea. Ekipaget avancerade från tredje ytter på den sista långsidan, kopplade greppet i slutsvängen och vann lätt på 1.17,9/2120 meter, till 12,72 i odds. V5-värde 419 kr. I V5-finalen fick Åke Erikssons Västerbofeelsofine med Isabell Eriksson ett perfekt smyglopp i rygg på ledande Allowable med Johan Brandel, fick lucka på den sista långsidan, rundade den senare och vann jättelätt på 1.17,4/2100 meter, till oväntat höga 16,94 i odds. Isabell gjorde i god tid innan mål en segergest med högerarmen i skyn! Det var den framgångsrike hästskötarens andra kuskseger i år med just Västerbofeelsofine. Fem rätt på V5 delade ut 1.491 kr.

Övriga vinnare under årspremiären på Ovalla var Sundbo Grann med Robert Skoglund, Aurora Sund med Jimmy H Andersson, V.Viking med Lars Blomqvist och Trytobeatme med Henrik Svensson.