Nyheter

Trav idag – följ det senaste inför tävlingarna här!

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Tips, Toppnyhet, Trav 🕔20.december 2019
Trav idag – följ det senaste inför tävlingarna här!

När Östersundstravet arrangerar en V64-omgång under fredagen är det intressanta lopp på förhand, vilket såklart kryddas av syskonkampen om kuskchampionatet mellan ledaren Mats och lillebror Magnus. Det finns ingen riktigt given vinnare på papperet, utan det kan bli fina pengar till den som hittar alla vinnarna inom V64. Nedan kan du ta del av vad som är aktuellt inför och under tävlingsdagen. Här hittar du under dagen successivt programförändringar, väder- och banprognos, intervjuer, V64-analys och – tipsförslag samt LIVE-rapportering från kvalloppet och framåt.

Programförändringar
Lopp 3: 5 Quiz Roc och 8 Yayas Chili startar inte.

Väder- och banprognos
Det blir en minusgrad, 3 m/s sydöstlig vind med upp till 7 m/s i byarna och ingen nederbörd, om man skall tro på SMHI:s prognos. Det är en frusen grusbana. Alla går med skor.

Intervjuer
Magnus A Djuse
– Stacksonstacksbore (lopp 1) var inget extra senast och måste vara mycket bättre denna gång för att han skall räcka. Jag ligger lågt.

– Vessle Moen (lopp 2) har jag inte kört och jag vet inte så mycket om honom. Det blir nog svårt att vinna.

– Samira Exclusive (lopp 3) var förbättrad senast tycker jag. Hon är startsnabb så vi provar att komma till spets och sedan får vi se hur långt det räcker.

– From Dust To Dawn (V64-1) är bra i grunden, men har inte startat på ett tag och har nog en tveksam form. Det är några väl bra emot också.

– Emilio C.G. (V64-2) har bra fart, men är svår och galopperar utan egentlig anledning. Duger bra om han sköter sig, men det känns tveksamt.

– Frida Taxam (V64-6) har fin fart och duger egentligen här, men hon är svår i ryggar och är lite stänkrädd av sig. Det är ett svårt utgångsläge och hon ses som en outsider.

– Prince Demi (lopp 10) är startsnabb och kanske kör jag till direkt och provar att leda hela vägen. Det är min bästa segerchans på förhand, säger Magnus A Djuse.

Mats E Djuse
– Eld Flinga (lopp 2) vann lätt senast utan att jag behövde köra för fullt. Det ser klart tuffare ut denna gång, men ses som en av flera med chans.

– Lyckans Cash (lopp 3) är en rejäl häst som skall räknas trots det dåliga utgångsläget. Jag hoppas på körning där framme från början och vi får komma till slut, men han är stark så är det lugnt får vi köra fram. Det kanske är min bästa chans under dagen.

– Secret Of Joy (V64-1) blev rullig bakom bilen senast och galopperade. Jag körde runt ett snabbt varv med henne efteråt och hon kändes jättefin. Det är tufft emot, men jag har en känsla av att vi kan vara med där framme.

– Ylva Li Karma (V64-3) är en fin travare som kommer tillbaka efter uppehåll. Hon har kapacitet som duger fint här, men kanske inte är på topp ännu. Hon ses med chans på den fina grundkapaciteten.

– A Peptalk (V64-4) skall jag prova med att stänga in och ladda med så får vi se hur hon fungerar. Hon borde räcka rätt långt i ett sådant här lopp egentligen.

– Klack Tekla (V64-5) är stark så distansen är den rätta och formen är god. Det är flera bra emot så jag tycker att han är tredje, fjärde häst i loppet.

– Lolee Rockza (V64-6) känns enligt Per bra hemma och hon tog i bättre då han körde i ledningen vid segern. VI testar att stänga in henne i huvudlaget och jag hoppas kunna leda så länge som möjligt.

Oskar Kylin Blom
– Torispika (Lopp 2) är inte alls så tokig och jag tror att hon kan räcka fint felfri. Jag tror faktiskt att hon galopperade bort segern i den sista svängen senast.

– Carelin (V64-1) är bäst om han får smyga med och spurta. Jag vet inget om formen.

– Ulvsås Zicolin (V64-2) har jag ingen koll på.

– Nicois Du Gull (V64-3) kändes fin senast där det gick fort till slut och jag tror att han är bättre denna gång. Han är både stark och snabb, framför alllt snabb kanske. Motståndet ser överkomligt ut och det är nog min bästa chans för kvällen.

– Peter Highness (v64-6) är en rejält travare som är bra för klassen. Det snäva fjärdespåret tror jag inte skall vara några problem, men det kanske inte blir någon snabb start. Han är lite känslig i humöret så om det blir störningar eller omstarter så kan det inverka på prestationen. Jag tror på chans då hästen är bra, men det känns på förhand inte som någon klar vinnare, säger Oskar Kylin Blom.

Ludwig Wickman
– Divina (V64-1) vet jag att Wikström håller högt och vi har ett bra utgångsläge. Hon kan nog öppna rätt bra så jag provar att hålla upp täten om det går. Jag tycker absolut att hon skall streckas.

– Mr Ozzy (V64-5) är en fin och snabb häst som jag tror kommer att prestera bra direkt efter uppehåll. Han har ett perfekt utgångsläge, är startsnabb, trivs över kort distans och jag provar att leda hela vägen. Det måste vara en fin vinstchans, säger Ludwig Wickman.

– Nobootsontheground (V64-6) var klart förbättrad efter uppehåll senast och jag tror att han är bättre denna gång, men han står hårt inne i loppet och det blir svårt att räcka till mer än fina pengar, säger Ludwig Wickman.

Markus Pihlströms hemsida:

– Gala Shadow (lopp 1) är en häst som jag verkligen gillar. Nu är läget lite besvärligt. Men kommer hon iväg så tycker jag att det skall var en bra chans att sluta i striden. Chansvärdering:8

– Importedfrmdetroit (V64-1) var jag verkligen nöjd med senast. Nu är läget återigen lite bekymmersamt. Skulle han trampa iväg så är det min bästa chans i omgången. Chansvärdering;9

– Global Worthy (V64 4) är jag verkligen nöjd med för dagen. Nu är läget det helt värdelöst. Men skulle det lösa sig så är hon inte chanslös i detta lopp. Inga ändringar. Chansvärdering:6

– Appassionata (V64-6) är klart på gång men tar inte ut sig för fullt. Nu är läget också lite bekymmersamt. Kommer hon iväg borde hon sluta i platsstriden. Chansvärdering:6

– Miss Duffy (lopp 10) satt fast senast med krafter sparade. Detta är ett gäng som hon bara skall slå. Alla lopp skall köras, men jag blir bekymrad on hon inte vinner ikväll. Chansvärdering:10

V64-analysen
Höwing Star är en stark avslutare och med minsta klaff på loppet måste John Östmans uppsittning bli svårstoppad i V64-öppningen. En tänkbar spik, men det finns bra motståndare. Importedfrmdetroit gick bra senast och det givna första motbudet. Tränaren är uppåt på chanserna idag! De på tillägg står vettigt till i loppet, men Pippi Roc är en rejäl 4-åring på startfållan som återkommer efter ett kortare uppehåll. Secret Of Joy står hårt inne på pengarna, men formen är god. Det ligger en skräll på lut i V64-2, varför jag tycker att du skall gardera upp loppet. Det är fördel ston på propositionen, varför jag gärna förordar de på startfållan. Ylva Li Karma är nog bäst, men kan var seg att få igång efter uppehållet. Bland de på tillägg tror jag är Mias Sardonyx är bäst felfri och kusken Ingvar Nyberg vann ju med valacken i Östersund den 15 oktober. Passa 3-åriga Ellinea som såg rejält förbättrad ut senast efter galopp! Under kraftig utveckling? Fyra tycker jag höjer sig i V64-3, men chansar med att spika den jag tror spetsar på systemet. Oskar Kylin Blom är inne på sin Nicois Du Gull och ryggen Santos As med Daniel Selin är nog rätt för att komma bra till. Den senare satt fast senast med allt sparat i mål, lär spetsa och kan anföra absolut hela vägen. Min tipsetta och chansspik! Home Made Candy med Gunilla Oscarsson var duktig senast i återkomsten, liksom hemmahästen Marimaräng med Jan-Olof Johansson.

Jag valde att spika Mr Ozzy i programtipset i V64-4 då jag tycker att han har fin fart för klassen, är mycket startsnabb och jag tror absolut att han kan leda hela vägen. Ludwig är dessutom mycket optimistisk och tror på just ledningen runt om. Det behöver inte vara fel att gå på honom, men jag garderar här då hästen inte har startat på några månader och han kan få en tuff inledning. Invändigt provar troligen det 3-åriga stoet Mellby Hyacint att svara upp ledningen för Susanne H Osterling och utvändigt laddar A Peptalk med Mats E Djuse. Går det undan inledningsvis bjuder det in bland annat Anders And med Kamilla Plambech och Global Worthy med Daniel Wäjersten! I det första dubbelloppet är jag mest inne på en felfri Norrbo Odin som blir tung att stå emot för Kenth Åkerlund över det dryga distansen felfri. Han galopperar dock mycket. Det är tre övriga som jag för övrigt tycker höjer sig i fältet – fine 4-åringen Bäcklös Tamlin med Wiktor Kylin Blom som är klar streckfavorit, starka Klack Tekla med Mats E Djuse och Hibovalle med Ingvar Nyberg. Per Linderoths Lolee Rockza med Mats E Djuse bet ifrån sig fint i vinst från täten, fungerar bäst där som det verkar och jag tror att Mats leder detta länge med det nya huvudlag. Runt om? Chansar på honom, men det finns flera bra om du garderar! Peter Highness är nog bäst i fältet, men Oskar varnar för att han är känslig för störningsmoment och från spår 4 på tillägg hamnar han nog en bit bak i fältet. Det finns många spurtstarka här och Zolana med Öyvind Wagnild gick bra vid det senaste besöket!

V64-förslaget 360 rader
Avd.1: 6 Höwings Star, 8 Importedfrmdetroit res. 3 Pippi Roc, 1 Secret Of Joy
Avd.2: 1 Månskens Pärla, 2 Ellinea, 3 Olsimspingstbruden, 4 Il Faxa, 7 Myrs Meja, 8 Ylva Li Karma, 9 Emilio C.G., 10 Gnällspik, 12 Mias Sardonyx res. 14 Ulvsås Zicolin, 11 Hara Putten
Avd.3: 2 Santos As res. 9 Nicois Du Gull, 6 Home Made Party
Avd.4: 1 Mellby Hyacint, 2 Mr Ozzy, 3 A Peptalk, 4 Anders And, 12 Global Worthy res. 5 Kapris Kap, 10 Kiss Me
Avd.5: 5 Bäcklös Tamlin, 8 Klack Tekla, 10 Norrbo Odin, 11 Hibovalle res. 9 Järvsöfjellan, 3 Björli Thor
Avd.6: 1 Lolee Rockza res. 9 Peter Highness, 13 Zolana

Lycka till!

Liknande Artiklar

Är det dags för Picasso Face?

Är det dags för Picasso Face?

När Bergsåker delar på en V86-omgång med Solvalla under onsdagsaftonen har Tomas B Nilssons Frida Taxam med Magnus A Djuse

Läs Mer